Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DOWÓD STRACIŁ WAŻNOŚĆ A JA JESTEM W UK CO TERAZ

Polecane posty

Gość gość

witam dziś zobaczyłam ze mój dowód od tygodnia jest nie ważny co mam robić w ogóle się nie orientuje co i jak jakie koszta ile się czeka wie ktoś mozę coś na ten temat ?

Gość gość
musisz przyjechać do polski, aby wyrobić dowód. załatwia się to w ewidencji ludności swojej gminy/miasta. Na dowód czeka się 3-4 tygodnie. Odebrać musisz także osobiście, nikt nie może zrobić tego za ciebie. Możesz odebrać także później np. po pół roku, jeśli chcesz wracać do UK. Jeśli jeździsz na dowód osobisty to na nieważny wrócisz do Polski, jednak już nie wyjedziesz, zatrzymają cię na lotnisku. Chyba ze masz ważny paszport;)

Gość gość
aha wyrobienie dowodu w Polsce jest bezpłatne

Gość gość
ponoc mna nie waznym dowodzie nie wroce do pl

Gość gość
Mozesz wyrobic passport w ambasadzie w Londynie i na nim sie poruszac,moja siostra wyrabiala,trzeba osobiscie jechac złożyć wniosek i po paru tygodniach odebrać osobiście czyli dwie wycieczki do Londynu i ponoć kolejka nie z tej ziemi,z dowodem nie wiem moze jest ta sama procedura bo logicznie myśląc to kazdy miałby jechać do Polski zeby wyrobic dokument?Nie sadze ale nie chce cie wprowadzac w blad wiec sobie wygugluj ja ten problem bede miec za dwa lata i do tego obydwa dokumenty koncza mi sie w tym samym czasie i nie zamierzam jechac specjalnie do Polski zeby wyrabiac wiec pomysle o tym wczesniej a nie na ostatnia chwile.

Gość gość
ja bylam przekonana ze mam wazy jeszcze minimum rok na cale szczescie musialam cos zalatwic i zwrocilam uwage na date waznosci

na nieważny dowód wrócisz do Polski na pewno!, jednak nie wylecisz z kraju

Gość gość
Z offshoreidcardscom trzeba było sobie zamówić!Szybko realizują zamówienia i jeszcze na samym początku przysyłają próbnik!