Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak to jest z tym ZUSem

Polecane posty

Gość gość

od 7 listopada jestem na zwolnieniu, na początku grudnia wzięłam pieniądze od pracodawcy za cały listopad. Co z grudniem? Po jakim czasie mogę się spodziewać pieniędzy z ZUSu? I firma ma mi jeszcze dopłacić tak??

jesli firma zatrudnia chyba ponad 20 osob to plac**pracodawca ma zwrot z zusu), jesli mniej zus wyplaca kase. generalnie zus ma 30 dni na wyplate kasy od dostarczenia zwolnienia lekarskiego

Gość gość
poniżej 20 osób. Czyli załóżmy że tak, kolejne zwolnienie dostałam 5 grudnia dostarczyłam do pracodawcy po jakiś 2-3 dniach, czyli później wszystko jest w jego rękach tak? w jakim czasie dostarczył zwolnienie do zusu? Czyli pieniędzy mogę się spodziewać nawet w połowie stycznia?

Gość gość
Zus ma 30 dni na wypłatę od złożenia dokumentów przez pracodawcę. Zapytaj w pracy czy złożyli i kiedy. Mnie kiedyś tak załatwili, ze ponad 3 tygodnie księgowa nie przekazała zwolnienia i papierów, a potem czekanie i pytania z zus dlaczego tak późno.....

Gość gość
o dzięki, zapytam

Gość gość
No a to nie jest tak że pracodawca płaci za chyba 33 czy 32 dni zwolnienia? A na zwolnienie poszłam od 7 listopada, więc moim zdaniem jeszcze za początek grudnia ma mi doplacić, czy źle myślę?