Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ola93838833838

Okropna tesciowa

Polecane posty

Gość ola93838833838
Młoda i zaślepiona? Zaślepiona tym,że po 6 latach znalazłam prawdziwego,normalnego mężczyznę,który mnie pokochał a ja jego i jesteśmy ze sobą ponad 3 lata i planujemy ten związek bardziej rozbudować(małżeństwo,rodzina) ? To,że jest ta kobieta wszystkich tej rodzinie problemem to nie oznacza,że my mamy na tym ucierpieć. ŁUKASZ chce zostawić ten dom swoim rodzicom,kiedy my razem znajdziemy swoje gniazdko. Nie wyobrażamy sobie tam życia. Ja z ŁUKASZEM i dzieckiem na jednym pokoju. Salon dla odwiedzających i dla spędzenia tam czasu przed telewizorem oraz oni za ściana. Jego amtka tak sobie na banie wkręciła,że ja tam zamieszkam zaraz jak zajdę w ciążę bądź po ślubie. No chyba prędzej kaktus mi wyrośnie na czole....

Gość gość
Jest możliwy zapis -przepisanie domu .Za życia rodzice moi uporządkowali swoje sprawey spadkowe, by w przyszłości uniknąć awantur w rodzinie.Przy czym są tam różne zapisy.

Gość gość
Twój konkubent nie może niczego zostawiać swoim rodzicom bo i tak wszystko należy do nich więc daruj sobie te wielkopańskie gesty. Zanim zaczniesz rozpisywać się na tematy prawne zapoznaj się choć pobieżnie z obowiązującym ustawodawstwem żeby tak się nie kompromitować .

Gość ola93838833838
Wiesz forum jest dla wszystkich. jak coś Ci się nie podoba to w prawym górnym roku masz czerwony krzyżyk. Wystarczy tylko kliknąć ;) Nikt Cie nie zmusza do komentowania i czytania mojego problemu! Mam prawo do własnego zdania i korzystania z portali internetowych tak jak TY. Więc daruj swoje morały i zajmij się czymś pożyteczniejszym jak trzymasz się jeden wersji.

Gość gość
Najpierw może weź rozejrzyj się za pracą, bo z jenej pensji Twoje plany mogą nie wypalić.Poza tym jego rodzice mogą nie chcieć tego domu..........mają zapewnioną opiekę.Twój facet musi opłacić rachunki.Jeśli tego nie robi , to korzysta z dobrej woli swoich rodziców.

Gość ola93838833838
Kompromitujesz się TY. Czy tak trudno zrozumieć,że mój partner nie chce tam mieszkać i nie chce tego domu??? Ma prawo chyba ułożyć swoje życie tak jak on chce a nie tak jak jego rodzice no do ch*ja....

Gość gość
Oczywiście ,ze są różne formy przeniesienia własności . Ale w przypadku gdy żyją oboje małżonkowie nie ma możliwości ,żeby jedno z nich darowało skutecznie cokolwiek ze wspólnego majątku osobie trzeciej i byłoby to zrobione prawnie. Dlatego piszę , że autorka kłamie bo to pasuje do jej historyjki.

Gość gość
Tym bardizj twoja opowieść nie trzyma sie kupy skoro obdarowany nie chce przeniesienia własności na niego. Jak sobie to wyobraziłaś ? :) Że rodzice zapiszą mu dom potajemnie ?:D

Gość gość
Trzeba było nie przyjmować domu i od początku żyć po swojemu. Jesteś faktycznie jakaś naiwna.Sądzisz, że jak zlapałaś faceta, to on już cuda zdziała? Nic do Ciebie nie dociera, ale faktem jest to, że pakujesz się w kłopoty i to na własne życzenie.Wkrótce będziesz rozpaczać narzekać na ciągłe interwencje policji.Tak właśnie rodzą się rodziny patologiczne na naszych oczach.Zamiast uciekać od tego to ta jeszcze brnie.

Gość gość
Ale ona nie ma nic do przyjmowania czy odmawiania. W świetle prawa nie istnieje .

Gość gość
taaaaa.... juz ot widże ....rodzice z płaczme proszą : synku przyjmij dom a on --------------- nieeeeeeeeeeeeee:D

Gość gość
Ale może oboje rodzice zapisali ten dom synowi.Przecież to jest możliwe.Swój dom za życia mogą przekazać komu chcą .Myśłę, że mamy z czymś takim do czynienia.Faktem jest , że dziewczyna jest trochę ograniczona.Same jej teksty w stosunku to "teściowej" świadczą o tym.Ale z kolei inna by tam nie trafiła, nie chcialaby w tym uczestniczyć.Ta jeszcze ładuje się ochoczo na noc.

Gość ola93838833838
Okej. Dobra . powinnam dać sobie spokój. TYlko wytłumacz mi co stoi na przeszkodzie abyśmy zamieszkali razem z dala od jego rodziców???? Dom został na niego przepisany bo tak mi powiedziano. Jego ojciec mi to powiedział! Wiem co słyszę. Może faktycznie mnie okłamał albo coś ,ale nie zrezygnuje z mojego narzeczonego z powodu jego matki.

Gość gość
Czasem lepiej nie przyjmować majątku.

Gość gość
Zależy jakim aktem do przepisali . Czy testamentem czy darowizną czy współwłasnością. Ale ogólnie też uważam , ze ten temat to jedna wielka lipa :)

Gość ola93838833838
To waszym zdaniem powinnam zerwać z nim zaręczyny bo jego rodzice mogą prosić się alimentów itp???? To jakim prawem jego rodzeństwo żyją z dala od tej miejscowości,od rodziców i mają swoje własne dzieci i żyją sobie SZCZĘŚLIWIE tylko my nie mozemy?

Gość gość
To stoi na przeszkodzie, że nie jesteście w stanie udżwignąć tego materialnie.Trzeba zapłacić za wynajęcie, opłacić dom, który niby został przepisny jemu.No i czegoś trzeba żyć.Poradzicie sobie?

Gość gość
ach , ach , ach ..............cóż za melodramat :D kogo wybrać ? faceta czy jego matkę ? może jego ojca i jego dom ?

Gość gość
Mają spokój , bo ich braciszek uwikłał się w dom razem z mamusią.

Gość gość
proponuję zwiażać ise ojcem wtedy wszystkie twoje problemy znikną :D :P

Gość gosc67392
Moim zdaniem to wy macie coś nie tak z głową. Są młodzi,chcą razem założyć rodzinę,maja swoje plany itd. Tylko teściowa nie chce poddać się leczeniu. W czym widzicie problem? Bo ja nie widzę. Wystarczy dowiedzieć się jaka jest prawda. W jaki sposób został ten dom przepisany - to raz. A dwa namówić tę Kobietę na leczenie. I to w jak najszybszym czasie.

Gość ola93838833838
dziś sylwester, powróżę z fusów o północy co mam zrobić i kogo wybrać .

Gość gość
Taaaa i pewnie wszyscy będą żyć długo i szcześliwie.A potem tacy ludzie stają się bohaterami interwencji.Wiem, miłość jest irracjonalna.

Gość jaonaion
Zgadzam się z wypowiedzią poniżej. Możliwe,że chcą na niego przepisać ten dom i dlatego ten facet powiedział,że jego syn jest właścicielem tego lokalu,także wszystko nie jest skończone. Wystarczy chcieć i walczyć. Nie daj się! To,że podniosłaś ton na nią nie oznacza o Twojej osobowości. Ludzi nie osądza się po okładce i po jednym poście. Więc uważam,że niektóre wypowiedzi są denne i bez sensu. Powiem tak jak chcecie coś mądrego napisać to zajrzyjcie do słownika i encyklopedii.

Gość gość
:D najlepiej starego.On może się już uwolnić od swej starej.....to synalek musi łożyć na nią.A jak dobrze się stary rozejrzy, to jeszcze może wyłudzić alimenty od synalka...............tak więc weź starego.:D On może iść na swoje.:D

Gość gość
ROZUMIEM CIE, dom jest na niego ale nie macie obowiazku tam mieszkac, tylko ze jak jego rodzice nie beda placic podatku rachunkow to beda prawnie sciagac to z wlasciciela domu, nie macie obowiazku utrzymywac rodzicow materialnie, ,ani nie musicie ich odwiedzac, tylko to co piszesz to jakies dziwne, czemu u niego nocujesz skoro jestescie 3 lata to juz dawno powiniscie cos wynajac, moze matka tylko sie tak zachowuje bo nie chce bys mu zabrala synalka, ale ogolnie to tamjakas patologia, sory ale jakby panna przyjezdzala do mojego domu i zostawala na noc tez bym sie wkurzyla,czy jestescie zareczeni oficjalnie, ty tez jestes jakas taka dziwna, jak wam na sobie zalezy to wynajmijcie cos razem, albo on jest uzalezmniony od mamusi

Gość gość
Z wypowiedzią poniżej , czyli z moją dotyczącą wyboru starego.:D No super :D

Gość gość
ja tez zacznyma isę zastanwiać nad tym jego ojcem :D może j est jakiś bardizje ograniety niz synek i jego konkubina ?:D no i dom..... nie zpaominajmy o domui :D

Gość gość
Ludzie, żeby coś wynająć to trzeba mieć kasę.Ona nie pracuje, on musi łożyć na dom-taka prawda.

Gość gość
a dizadek ma dom i pewnie emryture :D żyć nie umierać :D