Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda karmiaca mamaa

jeszcze ponad rok i wprowadzimy sie do naszego domu kto jeszcze

Polecane posty

sa jakies mamy ktore z utesknieniem czekaja na wyprowadzke do wlasnego domu mieszkajac u rodzicow?:) my mamy dom nakryty dachem w latem 2015 chcemy sie wprowadzic:)

Gość gość
A co tak pozno? Budujecie sie na raty bo kasy brak?

Gość gość
wstrzasające? i co dalej? urzekła nas twoja historia, a teraz spadaj przeżywac gdzie indziej, najlepiej na jakies forum budowlane :D ps. jesli macie dach to wprowadzac sie powinniscie max za pol roku do gora 8 miesiecy, ale jak sie buduje ze szwagrem i tesciem przy flaszce to co sie dziwic ze sie buduje 5 lat :D:D:D:D

Gość gość
dziewczyna się cieszy a wy zaraz rzucacie słowa krytyki,chyba zazdrościcie że się czegoś dorobili

kto wam powiedzial ze jak macie dach to za 8 msc sie mozna wprowadzac?:| moj maz jest kierownikiem budowy i sie zna troche.... akurat mamy podobna sytuacje jak ty autorko z tym ze wlasnie po nowym roku zaczynamy robic dach:) tzn robotnicy, bo temperatura pozwala jak najbardziej dodatnia. Gotowka sie nam skonczy zaraz po dachu i bierzemy kredyt na 90 tysiecy aby wejsc na dol, mamy duo rzeczy z budowy od meza tzn plytki, welne steropian wszystkie kleje gips itp...meble i sprzety agd tez kupilismy(mieszkamy przeciez gdzies to bylo potrzebne) no i obliczylismy ze potrzeba nam 75 tysiecy kredytu na zrobiene dolu domu. Bierzemy 90 tysiecy bo zawsze cos zabrakinie. Jakos w maju idziemy do banku pewnie.

Gość gość
Smieszy mnie takie budowanie domu na raty bo brak kasy,typowe dziadowanie...mam takich znajomych co buduja sie juz 4 lata bo kasy brakuje...

Gość gość
znam rodzinę która budowała się 15 lat,niedawno sie wprowadzili i są szczęśliwi,budowa domu kosztuj***ardzo bardzo dużo

Gość gość
ty sobie sama sobie odpowiadasz ????????? chociaż nick zmień :O:O

Gość niebieskakarolcia
mloda karmiaca mama - zapomnialas sie przelogowac, jak sobie odpowiadalas...

Gość gość
heheh i kolejna się zbłaźniła :D :O

Gość gość
Wiecie ile kosztuje budowa domu z wykończeniem? Milion. Tak jest milion. Jak wszystko obliczyliśmy dokładnie tyle nam wyszło.

Gość gość
no my mamy już dach - tynki schną - poschną i w marcu działamy - prawie wszystko już mamy tylko gipsować, malować, podłogi i wnosimy meble :)

Gość gość
hahahha, no i tepa tzipa zapomniala sie przelogowac:D:D co za debil

Gość gość
Ale wtopa

Gość gość
milion? chyba Cie p******* jakby kazda budowa kosztowała milion to by ludzie w gliniankach mieszkali, mało tego większość ludzi rozsądnych postawi sobie średniej wielkości dom i powolu go wykończy bez pożyczek; są też takie oszołomy które znam co gównem nie śmierdzą , jedno robi drugie nie robi, dzieci na utrzymaniu i jak przyjdzie postawić dom to chcą się posrać, wybierają plan zameczku , co kosztorysy w necie pokazuja ze stan surowy wynosi 400 tys i stawiają takie biedoki te domy, tylko zanim je postawia w surowym stanie minie 10 lat albo i więcej, i co potem z życia , po prostu przej***** ani płotu, ani auta, ani ogrodu, ani wakacji, ani oszczednosci. Ale jak to mowia zastaw się a postaw się. Poza tym jeszcze nie wiedza co ich czeka, przyjdzie zima, dom trzeba ogrzać , mysle ze 7 tys na opał nie straczy. Ale to tylko moje gdakanie. ludzie w dzisiejszych czasach niby inteligentni po studiach ale tępe strzaly, mysla ze za 50 tys dom pobudują pokryją i jeszcze okna wstawia. Dobrze ze niektórzy maja rodzicow co ciagle pomagają bo inaczej to by po prostu glowy w piach schowali. Autorko Tobie gratuluje, rozumiem nie wszystko się robi bardzo szybko, budowa kosztuje, sama w 2015 chce postawić dom w stanie surowym zamkniętym. Na materiał kase mam, na dach też bo to będzie prezent od rodzicow, na reszte musze zarobić, chce trochę wyjechać za granice i zarobić żeby nie budować się 15 lat. Mimo wszystko moje gratulacje, ten czas szybko zleci i będziesz na swoim. A u siebie najlepiej. :)

Gość gość
Tak milion nas kosztował dom z działką. I nie zamek, a 200 m kw. dwupiętrowy dom.

Gość gość
My mieszkamy obecnie w 150m 2 pietra z garażem..dom udało nam się zbudować między wiosną a zimą, mieszkamy już 3 lata i od pól roku dom wystawiony jest na sprzedaż. Projekt, który zakupiliśmy na nową budowę ma 330 m2, 800 000 zl to wychodzi sama budowa, bez działki, bez wykończenia. Tak więc szczerze rozumiem posty o milionie. :/

Gość gość
A z tymi 7 tys na ogrzewanie to smialo się mogę zgodzić..jak liczyłam na powierzchnię ok 300 m to wyszlo mi z 5-6 tys za sezon grzewczy przy paleniu kominkiem z rozprowadzeniem (tak mamy obecnie), a do tego wiadomo trzeba mieć normalne podłączenie np. piec i to też podwyższa rachunki. Obecnie przy tych 150 m grzejemy samym kominkiem, w tym sezonie grzewczym wydaliśmy na ogrzewanie już 1050zł, podejrzewam, że przy domach murowanych o tej powierzchni byłaby to jeszcze większa kwota, ja mam konstrukcję szkieletową i dom bardzo trzyma ciepło, sąsiedzi w murowanym chodzą w bluzach i czasem w czapkach tak oszczędzają, a ja biegam na majtkach.

Gość gość
ej ale czajcie motyw ze ni chu/ja nie moge odgadnac po co to bylo- zalozenie takiego tematu i pojechanie samej siebie O_O WTF??? wytlumacz ktos to

Gość gość
Ja w lutym :D

Gość gość
tak tak odopwiadajcie dalej autorce z rozszczepieniem osobowosci, zalozyla ten temat bo ja akurat to obchodzi🖐️

Gość gość
Hahahhaa, nastepna kretynka, zapomniala sie przelogowac i sama siebie popiera :D Hahahahaha, alez tu gluptaki siedza :D:D:D:D:D:D

Gość gość
mnie też śmieszy takie budowanie a jeszcze bardziej jest żałosne tłumaczenie, że tak trzeba ;-( mój mąż z kolei uważa, że tempo pracy zależy od kasy - tylko i wyłącznie ;-) a też jest fachowcem dobrym w kwestii budownictwa, ekspertem ;-) I widzę, że złodziejstwo kwitnie ;-( mąż kierownik, więc kleje i wełna będzie ;-( szok ;-( ja mam dom nakryty dachem i mieszkam już ładnych parę lat, nie mieszkałam z rodzicami, budowaliśmy dom przed ślubem i noc poślubna już u siebie ;-)

Gość gość
jeszcze sie pochwalila ze maz od sibie z budowy wynosi material masakra

Gość gość
A mnie śmieszy takie krytykowanie wszytskiego i wszystkich. Nie każdy robi kupę pieniedzmi i nie kazdy postawi dom w tempie ekspresowym jak niektore bogaczki z kafe. I nie pisze tak bo budowałam dom, nie. Kupiłam już postawiony. Autorce gratuluję a zazdrosnym pe zdeczkom proponuję do garów i marzeń wracać.

Gość gość
ja dopiero wystartowałam, fundamenty, zero wyciągnięcie i teraz stawiają się ściany, planuję przeprowadzkę na 2016 rok ale już czekam z utęsknieniem tego czasu.

Gość gość
a z moich obserwacji wynika że na raty budują się osoby które wszystko kupują i płacą gotówką, a jak ktoś ma z******ty kredyt na 40 lat to dom stawia w jeden sezon. tylko pierwsi wprowadzają się i żyją spokojnie bez zobowiązań a drudzy nie śpią po nocach.

Gość gość
moj sasia za dom 160m z dzialka 13a dal 800tys, dom kupil ode mnie za 390tys a reszte dal za wykonczenie wiec wierze ze wiekszy kosztowal milion, wiecie jakie drogie sa dzialki blizej miast????

Gość gość
ja zaczęłam budowę w kwietni 2013 , wprowadzamy się w marcu 2014, to dopiero tępo co ? :D dom 150 m

Gość gość
A my wybudowalismy dom za gotowke (zarobilismy za granica) a teraz marzymy aby go sprzedac, to wcale nie jest takie fajne mieszkac w domu, dom nie jest dla mlodych niestety sie tego przekonalam