Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co złego jest w mieszkaniu z rodzicami w wieku 25 30 lat

Polecane posty

Gość gość
Mam 25 lat, chlopak 22 - mieszkamy u mojej mamy. Mamy 170 metrowy dom - płacimy po równo za opłaty i robimy wspolną zrzutkę na jedzenie i wspolne zakupy. Raz gotuje ja, raz mama a raz chodzimy na pizze :) Bardzo dobrzemi się mieszka, wcześniej wyrzucałam 1200 zl na wynajem kawalerki a zarabiam 2000 zl a moj chlopak 1300 wiec kokosów nie ma. Po co ładować komuś kasę , skoromamy ogromny dom i wspaniała rodzinę, nikt nikomu nie przeszkadza.

Gość gość
A jeszcze wcześniej mieszkałam w 3 pokojowym mieszkaniu z innymi, młodymi ludzmi. Nie da się mieszkania z obcymi porównać do mieszkania z rodziną. Mieszkając z tamtymi czułam się zawsze NIE U SIEBIE, a teraz kiedy mam potrzebę, idę gotuję z mamą, ogladamy razem filmy, rozmawiamy.Kiedy chce posiedzieć sama, jestem u siebie.

Gość gość
"Bo takich małżeństw mieszkających z rodzicami znam kilkanaście i jakoś nikt się krzywo nie patrzy" Jak to nie? Przecież to patologia w czystej postaci.

Gość gość
Mieszkanie z rodzicami to chory układ jakby na to nie patrzeć.

Gość gość
chory to jest układ gdy rodzice zachorują a dzieci zostawiają ich na śmierć, bo gdzie indziej mieszkają

Gość bardzo wiele osób po studiach
akurat z mężem czy chłopakiem nie chciałabym mieszkać z rodzicami... to już zupełnie co innego.

Gość gość
Zazdroszczę takim mieszkającym u rodziców. Dołoży się taki 200zł i myśli, że się dokłada do wspólnych wydatków. Mamusia ugotuje, wypierze a cała pensja leci na przyjemności.

Gość bardzo wiele osób po studiach
200 zł? marzenie :D my dzielimy wszystko na 3 osoby po równo, rodzice nie dokładają do mnie ani grosza. pranie robi pralka, a co do gotowania to gotujemy wszyscy na przemian albo każdy sobie (często jadam na mieście)

Gość gość
ja zazdroszczę tym co mają zdrowych rodziców i mogą wybierać gdzie mieszkać

Gość gość
200 zł ? Upadłeś na glowę! My na samo jedzenie składamy się po 500. A dodatkowo opłaty,opał. Czyli przynajmniej z 700 zł. Nie uważam,że to chory uklad. Co w tym jest dziwnego, chorego? Dawniej tak się mieszkało. Były domy wielopokoleniowe. Ja się doskonale z rodzicami dogaduje. Poza tym, ledwo skonczylam studia, mam się odrazu ładować na wynajem, skoro mam duży dom? Zresztą przez rok po skonczeniu studiów faktycznie wynajmowalam mieszkanie. To z inicjatywy mojej mamy spowrotem jestem w domu.