Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magotka

mojemu 19 miesięcznemu synkowi przestało smakować moje mleko

Polecane posty

Gość magotka

Witam Może któraś z dziewczyn mi pomoże. Jak w temacie dokarmiam piersią synka, teraz zaszłam w ciążę - niestety zaczęłam krwawić, pojechałam na izbę przyjęć i dostałam duphaston i luteinę. Przestałam karmić syna. Następnego dnia zrobiłam betę (drugą), spadła ze 154 przez trzy dni do 133. Także klops. Tak więc pobrałam te leki tylko przez dzień i sobie darowałam, bo cały czas plamię. Chciałam powrócić do karmienia synka - tylko w nocy, na sen i mam problem. Syn bierze pierś do buzi, zaczyna ssać, wypluwa, cmoka i odsuwa się od piersi. Najwyraźniej mu nie smakuje. Minęła już doba od wzięcia leków, czy może jeszcze mogą zmieniać smak? Jestem podwójnie zdołowana - czy miał ktoś podobnie i dziecku wrócił smak na mleko?

Gość gość
nawet ciąża często zmienia smak mleka, co dopiero leki... rzadko która kobieta w ciąży może karmić dziecko

Gość gość
nie rozumiem, co to znaczy klops? nie chcesz walczyć? a 19 m-czne dziecko już piersi nie potrzebuje, dobrze że nie chce.

Gość gość
bez sensu 19 miesiecy i piers na siłe mu pakowac dziecko samo wie czy chce czy nie nie chce to i dobrze

czas najwyższy odstawić dzieciaka od piersi. a jak chcesz być znowu w ciąży to przestań karmić. Następna uzależniona od dawania cyca :/

Gość magotka
Wiem, racja. Ale jakoś tak serce boli. Najpierw ciąża, ból brzucha, krwawienie - czekanie na poronienie i takie jakby "odrzucenie" przez dziecko.

ale przez to karmienie możesz mieć jakieś niedomaganie hormonalne i stąd poronienie.

Gość gość
ło matko, odstaw od cyca i tyle :(

Gość gość
ble okropność co ty na siłę chcesz poronić

Gość gość
Półtoraroczne dziecko broni się przed cyckiem a ty go tym skisłym mlekiem atakujesz?? Jesteś obrzydliwa do granic możliwości. Może to jakieś zboczenie? Mam nadzieję że to prowokacja.

Gość Alutka z trojmiasta
Nie swiruj. Po tygodniu juz c**przejdzie ten ' smutek'. Dla dziecka tyle rzeczy mozesz zrobic - karmienie cyckiem to ledwie nikly ulamek. A takie duze dziecko mleka matki zwyczajnie juz nie potrzebuje

Gość gość
przyznajcie się mamy, ile z was daje mleko modyfikowane 19 miesięcznemu dziecku? Mogę się założyć, że 90% dzieci nie karmionych w tym wieku piersią dostaje mleko modyfikowane. Po co dajecie skoro mleka matki nie potrzebuje? Tym jest mm sztucznym preparatem zastępującym mleko mamy.

Gość gość
Żartujesz... mleko modyfikowane dla 19 miesięcznego dziecka? Nie.. Mój będzie pił zwykłe.. zaraz kończy roczek, teraz pije jeszcze mm (raz dziennie), a gdzieś za ok 2 miesiące spróbujemy przejść na zwykłe.. przynajmniej nie będzie tak okropnie słodkie w smaku. _ Do autorki.. Do czego Ty dziecko zmuszasz... synek duży, a Ty mu cycka podajesz.. i dobrze, że dziecko samo zrezygnowało.

Gość gość
a co twoje dziecko jest cielakiem? Po co mu mleko krowie?

Gość gość
Żeby dostało trochę białka i wapnia. Raz dziennie jak będzie sobie pił do ok 2 lat, to chyba dobrze?

Gość gość
to prowo!!! na bank. przeciez 2 letnie dziecko przy cycu to ohyda i jest mega oblesne.

Gość gość
Moze sie nie znam, ale dziecko do ukonczenia 2 lat (czy nawet 3) powinno wypijac 2 porcje mleka dziennie - czyli albo piers 2 razy albo 2 szklanki mleka. Autorko - czy lekarz Ci nie powiedzial co z karmieniem przy zagrozonej ciazy? Ja tez jeszcze karmie, ale moj lekarz wie, ze sie nie zabezpieczamy I komunikat jest jasny - jak tylko test wykaze ciaze, mam syna odstawic I sie u niego pojawic. Jesli Twoj syn odstawil Cie z powodu smaku, to jeszcze bym poprobowala chwile I zakonczyla karmienie - dalas rade 1.5roku ponad - tylko pogratulowac. Jak zakonczysz karmienie, to latwiej bedzie zajsc I donosic ciaze. Powodzenia!

Gość gość
białko wysoko alergizujące i blokuje wchłanianie wapnia, więc jest konieczne w diecie maleńkiego dziecka... Tak ciężko zrozumieć, że ssaki naczelne, którymi są też ludzie karmią swoje młode 3 krotność ciąży czyli wychodzi 36 miesięcy i mniej więcej tak długo jest potrzebne mleko matki, oczywiście +/-

Gość gość
Zauwazylam ze wiekszosc dzieci mniej wiecej w tym wieku nie chce juz cycka wiec po co zmuszac na sile.

Gość gość
większość dzieci ale tych co dostają też butelkę, nie znam dzieci które rezygnują z piersi w tym wieku jeśli nie dostają mleka modyfikowanego. Tylko mało która mama ma na tyle odwagi, samozaparcia i wiedzy aby nie dokarmić mm w ogóle.

Gość bettti
wydaje mi się że twoj synek moze się nie najadać, a próbowałać czegoś na laktacje ? Może o to chodzi?

Gość gość
Jak to najadać? Pogięło Cię? 19 miesięczne dziecko nigdy NIE NAJE się mlekiem.. czy to z cycka, czy mm czy krowim. Dziecko w tym wieku, to ma się najeść normalnym posiłkiem, a mleko ma być dodatkiem, jako napój,a nie jako posiłek.

Gość gość
ło matko , cyce do pasa :(