Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Jagoda13

In vitro z komórką dawczyni

Polecane posty

Gość vitro
ja nie brałam tego zastrzyku clexane ale mi lekarz powiedział że przez 14 dni mam brać dokładnie zalecane dawki leków nawet jak zbadam wcześniej bętę i będzie 0. Dlatego dziwne mi się wydaje że możesz zrobić przerwę a po pozytywnej becie dadzą receptę.

Ehh rozmawiałam z moim doktorkiem i chyba będę miała transfer jednak na początku września, bo bieda z "ładnymi" dawczyniami :P w sierpniu mam mieć histeroskopię czy cośtakiego...podobno po tym są udane transfery. Czy któras z Was miała to robione?

Gość gość
Wiele dziewczyn miało histeroskopię. Badanie macicy czy nie ma jakiś nieprawidłowości. Badanie robi się w znieczuleniu ogólnym. Nic strasznego. I podobno pomaga w zagnieżdżeniu zarodka.

Gość gość
Monalisa: Odnosjie opalania po et to trzeba sie zachowywac jakby bylo sie w ciazy wiec kilka kinut na sloncu jie zaszkodzi ale tylko ghwilka. Odnosjie jisteroskopi do wlasnie dzieki niej jest endoscraching bo to ten wlasnie zabieg powoduje zadrapanie endometrium i zauwazojo ze to dziala

Gość kalina_lin
Ze słońcem ostrożnie i to niekoniecznie ze względu na powodzenie procedury (ja jestem z frakcji, która uważa, że jak jest zdrowy zarodek, to mało co jest w stanie mu przeszkodzić w implantacji i dalszym rozwoju). Ale podczas brania hormonów (zwłaszcza estrogenów, progesteronu), skóra jest bardzo wrażliwa na słońce i można się nabawić paskudnych przebarwień do końca życia. Tak samo zresztą w ciąży. Wpiszcie w wyszukiwarkę hasło "ostuda"

Gość gość
Gabi2610 Witam dziewczyny dawno już tu nie zaglądałam bo u nas była cisza , czasem was podczytywałam ale wolałam stać z boku. Gratuluje tym którym się udało, trzymam kciuki za starające się i pochwalę się wam ,że też wracam do gry, co prawda jeszcze nie teraz ale już sa zaczątki podejścia do kolejnego transferu. Po rozmowie z dr P.stwierdziliśmy ,że potrzebna histeroskopia i immunologia może nie koniecznie cała ale spokoju własnego sumienia. W połowie sierpnia histeroskopia a we wrześniu transfer , mamy jeszcze dwa mrozaczki więc może a nóż się uda Ja w to bardzo wierzę. Histeroskopia nie jest mi obca bo już mam po raz drugi bardziej boje się o wyniki badań immunologicznych, ale co nas nie zabije ro nas dobije ha ha ha . Trzymam kciuki za was dziewczyny ..........

Gość Dreamer84
Ale sie ostatnio dzieje na forum- transfer za transferem, beta za beta. Z oczywistych wzgledow nie jestem na bierzaco z wszystkimi podejsciami, ale za wszystkie Was mocno trzymam kciuki. I prosze Was zebyscie nigdy sie nie poddawaly w walce o dzidziusia. Moj maluszek to maly potwor przez ktorego z mezem znowu dwie doby nie zmruzylismy oka, ale i tak kochamy go calym sercem i mimo, ze minal dopiero tydzien od kiedy jest z nami nie wyobrazamy sobie juz zycia bez niego. Przed porodem balam sie tego, ze dziecko nie bedzie do mnie wcale podobne, a mi ciezko bedzie zniesc komentarze ludzi, ktorzy to zauwaza. I wiecie co? Maly nie ma ze mnie nic, jest troche podobny do meza, ale tez nie jakos szczegolnie. Ludzie mowia mi wprost, ze nie jest w ogole do mnie podobny, a ja nie robie sobie z tego zupelnie nic. Nagle przestalo to miec jakiekolwiek znaczenie. Te wszystkie rozterki, ktore ma sie przed podjeciem decyzji o KD, a czesto i pozniej odchodza w zapomnienie kiedy te slodkie male paluszki chwytaja cie za palec, a male cialko wtula sie w ciebie jakgdyby nie moglo bez ciebie wytrzymac ani minuty.

Gość gość41
Witam. Czy są wśród was dziewczyny które podchodziły do in vitro kd i chorują na endometrioze. ja obecnie czekam za dawczynię od 20 kwietnia br. Co byście mi poradziły - bo lekarz powiedział że nic nie będziemy robić. Teraz uciekam ale jutro się odezwę.

Gość Koala89
Pytanie do dziewczyn z Salve Medica.Czy na bezpłatne konsultacje do p.Embriolog to trzeba się zapisywać?Czy przyjmuje każdego kto do niej przyjdzie?

Gość vitro
Dreamer to musi być piękne, mieć to szczęście już przy sobie. Fajnie ze o tym piszesz i cieszę się że to o czym się myśli przed, nie ma znaczenia, bo takie dylematy chyba ma każda z nas przed decyzją o kd. W sierpniu mam drugi transfer i wielkie nadzieje że tym razem będzie pozytywnie. Ale cokolwiek będzie na pewno się nie poddam. Dziewczyny czekamy jutro na Wasze dodatnie bety:):):) dziś widziałam dwa Bociany siedziały razem w gnieździe:):) trzymam kciuki

Gość karolina8866
Hej dziewczyny! Według mnie nie powinnaś leżeć za długo na słońcu. Chwilka myślę, że bez problemowo, ale polecałabym cień. Chciałabym Was podpytać trochę. Staramy sie z partnerem od paru lat o dziecko,po zrobieniu badania okazalo się, że nie mam praktycznie już własnych jajeczek L. Długo rozważaliśmy z męzem decyzje o zapłodnienia komórek dawczyni i jesteśmy już na to psychicznie gotowi. Byliśmy już w klinice, mamy zrobić badania, ale bardzo się boimy jak to wszystko się potoczy. Czy jest ktoś w stanie nam udzielić infoamcji jak to wszystko wygląda? Wstępne informacje uzyskaliśmy jednak nie umiem tego związac w całość.

Gość nika329
Do gosc 41 ja mam endo 1 stopnia przed przystapieniem di ivf z kd przeszlam laparoskopie w celu usuniecia zrostow a podem ok 6 mies leczenie farmakologiczne najpierw visann a potem jakieś zastrzyki ale nie panietam nazwy i po roku od ostatniego zastrzyku transfer dzis 33 tc. Więc glowa do góry a i przez cały okres leczenia od laparoskopii dieta bezglutenowa bez slodyczy i czerwonego mięsa oraz bez potraw smazonych tylko potrawy lekkostrawne gotowane ale nie martw sie do wszystkiego da się przyzwyczaic :-)

Gość karolka502
Dziewczyny ja juz po becie, wynik 1197!!! Za dwa tyg usg, że zobaczyć pęcherzyk :) Jakos do mnie to nie dociera, jeszcze dluga droga mnie czeka. W drodze do gamety dwa bociany widzialam, usmiechnelam sie na ich widok :) Lola a jak Twoja beta??? Kasia200kh jak sie czujesz po transferze? kiedy beta? Trzymam kciuki. Gość41 ja również mam endometrioze, III stopnia, dwa lata temu mialam robiona laparoskopię i usuwane zrosty, do tego mialam torbiele, potem pół roku brałam lek visanne.

Gość Lola van Futers
Jupi! Karolka, a co musisz teraz brać, jakie leki?? Ja czekam jeszcze na wynik. Ale ta Twoja beta poszybowała:-)

Gość karolka502
Lola ściskam mocno kciuki za Twoją betę!!! Leki wszystkie te samo co po transferze mam brać przez dwa tyg do usg.

Gość Taida33
Dreamer Serdeczne gratulacje. Jesteś super dzielna. Porod naturalny bez znieczulenia to wielka odwaga. Wszystkiego dobrego dla Waszej trójki :). I Karolka Super wieści. Tak trzymaj i niech beta rośnie. I Lola Jak tam? Wiadomo już cos? I Jagoda Dawaj koniecznie znać czy wszystko ok i kiedy kolejne próby? I My już po usg polowkowym. Robiłam bardzo wcześnie bo na początku 18 tyg. Chciałam sie trochę uspokoić. Badanie wyszło ok. Chłopiec potwierdzony. Jesteśmy szczęśliwi. Niebawem usg serduszka płodu - tak nam zalecone ze względu na wczesna datę badania polowkowego. I Pozdrawiam wszystkie kadetki. Zuza kiedy przylatujesz na kolejna próbę? Ustaliliscie już cos z Invicta? I Roma Mam nadzieje, ze ta cisza jest spowodowana sezonem ogorkowym i ze u Was wszystko dobrze.

Gość vitro
Karolka gratulacje dbaj o siebie trzymam kciuki za pierwsze usg, Lola trzymam kciuki za twój wynik.

Gość kasia200kh
Karolka serdeczne gratulację . Ja jak na razie czuje się dobrze dziś mnie troche brzuch pobolewa , ale to dla tego że na dniach miała bym okres - który mam nadzieje długo nie zobaczę . Bete kazano mi zrobić 11 dpt czyli wypadało by to 14 lipca . Jutro jedziemy nad morze na odpoczynek . Ja tez mam endometriozę IV stopnia , 3 lata temu laparoskopowo usuniete 8 i 10 cm torbiele z obu jajników i mnóstwo zrostów

Gość Agnes1283
Hej! Dziewczyny! 14 i 18 dpt progesteron malutki po 11 i 10,50 jakieś podrażnienie po lutinusie dopochwowym (3x100 mg) stąd plamienia i zmiana na podjęzykową luteinę w mega dawce (5 x po 2 tab.) bo PRG niski. Dziś 25 dpt zrobiła PRG i co 72,41. to dużo za dużo? norma w labo do 90 na I trymestr. Za wysoki progesteron może zaszkodzić dziecku? wizytę mam dopiero 13 lipca :/ robić panikę? dzwonić do lekarza?

Gość Lola van Futers
Beta 344,7. Chwilo trwaj.... :-)

Gość Mimika99
Karolka i Lola, cudowne wieści! Trzymam kciuki i oby ciążę rozwijały się dalej prawidłowo! :)

Gość nika329
Karolka Lola gratulacje oby wszystko juz do rozwiazania przebiegało bez żadnych przygód. Jak widać ten rok jest dla nas korzystny oby tak dalej :-) Mimika jak się czujesz ? Mam nadzieje ze wszystko jest ok a z Novum dzwonili do ciebie

Gość vitro
Lola super wiadomość życzę powodzenia Tobie i Karolce też, chyba nam się na forum zaczęły poprawiać statystyki :)

Gość Mimika99
Nika, ciążę znoszę rewelacyjnie i nie mam powodów narzekać. Może teraz trochę na upał, ale myślę, że Ty i dziewczyny w zaawansowanej ciąży mają dużo gorzej. Najbardziej zadowolony jest mój mąż, który cieszy się z przygotowanych obiadków :) A tu jak się masz? :) Ps. Z Novum nie dzwonili i jestem tym trochę zdziwiona. Ale trudno, ja już mam swoje szczęście przy sobie :)

Gość karolka502
Lola gratulacje!!!! same dobre wiesci dzis :) Ty tez na usg za 2 tyg?

Gość nika329
My mamy się dobrze a upaly nie sa az tak uciazliwe jestem cieplolubna więc gdyby lekarz nie zabronił to bym wiecej spacerowala a tak kazal.w domu siedziec nawet z wakacji zrezygnowalismy ale teraz juz powoli wyprawke kompletuje :-) a w Novum wakacje zaczeli :-)

Gość Mimika99
Dziewczyny, może wam się przyda :) mi się potwierdziło z tym co później lekarz powiedział na wizycie, chociaż termin porodu wyznaczył na 1 dzień później. Zostawiam link, gdzie można wyliczyć wiek ciąży i termin porodu również po invitro. Pozdrawiam wszystkie Kadetki :)

Gość Roma77
Taida, Super, że USG potwierdziło, że wszystko jest prawidłowo. Teraz wypada tylko czekać do rozwiązania. Ja trwam w oczekiwaniu właśnie do USG serduszkowego a potem do połówkowego. Mój lekarz twierdzi, że chociaż test Harmony wyszedł ok to na podstawie wcześniejszych badań - trzeba koniecznie sprawdzić serduszka u maluchów (tym bardziej, że poziom DNA we krwi był 5,9% w teście Harmony a podobno bywa normalnie około 10%) aby mieć pewność, że wszystko jest w porządku i nie trzeba zastosować badań inwazyjnych. Dlatego czekam na to USG z niecierpliwością. Tak poza tym to wszystko dobrze. I Karolka i Lola - cieszę się, że takie dobre wieści u Was - życzę spokojnej ciąży. I Pozdrowienia dla pozostałych starających się dziewczyn.

Gość gość Lenka
Karolka, Lola spokojnej ciąży życzę, ale dobre wieści :) gratuluję Pozdrawiam wszystkie kadetki i życzę powodzenia

Gość Lola van Futers
Ja mam usg za 10 dni, tak mi kazali przyjechać.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować