Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po 1 Stycznia 2014 roku do Polski wróci ponad 20 tysięcy Polaków

Polecane posty

Gość gość

Po 1 Stycznia 2014 roku z samej Wielkiej Brytani do Polski wróci co najmniej 20 tysięcy Polaków. Ma to związek z zaostrzeniem przepisów antyimigracyjnych w Wielkiej Brytani i Niemczech. Do końca 2014 roku spodziewany jest powrót nawet 40 tysięcy polskich imigrantów. Niestety większość z nich nie pamięta w całości języka polskiego. Wielu przywiezie ze sobą dzieci, które znają tylko pojedyńcze słowa po polsku, bo na codzień od urodzenia posługiwały się językiem angielskim lub niemieckim. Pan Stefan planuje powrót (a konkretnie czeka go deportacja) po 6 latach pobytu w UK: - Dlaczego zdecydował się Pan na powrót do Ojczyzny ? - Ja straciłem pracę, a zabrali mi świadczenia socjalne, end ju noł, nie widziałem już dla siebie przyszłości w jukej. Jak wielu, postanowiłem wrócić. - Jakie wiąże Pan plany z Polską ? - Well, mam zamiar zarejestrować się w swoim Urzędzie Pracy. Przed wyjazdem byłem w nim zarejestrowany od 1989 roku, przez 18 lat. - Kiedy wyjechał pan do UK ? - To było w 2007 roku, w końcówce rządów PiS-u. Wtedy była wielka fala emigracji. - Dziękuję za rozmowę.

Gość gość
A niech wracają, za dużo ich w UK.

Gość gość
czyli wroci ta sama banda darmozjadow, ktora wyjechala w uk pasozytowac na tamtejszym socjalu :O

Gość gość
Właśnie pełno ich tu i aż mi wstyd być Polka, bo wszyscy nas tak widza.

Gość gość
Od 2014 roku Polaków w Wielkiej Brytani mają stopniowo zastępować Rumunii i Bułgarzy. A Polaków czeka powrót do Ojczyzny :)

Gość gość
A kysz, a kysz, z powrotem do jukej!

Gość gość
Bez kwalifikacji i świetnego angielskiego nikt ich nie chce, więc się wykrusza.

Gość breslau
jednym słowem nawałnica g***a zawita do Polski

Gość gość
A jak to, mam rozumieć że nie cieszycie się z powrotu Rodaków do Kraju ?

Gość gość
Wiecie jaki tu jest obciach? Wszyscy tylko myślą, ze szukam jak najtańszych rzeczy i chce pracować na linii produkcyjnej. Oczywiście jak się dowiadują, ze jestem Polka, bo tak to jest normalna gadka.

Gość gość
Cóż, w Wielkiej Brytani nasilają się tendencje anty-imigracyjne, a w szczególnie anty-polskie, na zasadzie skojarzenia że imigrant to głównie Polak.

Gość gość
jakby polaczki przestali golić głowy na łyso, zamienili dresy i obuwie fitness na normalny strój, zaczęli używać bardziej rozgarniętego języka od "kurv" co drugie słowo i przestali stać w kolejkach po benefity, to może anglicy mieliby o nas inne zdanie.

Gość gość
Taaaa dzieci się posługują wyłaczanie angielskim a polacy zapomnieli jezyka :-o skądś ty to kutfa wyczasnął ???

Gość gość
Nie zapomnieli języka polskiego, ale po kilku latach mówią już polskim zangielszczonym. I brakuje im niektórych słów w języku polskim, zwyczajnie dlatego że przez x lat nie używali regularnie polskiego. Niemcy mówiąc że Polacy szybko się "naturalizują". Tak to się teraz nazywa.

Wróciłam po ośmiu latach w Szwajcarii. Zapraszam tu www.bymeeve.simplesite.pl