Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak przekonac meza do nmpr

Polecane posty

Gość gość
To, że metoda niby zawodzi, nie jest winą metody, a osoby, która ją stosuje. Ja, jeśli nie mam pewności, że mogę iść na całość, nie pozwalam sobie na to. Więc nie piszcie tu, że metoda do niczego. Ja obserwuję śluz, mierzę temp, badam szyjkę, mam ból owulacyjny i posiłkuję się jeszcze testami owulacyjnymi. A jeśli nie mam pewności co do tego, że są dni niepłodne, czekam jeszcze kilka dni i obserwuję siebie dokładnie.

Gość Zonaimatka42
Mam 42 l i od 16 lat stosuje NPR. Mamy 2 planowych dzieci (10 l i 8 l )i więcej nie chcemy . W całym cyklu nie uprawiamy seksu tylko przez 4 dni+ 3 dni okresu .

Gość gość
matki kilkansciorga dzieci zwlaszcza na wsi gdzie jest ciemnota sredniowieczna - nie uzywaja mózgu , sa posluszne tzw autorytetom nie stosuja antykoncepcji i rodza stado dzieic skazanych na dziedziczenie nędzy

Gość gość
tzw autorytety każa rodzic co rok lub 2 i wszedzie jest propaganda posiadania kilkansciorga, 20 lub 30 dzieci

Gość gość
nie wolno uprawiac seksu dla przyjemnosci

Gość gość
ok rodzić dużo ale kto da na te dzieci? Ksiadz ,kosciół? Tusk?

Gość Zonaimatka42
Wolno wolno :) tylko osoby ktore niskie libido tak mówią ze nie wolno :)

Gość gość
wedlug tzw autorytetów do wychowania dzieci nie trzeba kasy tylko wychowuje sie je powietrzem i dlatego trzeba ich miec jak najwiecej

Gość gość
tzw autorytety od zawsze glosza ze uprawianie seksu przez kobiete to zbrodnia zasługująca na kare i potepienie

Gość gość
tylko dzieci chowane powietrzem predzej czy pożniej zabierze opieka społeczna

Gość gość
ale wedlug tzw autorytetow trzeba miec stado dzieci nawet w nędzy i głodzie

Gość gość
metoda naturalnego planowania rodziny jest dla osob, ktore beda szczesliwe z kazdej ciazy. ja na poczatku myslalam, ze to idealna metoda dla mnie. naturalna, bezpieczna dla organizmu. mozna zobaczyc jak on w ogole funkcjonuje. wszystko bylo ladnie pieknie, az do momentu kiedy wpadlam. to byl 7 zaobserowany cykl. zaszlam w ciaze w momencie, w ktorym ta metoda twierdzila, ze to juz 100% pewny czas. byl to piaty dzien po owulacji. jesli ktos planuja wieksza ilosc dzieci to ta metoda jest jak najbardziej dla niej.

Gość gość
nie wolno uprawiac seksu dla przyjemnosci -tak jest od starozytnosci

Gość gość
metody naturalne powoduja biede wielodzietnosc otylosc -ale skoro kobiety sa tak glupie ze są posluszne tzw autorytetom

Gość gość
trzeba rodzic jak kombinat

Gość gość
co rok lub 2

Zonaimatka42 Mam 42 l i od 16 lat stosuje NPR. Mamy 2 planowych dzieci (10 l i 8 l )i więcej nie chcemy . W całym cyklu nie uprawiamy seksu tylko przez 4 dni+ 3 dni okresu . " . Dokladnie, u mnie jest to samo. Ale jedna z druga sobie wymyslily , ze tzreba sie wsztrzymywac przez caly miesiac. :D . Jednej rzeczy nie rozumeim u autorki i dlatego podejrzewam prowokacje :O Jesli zaraz po okresie masz dni plodne to oznacza, ze wczesnie masz owulacje czyli... do konca miesiaca mozesz kochac sie bez obaw ( okres bezwzglednie bezplodny) Autorko, chyba na tym wpadlas :D

Gość gość
uprawianie seksu przez kobiete to zlo

Gość gość
jest rozkaz rodzenia co roku

Gość gosciowa
Jagoda i inne zwolenniczki nmpr :) Nie krzyczę tu, ze metody naturalne są bez sensu, ale jednak blizej mi do jej przeciwniczek, gdyż nie jest to metoda, wg której każdą z nad na sto procent wyliczy dni plodne. I nie piszcie, ze nmpk nie mają nic wspólnego z kalendarzykiem, bo przecież i ten w nich występuje. Obserwuje się śluz, mierzy temp.i...liczy dni. To jakby 3 metody stosowane lacznie, prawda? Jeśli kobieta ma regularne cykle, nie choruje ( a kazdy skok temp.zaburza dane i moze tez zmienić śluz), to nie przecze, ze mozna bez pigul i gumek dać rade. Ale to nie antykoncepcja, a - zgodnie z sama nazwa metody - planowanie rodzin. Wspolzycie dopuszczalne jest jedynie w dni, które nie są płodne. Natomiast przy antykoncepcji mozna w każdym dniu cyklu.

Gość gość
ja to sie dziwie ze ktos moze byc tak zacofany i stosowac NMPR porazka dla mnie

Gość gosciowa
Co do dni plodnych zaraz po okresie - jako zwolenniczki naturalnych metod powinnyscir wiedzieć, ze plemnik w drogach rodnych kobiety moze przetrwać i byc nadal zdolny do zapłodnienia nawet po...7 dniach. Czyli współżyjąc w dni niepłodne zaraz po okresie mozna rowniez zajscw ciaze, gdyż plemniki w kobiecie może"doczekac" do owulacji ;) zatrucie srodowiska i upośledzenie ludzkiego gatunku zrobilo swoje, wiec dziś średnio plemniki żyje 2, 3 doby, ale kiedy zdarzy sie nam partner z super-plemnikami -Schwarzeneggerami, to możemy się zdziwić ;)

Gość gosciowa
Coraz wiecej kobiet jest bezpłodnych i stosując nmpr nawet nie zdaje sobie sprawy, ze ma cykle bezowulacyjne... Mam pytanie - ile z Was regularnie się bada? Nie mowie tu o obserwacji przy stosowaniu nmpr (choć to tez przydatne, choćby po to by poznać wlasny organizm), ale wizycie u ginekologa..? Cytologia to jedno, ale robicie usg dopochwowe? Lekarz pokazuje Wam na monitorze aktywne jajniki i pęcherzyki produkujące jajeczka? Wszystko jest ok? Wiecie, ze najlepiej raz w roku, nawet bez żadnych niepokojących objawów, powinnyśmy się kontrolować? mam nadzieje, ze tak... pozdrawiam i zycze szczęśliwego Nowego Roku :)

Gość gość
jesli kobieta uprawia seks to jest potepiona na wieki

Gość gość
gosciowa, ale jesli cykl jest bezowulacyjny to nie ma skoku temperatury i to od razu wiadomo...nie trzeba do tego usg

tak jak pisałam stosowałam nmpr przez 8lat, ale łącznie z prezerwatywami i dopiero po jajeczkowaniu szalałam do woli. Trzeba przy tym dużo samodyscypliny nie tylko ze strony kobiety, ale także faceta. No i to nie jest metoda dla ludzi, którzy mają problem żeby kochać się w gumce:) Brałam 3 rózne rodzaje tabl anty, ale żadne mi nie podpasowały, a mój wtedy przyszły Mąż stwierdził, że bez sensu mam się truć:)

Gość gość
Jeśli cykl jest bezowulacyjny, a dziewczyna sie zaziębi, albo choćby będzie miala mamy problem gastryczny ( tez temp.moze lekko skoczyć), to cala obserwacje moze szlag trafic ;)

Jagoda i inne zwolenniczki nmpr usmiech.gif Nie krzyczę tu, ze metody naturalne są bez sensu, ale jednak blizej mi do jej przeciwniczek, gdyż nie jest to metoda, wg której każdą z nad na sto procent wyliczy dni plodne. I nie piszcie, ze nmpk nie mają nic wspólnego z kalendarzykiem, bo przecież i ten w nich występuje. Obserwuje się śluz, mierzy temp.i...liczy dni. To jakby 3 metody stosowane lacznie, prawda? Jeśli kobieta ma regularne cykle, nie choruje ( a kazdy skok temp.zaburza dane i moze tez zmienić śluz), to nie przecze, ze mozna bez pigul i gumek dać rade. Ale to nie antykoncepcja, a - zgodnie z sama nazwa metody - planowanie rodzin. Wspolzycie dopuszczalne jest jedynie w dni, które nie są płodne. Natomiast przy antykoncepcji mozna w każdym dniu cyklu." . A stosujac pigulki lub inne formy antykoncepcji tez mozna byc na 100procent pewnym, ze one zadzialaja? Nie! Bo nie ma antykoncepcji calkowicie pewnej. A stosujac npr przynajmneij wiem , ze sie nie truje i , ze dozyje 50 bez raka piersi.

Jeśli cykl jest bezowulacyjny, a dziewczyna sie zaziębi, albo choćby będzie miala mamy problem gastryczny ( tez temp.moze lekko skoczyć), to cala obserwacje moze szlag trafic " . w takim przypadku nie bieze sie takiej temp pod uwage tylko odpwoiednio zaznacza na wykresie. Poza tym pod uwage bieze sie rowniez - wyglad sluzu, mozna uzyc testu owu, zbadac sobie szyjke, jesli ktos obserwuje sie jzu dlugo to zna organizm jak wlasna kieszen i mnein wiecej wie kiedy ma owulacje.