Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy czy dwie kreski na teście to na sto procent ciąża

Polecane posty

Gość gość

Czy testy są na 100 procent wiarygodne????? Ludzie pomóżci!!!!!!!!!

Gość gość
a czy dopuszczalne może sa jakies bledy???? w końcu to tylko zwykły test apteczny!!!!!

Gość gość
czy jest jakas granica bledu????

Gość gość
Dwie kreski na teście NIE ZAWSZE OZNACZA CIĄŻĘ. Ja w wieku 21lat zobaczylam na teście dwie kreski. Doktor zwlekał z usg do 9tygodnia. Miałam wwymioty, nudności, brak miesiączki, pozytywne testy. W 9tygodniu obudziłam się z plamieniem, szybko na izbę przyjęć a tam diagnoza: puste jajo plodowe tzn. Dziecka nigdy nie było. Nie było zarodka zaczęło się poronienie. Dr zwlekał z usg a ja myślałam że jestem w ciąży. PAMIĘTAJ mimo pozytywnego testu zdarza się że ciazy nie ma ma przykład puste jajo plodowe, ciąża biochemiczna, zasniad groniasty - POCZYTAJ. Wbrew pozorom bardzo często się tak zdarza. Czasem zarodek jest jest slaby i chory i ciąża obumiera. Tylko USG POTWIERDZI CIĄŻĘ TEST CIĄŻOWY NIE JEST POTWIERDZENIEM CIĄŻY. On wykrywa stezenie hormonu który jest wytwarzany między innymi w ciąży. Także tylko lekarz da Ci odpowiedz przy USG.

Gość gość
Pozytywne raczej się nie mylą. W tą stronę raczej nie, chyba że w jakiś skrajnych przypadkach zaburzeń organizmu ale to rzadkość... generalnie jeśli masz dwie krechy to nastaw się na dziecko. Ja też niedowierzałam i sobie wmawiałam, że może się mylić ale nie