Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak przekonac meza do nmpr

Polecane posty

Gość gość
przy npr to musi byc celibat prawie caly miesiąc i caly rok a i tak wielodzietnosc gwarantowana

Gość gość
do goscia wyzej, piszesz , ze celibat caly rok , to niby skad ta wielodzietnosc? :D

Gość gość
te metody są tak nieskuteczne bo nie mozna okreslic dni nieplodnych -baba mysli ze choc 2 dni w miesiącu moze a tu wpadki sa bo te metody to dno

Gość gość
czemu baby tego sluchaja?

Gość gość
zgadzam się, ze ta "metoda" nie jest skuteczna. Aby była to kobieta musiałaby mieć IDENTYCZNY każdy dzień, oczywiście nie pracować bo stres zaburza wyniki, nie pić ani kropli alkoholu bo zaburza wyniki, wstawać i kłaść się spać o identycznych porach, wygrzebywać śluz o tych samych porach, no i oczywiście nie chorować bo to też zaburza pracę organizmu, więc powiedzmy sobie szczerze - nie do wykonania dla normalnej kobiety w dzisiejszych czasach... chyba, że ktoś jest mega nudną kurą domową, której każdy dzień jest identyczny...

Gość gość
te metody sa nakazywane bo wiadomo ze powoduja same wpadki wielodzietnosc i biede

Gość gość
14.01.14 , bzdury pleceisz ale nie bede ci tego tlumaczyc bo widac po wpisie , ze nie jestes zbyt lotna , wiec szkoda mojego czasu.

Gość gość
nie - nie będziesz tłumaczyć bo nie masz argumentów ;) a ja niestety musiałam przejść przez tą metodę na naukach przedmałżeńskich..

Gość gość
dla mnie ta metoda nie jest skuteczna mam dzięki niej (pozytywnie pisząc) cudowne dzieciątko żadna metoda naturalna nie jest w stanie "przeciwdziałać" tym sytuacjom które wynikną po zanotowaniu wyniku, okrzyknięciu go jako bezpieczny, następnie stosunku i ...ciąży będącej jego efektem chodzi mi o taką sytuację jaka ja miałam, odnotowałam owulację i odczekałam wymaganą ilość dni i potem współzyłam z mężem bedąc na 100% przekonaną że jest bezpiecznie (pomiary, obserwacje i tym podobne gimnastyki), zaszłam w ciążę z jajeczkowania z drugiego jajnika!!, które to jajeczkowanie nie było poprzedzone skokiem temp. ani pojawieniem się na nowo sluzu płodnego jaki miałam przed pierwszą owulacją!!!! w życiu bym nie przypuszczała że tak się może zdarzyć, a nmpr prowadziłam od 4 lat

Gość gość
tylko skonczone idiotki stosuja metody naturalne a potem rozpacz bo wpadki wielodzietnosc i bieda

Gość gość
racja

Gość gość
metody naturalne to dno

Gość gość
jest rozkaz rodzenia co rok lub 2

Gość gość
mogą być dwie owulacje?

Gość gość
wielodzietnosc i bieda to sie bierze z metod naturalnych

Gość gość
a durne baby sa temu posluszne

Gość gość
gość wielodzietnosc i bieda to sie bierze z metod naturalnych

Gość gość
baby sa durne z e nie mysla o swoim dobru tylko rodza stado dzieci na rozkaz tzw autorytetów

Gość gość
i jak tu sie dziwic ze zyja w nędzy bo sa glupie

Gość gość
dlatego nie lubie kobiet za ich glupote

Gość gość
tyle biedy na swiecie przez metody naturalne

Gość gość
racja

Gość gość
tylko skonczone idiotki kieruja sie w planowaniu rodziny czyms innym niz swoja wygoda , stanem materialnym zdrowotnym zawodowym wielkoscia swego lokum i sa posluszne tzw autorytetom które kaza rodzic co rok lub 2

Gość gość
glupota kobiet nie zna miary

Gość gość
Ale krytykujecie Myślicie że macie rację? Nie Ja stosowałam tę metodę , skutecznie przez wiele lat. Liczenie było proste, cykl 28dni, w tym 3 dni miesiączki czyli bez seksu, potem seks bez zabezpieczenia do 2 dni przedpłodnych , potem 3 dni przedpłodne z seksem z prezerwatywą, potem 4 dni płodne bez seksu, potem 2 dni po dniach płodnych i seks z prezerwatywą, a potem dowolnie seks bez zabezpieczenia aż do miesiączki. Ani razu nie wpadłam., a 2 dzieci mam wyłącznie z planowanych ciąży. Tak że nie przesadzajcie. Metody naturalne mają swoje plusy, nie niszczą zdrowia, pozwalają zachować libido i dzięki temu kobieta zachowuje satysfakcję z seksu, nie naraża na nieopanowaną nadwagę w późniejszym wieku, dzięki kilku dniowej wstrzemięźliwości od seksu nabiera się apetytu na seks i zachowuje się szansę na rozwój więzi i zmniejsza się ryzyko znudzenia i przesytu w sypialni, Sprzyja to trwałości małżeństwa, i sprzyja zaangażowaniu mężczyzny, dobrze robi gdy trzeba nabierać apetytu na swobodę w łóżku, bez wątpienia zbyt łatwa i nieograniczona dostępność do seksu , osłabia apetyt na seks, bo staje się nudny i jest przesyt. Codzienne jedzenie kotletów też może się znudzić. Zauważcie też, że przy metodach naturalnych , nie jest zbyt mało seksu, powiedziałabym że jest nawet dużo seksu , niezłego seksu, choć jest kilka dni wstrzemięźliwości.

Gość gość
Ma być.... 2 do 3 dni przedpłodnych

Gość gość
celibat przez prawie caly miesiac i caly rok a wpadki sie sypia

Gość gość
ale autorka wyzej pisze ze miala seks z prezerwatywa a tz w autorytety zakazuja prezerwatywy i stad jest wielodzietnosc i bieda otyłosc