Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bella90

Chłopak będzie pracował w moim gospodarskie WSPÓLNE KONTO I ORGANIZACJA WYDATKÓW

Polecane posty

Gość gość
Jaką wypłatę skoro ma z niej opłacać wspólne wydatki, on ma z*********ć, jej gospodarstwo ma przynosić jej dochody i zyskiwać na wartości a on ma mieć z tego g***o, no dobra dach nad głową i wyżywienie :D

Dałam już spokój, na więcej mnie nie stać. Nie ma sensu... macie racje... Ja nie mam mega dochodów..

Zarabia bardzo małe i nie stac go na więcej niż będzie go stać przy tym 1000 zł na niego przypadającym.

Gość gość
Widzisz a ty dalej nie rozumiesz.... Ty nie patrzysz na niego jak na swojego chłopa, być może ojca swoich dzieci a na robola który biegusiem poleci ci wszystko robić. Powtarzam znów, jeśli jemu odpowiada takie życie, ok. Tylko, że już widac, że dla ciebie nie jest mężczyzną a pracownikiem. I znów powtarzam, pomysł jest dobry tylko wykonanie do d**y. Ty masz swoją firmę, ok, miej ją. Masz pełne prawo do swoich zarobków, swoich oszczędności, do swojego konta itd Ale co on z tego będzie miał, ze będzie u ciebie robił na gospodarstwie? Satysfakcje? I może 200zł kieszonkowego po opłaceniu wszystkiego? Jesli już tam ugadacie się i on będzie zdecydowany to przede wszystkim daj mu gospodarstwo na pół roku w dzierżawę (jak będzie wszystko ok, to potem przedłużysz), on dostanie swój nr. gospodarstwa, opłacisz mu składki zdrowotne dzięki czemu nie będzie miał "czarnej dziury" w życiorysie. Jak facet jest obcykany to oprócz standardowych unijnych dopłat wynajdzie inne, dodatkowe sposoby dofinansowania gospodarstwa, tak, ze gospodarkę nie trzeba będzie utrzymywać a zacznie przynosić dochody. Jeśli więc go kochasz (podobno), potraktuj go jak człowieka.

Gość gość
Nie mogę oddać w dzierżawę, bo bank by się przyczepił. Narobiłabym nam tylko problemów. Dodam jeszcze, że takie suche planowanie jest z konieczności tylko na początku, jak pokażą się dochody z ziemi, to będziemy wszystko razem planować, dzielić się sprawiedliwie ;-) Kwestia tylko trudnych początków wklejam jako gośc bo uznaje mi jako spam

Gość gość
A czemu to niby bank ma się czepiać do ziemi?

Gość gość
Czyli w razie jak ci się nie powiedzie, ziemia przepadnie? Czyli facet zostanie z niczym na lata - robol.

Nie, to mały kredyt. Ziemia zostanie. Stwierdziłam, że najlepiej będzie jak M pójdzie do normalnej pracy a ziemia będzie na mojej głowie.