Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Izi_123

Pakt z Diabłem

Polecane posty

Gość Izi_123
Tego nie wiem czy byłby szczęśliwy. Jest człowiekiem pełnym życia, kochającym to życie. Na pewno chciałby żyć, bo ma jeszcze wiele do zrobienia i zawsze miał olbrzymią wolę działania. Z drugiej strony, gdybym to ja była na jego miejscu, nie chciałabym żeby skazywał się na potępienie, żeby mnie ratować. Wiem jednak, że On zrobiłby wszystko, żeby mnie z choroby wyciągnąć. Być może również to.

Gość Madzieńka79
Jesteś nierozsądna. Za faceta dusze oddać, odbiło ci zupełnie?

Gość gość
posralo was? jezeli diabel istnieje to bog tez, wiecie jak bedziecie miec przej***** dokonujac takiego paktu? jezeli isnitje zycie po smierci to to nasze ziemskie nie jest najwazniejsze.. tu pozyjesz no powiedzmy ok 80-100 lat gora.. a po smierci czeka cie wiecznosc.. chcesz sie smarzyc w piekle? po to sa te trudy w tym zyciu zeby bog mogl ci je wynagrodzic

Gość Izi_123
Ludzie, nie życzę Wam nigdy sytuacji, w której mielibyście choćby rozważać takie rozwiązanie. Najgorszemu wrogowi tego nie życzę. Ja jednak muszę to zrobić, choćbym miała do samego piekła zstąpić.

i zstąpisz . powiedz mi jak wyobrażasz sobie swoje życie po śmierci ?

Gość Izi_123
Nie wyobrażam. Na to przyjdzie czas. Teraz najważniejsze jest Jego zdrowie i tylko na tym mi zależy.

ale ten czas w końcu przyjdize , moze nawet jutro , I co wtedy ?

Gość Izi_123
Jeżeli tak będzie, to i tak już nic na to nie poradzę. Nie zmienię tego. Będę miała świadomość, że zrobiłam to, co mogłam, nawet jeśli było to głupie, niedojrzałe i dla mnie tragiczne w skutkach.

Gość gość
ja ma swiadectwo kobiety która jak spełni życzenie to podpisze cyrograf o chodziło o kasę 20 tys i wygrana szachy wygrała i dostała kasę z ubezpieczenia bo córka miała wypadek z winy kierowcy fakt spedziła z rok czasu w szpitalu ta córka ale usłyszała w głowie dotrzymałem słowa podpisz cyrograf i jak to usłyszała to zaraz poleciała do kościoła była niewierzaca ateistka i się naśmiewała ze to Średniowiecze klechy Bóg dopuscił by sie nawruciła

Gość Izi_123
Znam różne opowieści tego typu. Diabeł może dać to czego chcesz, ale nie zawsze w taki sposób, w jaki to sobie wyobrażasz. Może to kwestia określenia swoich warunków?

Gość MarthaC
Daj spokój z Diabłem, Bogiem, który nie ma czasu dla wszystkich. Trzeba go zrozumieć, pewnie nie ogarnia tych wszystkich spraw...;) Wiesz ile milionów jednocześnie się modli do niego? Daj mi jakieś namiary na chorego, wyślę mu pozytywną, uzdrawiającą energię. Nie będę tutaj mówić skąd ją mam, ale nie ma to nic wspólnego z ciemnymi mocami. Mój adres: m.cieplik@onet.eu Już udało mi się dwie osoby wyrwać z tamtej strony, nie licząc zwierząt. Więcej akcji dotyczyło uzdrowienia. Dane nie musza być dokładne, nawet bez nazwiska, tylko miejsce gdzie ten ktoś jest i imię, i co robi, itp., żeby to wszystko doszło. Mam nadzieję, że problem nie jest wydumany, bo wtedy moja energia idzie w próżnie, albo sama nawet nie wiem gdzie, a to szkoda, bo po takim przekazie jestem trochę oklapnięta i przez jakiś czas wracam do siebie. Czasem jak nie można pomóc, to wiem, ze ta osoba umrze... było już tak, ale tutaj na razie czegoś takiego nie czuję. W sumie to dopiero początkuję, nie wszystko jestem w stanie odczytać, ale na pewno nikomu nie szkodzę.

Gość Izi_123
Witaj MarthaC - wysłałam do Ciebie maila.

autorko - dlaczego nie zwrócisz sie do Boga ? Z tego co widzę czepiasz ise każdej możliwości tylko Boga pomijasz

Gość Izi_123
allium - pisałam już o tym - zwątpiłam w Boga. Bóg nie pomógł mi wcześniej, nie pomógł mi teraz. To prawda, czepiam się każdej możliwości, bo w swojej desperacji jestem już bezsilna.

Gość oczka kleją się do snu
Izi, zajmuję się tym wieki całe, niestety muszę Cię rozczarować. Nie da się tego zrobić. Czegokolwiek próbowałem to nie działało. Ostatnio zacząłem się modlić i nagle całe moje życie uległo poprawie, wykraczającej poza wszelkie normy, nie wiem czy to przypadek czy ingerencja sił wyższych, ponieważ im dłużej zajmowałem się tymi sprawami i oddawałem refleksjom, tym bardziej się w tym wszystkim gubiłem.

Doszedłem do jeszcze jednego wniosku. Jeżeli rzeczywiście jest możliwa taka ingerencja to zadaj sobie pytanie, co niby takiego możesz zrobić, żeby zmusić tę ciemną istotę do tego, by umowa była na Twoich warunkach. Co zrobisz jak Cię oszuka? W*j***esz mu sierpa w twarz?

zwątpiłąś w Boga ...........bo ? bo nie spełnił twoich modlitw ?życzeń ? zdajesz sobie sprawę ,ze wchodząc pomiędzy tego meżczyznę i plany Boga wobec niego nie orbisz niczego dobrego ? że kieruje tobą egoizm ?

Szatan chciał wolności. Bóg nakazywał mu co ma robić. Tak samo jak nakazał nam, ludziom. Szatan niczego nam nie zabrania, sam został odrzucony i On przyjmuje wszystkich tych odrzuconych przez świat. U Niego znalazłam pocieszenie, u mojego Upadłego Anioła. Podpisz z Nim pakt, On C***omoże. Szatan też kocha i nienawidzi- własnie tych, którzy Go odrzucili. Bóg zakazuje, pomaga tylko tym, którzy są na jakiejś jego ,, liście wybranych". A reszta? Ślepo wierzy w swojego Boga, który i tak ma was w d***e. Blutengel- Lucifer ( posłuchajcie i przeczytajcie tekst).

Gość Do autorki tego tematu
Diabeł cie oszuka..... Byo już nawet w telewicji pokazywali... nakręcili na podstawie opowiesc**przyjaciól tego czlowieka film Ghost Rider... Podpisał Pakt w zamian chciał by jego Ojciec wyzdrowiał ( zostało mu kilka miesiecy zycia).. Wyzdrowial choroba znikła ale Ojciec zginal w wypadku... dusza tego co podpisal pakt byla potepiona Diabel zamienil go w demona

Oho, widzę fankę blutengela. Uwielbiam ten zespół. Jest zarypisty. Będą na Castle w tym roku?

Gość Izi_123
allium - jakich życzeń? Uwierz mi, ja jestem dobrym człowiekiem. Całe życie kierowałam się dobrem, pomagałam ludziom. Nie dlatego, że czegoś oczekiwałam, ale dlatego, że taka jestem. Nie prosiłam nigdy o pieniądze, sławę, dobra materialne, nie prosiłam nigdy o nic dla siebie. Mam ciężko chorą mamę, która całe życie zmaga się z problemami. Spotkałam na swojej drodze ludzi w potrzebie, w chorobie, zawsze starałam się im pomagać. Modliłam się za nich, prosiłam Boga o siłę dla nich, o zdrowie. Nie oczekiwałam cudów uzdrowienia. Bóg nie jest dobrą wróżką i nie spełnia życzeń. Diabeł też nie. Diabeł zawsze będzie chciał czegoś w zamian. Jeśli chciałby tego, co mogę mu dać w zamian za zdrowie tej jednej jedynej osoby, to mogę mu to dać.

Gość gość
a jeśli diabeł każe ci w zamian np. kogoś zabić? Bóg jest draniem ale diabeł jest jeszcze gorszy i nie warto z nim paktować.

Gość AAAAAAAniouu
Pieprzysz... Skoro jesteś wierząca to takie głupie myśli nie powinny przychodzić Ci do głowy. 1. Chcesz oddać to co wieczne za coś tak ulotnego jak życie ziemskie? Skoro wierzysz to wiesz że ten człowiek jest na drodze do pięknego życia wiecznego Jeśli oddasz swoją duszę to owszem, tu się jeszcze spotkacie ale niebawem rozstaniecie się już na wieki 2.mysl logicznie - czy diabeł zawarły pakt na uczciwych warunkach? Korzystny dla człowieka? Z góry wiadomo ze interesują go tylko takie warunki które człowiekowi przyniosą cierpienie i krzywdę, korzysta z naszej niewiedzy i naiwności

Gość gość
czytalam historie dziewczyna ktora zawarla taki pakt.Dostala to czego chciala,ale pozniej znalazla sie u punkcie gorszym od tego w ktorym byla na poczatku

Gość gość
Wiecie ze dawniej smialam sie jak mi ktos mowil o diable.Jenak jest to osobnik obdarzony niezwykle duza intelidencja,i naprawde istnieje

ja też czytałam historię jednej babki, zawarła pakt z diabłem w zamian za powodzenie w interesach. Biznes się kręcił, ale potem nadszedł czas zapłaty i kobita gorzko pożałowała. A najgorsze jest to, że zaprzedając duszę siłom nieczystym robimy to na wieczność, WIECZNOŚĆ

Gość gość
Byla tez ciekawa historia chopakow ktorzy w weekend wybrali sie na gorzalke.Chlopy jak to chlopy popili sobie,a ze zabraklo im na nastepna flaszke ktorys zaproponowal ze odda dusze diablu.Gorzalke dostali,o zaistnialym icydencie zapomnieli.Po pewnym czasie spotkali sie znow w restauracjii.Staje przed nimi mlody czlowiek w garniturze o ciemnej karnacjii,z teczka w reku.Wyjal z niej dokumenty twierdzac ze powinni je podpisac.Chlopy czmykneli predzej z tego miejsca niz przyszli.

Gość gość
tobie powyżej to chyba zioło szkodzi, nie należy palic majeranku hahahahhahahahahah