Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Jagoda13

In vitro z komórką dawczyni

Polecane posty

Encorton potrzebuję na pilnie na już... na jutro już nie mam tabletki. i nie wiem jak to się stało, ze przeoczyłam. Ale auto dałam do mechanika :( skąd dokładnie jesteś? Ja - Rumia

Gość gość
Do dordonova- ja jestem z gdańska , dzisiaj mam wizytę w invikcie w gd to może zostawie w recepcji ;) mam nadzieję że nie będą robić problemu.

Gość gość
A inne ciężarne co u Was? Roma, jak Ty się czujesz?

ale ja do invicty nie chadzam :( i nie mam jak dostać się do gdańska cholerka jak na złość... eh.. no cóż.. szkoda.. ale dziękuję bardzo za chęci

Gość gość
Do dordonova- no szkoda , a nie masz kogoś kto mógłby podjechać do gd? Gdybyś mieszkała bliżej to bez problemu mogłabym Ci je podrzucić ale w obecnej chwili mam małego miesięcznego terrorystę ;) i jestem uwiązana ;)

Dordonowa - a nie możesz iść do jakiegoś lekarza, żeby Ci wypisał receptę? albo poproś w aptece żeby Ci wydali bez i że doniesiesz receptę, czasem idą tak na rękę

Gość Azzurro
Smutasek- Twoje amh nie jest tragiczne. Ja w zeszłym roku w wieku 32 lat miałam 0,16, ponad miesiąc później od wyniku byłam w ciąży naturalnej, dzis mam 7 tygodniowego synka.

Gość Roma77
Urodziłam córeczkę 02.11. Rozpoczęła się akcja porodowa i musieli mnie rozwiązać. To był skończony 33 Tc, mała waży 1600 gr, 43 cm. Leży w inkubatorku i dzielnie walczy. Ma problemy z oddychaniem oraz niestety infekcję wewnątrzmaciczną . Trzymajcie kciuki aby wyszła z tego. Pozdrawiam wszystkie Kadetki.

Azzurro.. to super, że Ci się udało. My też narazie staramy się naturalnie, ale zaś nic nie wyszło w przyszłym tygodniu kolejna wizyta w klinice. Może wkońcu podejmiemy jakieś dalsze kroki tylko szczerze mówiąc nawet nie wiem jakie powinniśmy :-(

Gość AnkaP83
Roma trzymam mocno kciuki. Będzie dobrze z maleństwem. Mnie już większość z Was nie pamięta. Jestem z początku forum, potem przestałam się udzielać. Dzisiaj jestem w 32 tygodniu. Czekamy na naszą mala córeczkę

Gość bizuuu
smutasek85 na dwoj***abka wróżyła, jednym się udaje prze niskim amh a innym niestety nie. ale badanie amh jest nowe, o rezerwie jajnikowej mówi także poziom FSH,LH, E2 oraz wolny testosteron badane w 2-3 dniu cyklu. Jakie masz te wyniki? wiosna70 co u ciebie, dawno nic nie pisałaś? roma77 wszystkie sercem jesteśmy z tobą i twoją córeczką. musi być dobrze.

Roma, trzymam kciuki za córcię! Będzie dobrze, sama znam kilku wcześniaków i to wszystko zdrowe dzieciaki są, nie powiedziałby nikt, że wcześniaczki! Najważniejsza dobra opieka lekarska, zadowolona jesteś ze szpitala? AnkaP, ja Cię pamiętam z czasów jak się nie wypowiadałam na forum tylko Was podczytywałam :) życzę zdrówka! Fajnie Ci już z takim brzucholem ;) Orientowałaś się może jak to ma być z tym zgłaszaniem do USC narodzin dziecka z KD ?- wg nowej ustawy mają być takie informacje podawane przez szpital na wypisie i potem informacja w jakimś "tajnym" dokumencie w USC. Informujesz w ogóle kogoś o KD? Czy tylko o samym in vitro?

Chwilę.. tzn, ze musimy mówić, ze dziecko jest z in vitro w szpitalu? i o dawstwie? A jeśli ja nie chcę, aby ta inf była gdziekolwiek? sama chcę powiedzieć dziecku.. nie złamię prawa?

bizuuu...E2 oraz wolnego testosteronu nie miałam robionego. FSH -8,51mIU/ml LH - 7,17mIU/ml AMH - 0,97 ng/ml CA -125 42,60U/ml wit D 31,5ng/ml drożność jajowodów jest ok badania męża ok ciąży brak :-(

Gość Zuza917
Roma dzielna jest ta Twoja Coreczka I na pewno sobie poradzi. Przeciez najgorsze juz za Wami- trzymam kciuki abys jak najszybciej mogla ten Skarb zabrac do domu.

http://www.tvn24.pl/informacja-o-in-vitro-w-akcie-urodzenia,591070,s.html tu jest informacja ja rozumiem tak, że jeśli nie podasz w szpitalu, że to jest KD a tylko, że in vitro to nie podają tego wtedy do USC, podają tylko w sytuacji kiedy jest dawstwo gamet...natomiast myślę,że ciąża jest z in vitro trzeba podać na wszelki wypadek bo to jest jakaś informacja dla lekarzy i przy porodzie też chcą wiedzieć

http://www.tvn24.pl/informacja-o-in-vitro-w-akcie-urodzenia,591070,s.html tu jest informacja ja rozumiem tak, że jeśli nie podasz w szpitalu, że to jest KD a tylko, że in vitro to nie podają tego wtedy do USC, podają tylko w sytuacji kiedy jest dawstwo gamet...natomiast myślę,że ciąża jest z in vitro trzeba podać na wszelki wypadek bo to jest jakaś informacja dla lekarzy i przy porodzie też chcą wiedzieć

Gość Mimika99
Roma, trzymam kciuki, żeby z twoją małą było wszystko dobrze. Dziewczynki są silne, więc będzie walczyć! AnkaP ja również cię pamiętam. Cieszę się, że u ciebie wszystko dobrze i niedługo rozwiązanie :)

ja chciałabym aby lekarz prowadzący tylko w zaufaniu wiedział całą prawdę. Nigdzie w szpitalu nawet nie chcę wspominać o in vitro jeśli to nie jest konieczne. a już na pewno nie chcę, aby ta inf trafiła do USC :/

ja też nie,dlatego nie mam zamiaru mówić,że to KD, bo tylko w akim wypadku podają informację do USC, jeśli powiesz, że zwyczajne in vitro to już nie

Gość Zuza917
Anka :) Super wiesci Pewnie, ze Cie pamietamy :)

Właśnie widzę ze nie cała moja wiadomość się wkleila. Fajnie ze mnie pamiętacie :) mocno Wam kibicuje a też dużo przeszłam i rozumiem co teraz czujecie XX Jest dużo pytań odnośnie leków. Jestem w 32 tygodniu i dopiero odstawiam encorton. Brałam przez wiele miesięcy 10 potem 5. Z leków biorę ciągle luteine 3x1, duohaston 2x1, clexane od początku ciąży do teraz bo miałam krwiaka w 7 tygodniu, biorę kwas foliowy na receptę, witaminę D3. Jeśli lekarz Wam przepisuje leki to nie bójcie się ich brać. Ja mam problem z jelita mi i parę miesięcy brałam czopki Asamax i z usg wynika ze dziecko jest zdrowe. Jeśli mama nie będzie zdrowa to dziecko tym bardziej :)))

Moje dziecko podobno nie chwyca nowe przepisy. Będę chciała nie mówić w szpitalu ze jest z in vitro a z pewnością ze nie jest z KD. Xxx Moja lekarka prowadzi również klinikę Invimed i mówiła mi ze informacje będą odtajnione po 18 roku życia dziecka wtedy dowie się o wszystkim. Ze jest z in vitro i z KD. Nic nie mówiła o urzędzie stanu cywilnego. Myślę że na dniach Wszystkiego się dowiemy :)

Gość gość matematyk
Nie masz tragicznych tych wyników. Rezerwa jajnikowa jest niska, ale jest. U mnie przy AMH 0,6 i FSH pomiedzy 12 a 22 jeszcze udało się ivf na własnych komórkach. Ale to był już ostatni moment, w dwa lata pozniej już nie odpowiadałam na stymulację owulacji.

tzn. to jest tak, że po ukończeniu pełnoletności dziecko ma prawo wystąpić do USC o informacje o dawcy - czyli dostanie jego rok i miejscowość urodzenia, ale musi wystąpić i te informacje - czyli wcześniej rodzice muszą mu powiedzieć o całej sprawie... Co do encortonu - kurczę, ja go już nie biorę a jestem dopiero w 10 tygodniu...może lekarz za szybko kazał mi odstawić go?

Gość AnkaP83
Dane dawcy muszą być tajne i zawsze będą, ale informacje o sposobie poczęcia będą jawne. xxxx co do encortonu to tym decyduje lekarz, ja poroniłalm kilka razy, mam problem z jelitami dlatego też tak długo go brałam. Nic się nie martw lekarz wie co robi :)

Gość gość
Ja czytalam, że od 1 listopada pary, które dopiero podchodzą do in vitro z dawstawem gamet i nie są małżeństwem, muszą podpisać oświadczenie w klinice. Właściwie to mężczyzna podpisuje. Kobiet, które mają męża albo juz są w ciąży to nie dotyczy. I nikomu nie trzeba mówić ani o in vitro ani tym bardziej o kd. Na stronie Nasz Bocian jest to wytłumaczone w kilku artykułach, więc możecie poczytać.

Gość MMargarytka
Cześć dziewczyny, mnie dotknął ten sam problem co Was. Jestem po dwóch transferach. Wczoraj okazało się, że po drugim transferze beta jest ujemna, a liczyłam że tym razem się uda :( Miałam podane dwa zarodki, niby szanse większe, ale nic nie wyszło. Nie wiem co mam dalej robić. Stwierdzone wysokie fsh i niskie amh. Endometrium przed transferami zawsze ładne. Czy Wy robicie jakieś dodatkowe badania po nieudanych transferach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować