Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Jagoda13

In vitro z komórką dawczyni

Polecane posty

Gość Koala_89
Małgosia 123 ja się będę cieszyć dopiero jak będę trzymać w rekach dziecko bo całe 9 miecięcy będę drżeć czy wszystko będzie dobrze. Najpierw czy zarodek jest we właściwym miejscu, później czy widać bicie serduszka, później czy płód nie ma żadnych wad, później czy ciąża się będzie prawidłowo rozwijać, czy nie poronię póżniej czy nie urodzę za wcześnie. Ciąże po ivf to nie jest ciąża która nam się przytrafiła ot tak i jest darem od losu tylko jest to ciąża wymodlona, wywalczona o którą człowiek się martwi każdego dnia...

Gość Zuza917
Nie Malgosiu, nie mialam ciazy pozamacicznej I wiem, ze nie czesto sie zdarza. Ale ja mam szczescie a raczej pecha do wyjatkowo rzadkich sytuacji, wiec staram sie zabezpieczyc jak moge...

Gość gość
Ja nie wykupywałam utrogestanu w Salve , obok w aptece w budynku Salve pani z apteki poleciła zamiennik luteinę i było ok :) Utrogestan można dostać tylko w Salve :(

Koala, przyszło mi coś do głowy. W Salve za utrogestan płaci się w rejestracji, a odbiera go w zabiegowym. Może w jakiejś klinice w Warszawie też jest taka praktyka...? Czyli nie apteka przy klinice, tylko sama klinika.

Gość Koala89
Gość z 18:29 a czy ta luteina działa tal samo I W jakiej dawce ja brać (ile mg)?Czy jak nie będę brać do transferu tego urogestanu tylko luteine to może się nie udać przez to? Później po transferze już sobie wykupienie urogestan ale teraz specjalnie jechać dopiero dziś byłam.:' -(

Gość Koala89
Maszeńkkaa jak to płaci się w rejestracji a odbiera w zabiegowym?A to na tej ścianie z czerwonymi drzwiami po lewo to nie są drzwi do apteki?

Gość gość
Do Koala - tak luteina działa tak samo :) ja brałam 3*2tbl ( chyba salve wszystkim tak dawkuje ) zawsze mozesz sprawdzić z krwi jaki przyrost progesteronu w danej chwili i jak coś to zwiększyć dawkę, u mnie wystarczało :) życzę powodzenia :)

Gość gość
Do Koala- w dawce po 100 mg tabletka :)

Tak, tam jest apteka :) Ale utrogestanu tam nie dostaniesz - serio, sprzedaje je klinika i płacisz za nią tam gdzie za wizyty, dostajesz karteczkę i idziesz z nią do zabiegowego (w prawą stronę od wejścia) i odbierasz utrogestan :)

Gość Koala89
Szkoda, że dowiaduje się dopiero tego od Was Kobitki:-* A nie od lekarza na wizycie...Niestety nie byłam na tyle wspanialomyslna żeby się sama domyśleć :-\ Nie mam słów...

Gość gosc sdd
Kobitki, czy mozecie mi powiedziec do ktorego momentu bralyscie leki w salve? Oczywistym jest ze jak dowiem sie ze nie jestem w ciazy, to mam przestac brac leki. A jak dowiedzialyscie sie ze jestescie w ciazy, to przez jaki czas bralyscie leki? I czy wszystkie leki (zastrzyki (utrogestan, progesteron, prognynova i tak dalej)?

Gość Minx 333
Koala jak Ci zaleca po transferze Prolutex a pewnie tak będzie to tez sobie kup w Salve na miejscu bo ciężko ten lek dostać.I igly duże do nabierania i malutkie do wstrzykiwania.

Gość gość
Do gość sdd- leki brałam różnie ,byłam pod kontrolą lekarza i na bieżąco sprawdzał poziom progesteronu i estradiolu ( te najważniejsze ) no i inne też. Luteine brałam jakoś do 20 tc , najpierw 3*2 a później stopniowo mniejsze dawki 3*1 i 2*1 i na końcu 1*1 , progynove odstawiłam dosyć szybko w 9-10 tc , dodatkowo brałam acard tez do 20 tc.

Gość Koala89
Minx 333 dziękuję bardzo za radę:-* Na szczescie ten PROLUTEX to jeszcze na Internecie można zamówić na stronie apteki doz.Zamówiłam i mam odebrać we wskazanej u siebie W mieście aptece.Także jakość chyba go zdobęde.:-) e tamtego pierwszego hrabstwa nie da rady nabyć chyba ze jakimś przemytem.

Gość vitro
Do gościa z 04.09 22:38 Byłam na wizycie po dwóch nieudanych próbach. Nie mam już zarodków program kd u mnie w klinice jest wstrzymany bo czekają na rozporządzenie do ustawy. Wiec tak rozmawialiśmy co mogę jeszcze zrobić lekarz zaproponował mi żebym się udała do internisty mam konkretne dane lekarza poszukałam gdzie przyjmuje i okazało się ze to jest internista ale też reumatolog. Mam jej opowiedzieć o moich bezskutecznie staraniach o ciążę itp. Sama jestem ciekawa czy zleci mi jakieś badania i ogólnie co nowego mi powie. Jak będę po dam znać. Inna sprawa ze lekarz zaproponował mi za 3 miesiące po kuracji htz na systenie conti żebyśmy spróbowali jeżeli na jajnikach będą pęcherzyki aby je jednocześnie podchodować do 22 mm zrobić punkcje i sprawdzić czy mam komórki i jakie. Oczywiście zaproponował mi to bo zapytałam ze skoro i tak musimy czekać może by sprawdzić czy moje komórki jeszcze są i się nadają. Wiem ze może nic z tego nie będzie ale chyba spróbuję. Myślałam żeby uderzyć do innej kliniki po nowa dawczynie i nie wiem czemu ale jakiś mój głos wewnętrzny każe mi się wstrzymać. Zresztą raz ze kasy mam za mało a dwa te d o jazdy jakoś mnie odstraszają.

Gość gość
ten urogastin to to samo co luteina tylko jak zapytałam o to lekarza to powiedział ze luteina moze powodowac stany zapalne a ten lek nie

Gość gość
sorki pomyliłam nazwe miało być utrogestan

Gość margareta136
a jak długo trzeba brac te leki przeciwzakrzepowe

Gość Mimika99
Nika, odezwij się, co u ciebie? Mam nadzieję, że wszystko dobrze :)

Gość truskaweczka 1234
Koala89 Ja też w salve czuję się jak w hurtowni, nikt nic nie mówi a wszystko co wiem, wiem z internetu. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że podpisujemy kartki, gdzie jest napisane, że oświadczamy że odpowiedzieli wyczerpującą na wszystkie nasze pytanie. paradoks.

Gość gość
hejka, jak to uwas wygladalo jak dowiedzialyscie sie ze jestecie w ciazy, ok 13 dnia? Poszlyscie odrazu do lekarze? Czy chwile jeszcze czekalyscie?

Gość Koala89
A ten utrogestan gałki dopochwowe to ile mg maja?

Gościu, mi lekarz kazał mi przyjść dopiero trzy tygodnie po pozytywnym wyniku.

Gość Koala89
Maszenkkaa a nie 200 mg?

Gość gość
Utrogestan jest w tabletkach po 100g i 200g. Ja brałam zawsze w trakcie in vitro 2 x 1 tabletkę( 200mg) dopochwowo i nic więcej do 20 tygodnia ciąży :)

Gość gość
To żem niepotrzebnie przerabiała receptę :-P Bo poszłam do rodzinnego i dał mi jedno opakowanie luteiny 100 mg 30 tab. a ja myślałam że do transferu będzie mi potrzebne ze 36 tab.więc 30 przerobilam na 90 I powiedziałam w aptece ze wezmę tylko 2 opakowania:-P

Gość Koala89
No to teraz to już w ogóle mam rozkmine skąd mam wiedzieć czy miał na myśli 3x100 mg czy 3x200 mg raczej 100mg bo i pani M też coś mówiła że jedna tab. ma 100 mg.Ale nie ma co zużyje się jakoś może na zmianę będę stosować. czy coś.A ten Utrogen to ile kosztuje bo mi rodzinny przepisał luteine na 100% I tania nie była 54 zł opakowanie.

Gość Koala89
Malgosia123 jak Twoje testowanie?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować