Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ELENI21

Czy wasi mężowie decydują o tym jak urodzicie swoje dziecko pytajnik

Polecane posty

Gość gość
Formalna nie wiem o jakich lekarzach piszesz bo w szpitalu gdzie ja rodziłam nie spieszyli sie z cesarką raczej czekali do ostatniej chwili gdy dzięcku już tętno słabło a ja rodziłam od 28 godzin. Mój lekarz prowadzący z reszta jest przeciwnikiem cesarek. Podobnie miała moja kuzynka w innym szpitalu i u innego lekarza, kolejną ciążę bliźniaczą prowadziła jej jeszcze inna lekarka w jeszcze innym szpitalu i ta do samego końca wmawiała jej poród naturalny po nie całych 2 latach od ostatniej cesarki przy ciąży bliźniaczej gdzie to wiadomo zawsze większe ryzyko. Na szczęście gdy zaczął się poród podjęto decyzję o cesarce. Nie gadaj więc, że lekarze namawiają na cc i chętnie je robią bo ja mam tu 3 przypadki z 3 różnych szpitali i 3 różnych lekarzy którzy czekali z cc do ostatniej chwili. Wcale nie podejmują chętnie takich decyzji bo do tego musi zebrać się cały zespół wraz z anestezjologiem. Swoją drogą ja bałam się panicznie nacinania krocza skończyło się cc i tak blizna i tak blizna po cc mam cienką ledwo widoczną bliznę a wszystko zależy od organizmu bo babrać może się zarówno rana po cc jak i po nacięciu krocza. Różnica jest w tym, że cc to jednak operacja ale mi osobiście było wsio rybka gdzie mam bliznę a po cc czułam się bardzo dobrze (na co nie namawiam bo zdarzają sie wyjątki gdzie kobieta fatalnie znosi stan po cc, wiadomo organizm różnie reaguje).

Gość gość
Strach przed ciaza i porodem a nie tylko porodem. Nie wmawiaj sobie i nam ze masz fobie bo jej nie masz. Cykasz sie po prostu i tyle. Bylas u specjalisty? Zdiagnozowal u ciebie tokofobie.? Nie? To nie marudz. No ale w kazdym razie nie o tym jest topik. Odpowiadajac na pytanie to: Nie moj maz nie decydowal o tym jak urodze. Nasze dziecko ale moj wybor i tyle.

Gość gość
Strach przed ciaza i porodem a nie tylko porodem. Nie wmawiaj sobie i nam ze masz fobie bo jej nie masz. Cykasz sie po prostu i tyle. Bylas u specjalisty? Zdiagnozowal u ciebie tokofobie.? Nie? To nie marudz. No ale w kazdym razie nie o tym jest topik. Odpowiadajac na pytanie to: Nie moj maz nie decydowal o tym jak urodze. Nasze dziecko ale moj wybor i tyle.

Gość gość
Autorko -rodziłam 2 razy za kilka dni 3 porod.Ani razu mąz sie nie wcinał do tego jak mam rodzic-i rodziłam naturalnie.On nie był przy porodzie-bo ani ja nie chciałam ani on nie nalegal.Jak teraz bedzie zoaczymy.Pomimo ze to juz 3 porod boje sie strasznie aczkolwiek w miare mozliwosci chce urodzic naturalnie bo obawiam sie powikłan po cc.Poród to dla kobiety bardzo stresujace przezycie-i mysle ze facet ma tu mało do gadania....

Gosc 20:23 →A moj dziadek dozyl 90 mimo ze pil i palil← Jasne, zawsze sa indywidualne sytuacje, jesli uwazasz ze to sa -moje- glupoty poczytaj prosze co o CC pisze WHO, najwieksza swiatowa organizacja zdrowia. To sa najlepsi naukowcy i lekarze swiata, i rekomenduja umiarkowanie w stosowaniu cc oraz wyrazne przyczyny medyczne do jej stosowania childbirthconnection.org/article.asp?ck=10456 Faktycznie medycznie uzasadnione jest 4,5 % przypadkow. A w niektorych krajach cc juz przekroczylo 30%! Wiec skads biora sie ci lekarze ktorzy chca robic cc..z kaprysu pacjentek....sa gdzies...i dzialaja, straszac dziewczyny nacieciem krocza ( w polsce przy 80% porodow, na zachodzie ....13%)

Gość gość
Formalna p********z :D Z całym szacunkiem ale ja byłam urodzona przez CC (mamie pękła macica) i nie mam żadnych alergii, chorowita nigdy nie byłam i nie jestem więc to takie gadanie. Znam za to mnóstwo alergików rodzonych drogą sn :)

Chwila, ja gadam glupoty czy lekarze i naukowcy? Zerknij co wykazuja rzetelne badania naukowe dotyczace cesarki, RZETELNE a nie jakies mity i pobozne zyczenia jakie sobie wymieniaja kobiety na forum. Medycyna ma sporo do powiedzenia o skutkach cc, wiec moze jesli uwazasz ze to sa moje wymysly, to moze pora nauczyc sie poslugiwac bazami danyh na stronach medycznych? Polecam anglojezyczne i tylko te zwiazane z WHO, zeby nie trafic na znachorow. A co do alergii, ok, tak, duzy wplyw ma karmienie naturalne( dzieci karmione mlekiem modyfikowanym 2-7 razy czesciej sa zalergizowane) , wiekszy niz cesarka, ale to nie znaczy ze wplyw cesarki nie istnieje wcale :-) chodzi o kolonizacje skory przez bakterie, mozliwie najwczesniejsza i stad glownie chodzi o alergie skorne.

Gość gość
formalna, głupoty gadasz bo ja znam dzieci z alergiami po porodach sn a po cc zdrowe jak ryby więc te swoje argumenty wsadz sobie w buty :D bo nikt nie jest w stanie udowodnić czy dziecko nabyło alergii przez to że urodziło się cc czy może przez to, że jego rodzice na to chorowali czy może mamuska paliła w ciąży .Powodów moze byc wiele więc nikt nie jest w stanie udowodnic