Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość averyla

Kupno mieszkania a brak pieniedzy u chlopaka

Polecane posty

Gość averyla
Bank raczej nie da nam takiego kredytu, zebysmy po oplaceniu raty gryzli sciane, im też zależy na spłacie.

Gość averyla
"Tego tez nie wiem, na razie nie ma mieszkania i nie ma kredytu, mnostwo ludzi bierze razem kredyty a pozniej sie rozwodzi, czyli jakies rozwiazania pewnie są." -------------- tak, są rozwiązania- takie, że albo obie strony tracą na tym mnóstwo kasy albo jedna musi stawać na rzęsach, żeby spłacić drugą. dziwi mnie, że chcesz brać taki duży kredyt z "chłopakiem", z którym gospodarujecie jak współlokatorzy i oddajesz mu pewnie pieniądze jak ci kupi serek "danio".--------- Takie zycie, ludzie są razem i ryzykują, jednym wychodzi, innym nie, jakby wszyscy zakładali najgorsze to by nie bylo malzenstw. Nie wiem co w tym dziwnego, ze chce mieszkac z chlopakiem, mam wziac kredyt z rodzicami (za ktory POWTARZAM nie kupie mieszkania, bo nie wystarczy),a z chlopakiem mam sie widywac na miescie? Od razu wiadomo ze to bzdura, nie jestem jakąś małolatą i chcąc mieszkać razem chcemy za to ponieść koszta razem. Co do gospodarowania jak wspolokatorzy - nie gospodarujemy bo nie mamy czym geniuszu, udajesz takiego kozaka z rozmachem, prosze bardzo, ja jednak wolę zyc inteligentnie i oszczednie a nie marnowac kasę zrywami. Do prowadzenia wspolnego gospodarstwa trzeba tez troche inteligencji, latwo jest cały czas komus coś fundować, rzucać sie z kasą, ale jak w połowie miesiąca kasa sie nagle skończy to juz nie bedzie tak fajnie, nic w tym dziwnego, że nasze wspolne wydatki bedziemy planowac wspolnie.

Gość faafaa
Jestes bardzo naiwna. Podchodzisz do sprawy na zasadzie "wszyscy robia to i tamto, wiec jakos to bedzie" i w ogole nie przyjmujesz jakiegokolwiek ryzyka do wiadomosci oraz nie myslisz przyszlosciowo. Ma byc mieszkanie bo tak chcesz, zupelnie bez rozwagi. Moim zdaniem nie doroslas do kredytu.

Gość gość
gość nie rozumiem dlaczego twoi rodzice mają się dokładać do mieszkania. Weźcie ten kredyt na 20 czy 30 lat i spłacajcie sobie powoli RAZEM. To ma być wasze mieszkanie a nie mieszkanie rodziców. A rodzice jak chcą to niech zorganizują wam wesele ........ A co tu do rozumienia? chyba lepeij splacac kredyt 10 lat i miec swoje niz do emerytury placic i splacic kilkadziesiat tys. extra w odsetkach. dobrze ze ma rodzicow na ktorych moze liczyc.

Gość gość
ciekawe z czego tej jej goło/du/piec będzie spłacał raty skoro zarabia najniższą

Gość gość
Jednym z rozwiązań jest udział w programie dofinansowania MDM, czyli Mieszkanie dla Młodych. Można otrzymać dofinansowanie nawet w wysokości 100.000 pln. Myślę, że warto się zdecydować, bo każde pieniądze przy tak dużym wydatku jak kupno domu czy mieszkania mają ogromne znaczenie. Zwłaszcza przy późniejszej spłacie kredytu. Warto zajrzeć na stronę programu i poznać warunki: http://mieszkaniedlamlodych.com/limity-w-programie-mieszkanie-dla-mlodych-wymagaja-zmiany/

Gość gość
Zanim kupisz mieszkanie lub dom, pomyśl o dofinansowaniu MDM. Ja, dzięki mojej kuzynce dowiedziałam się, że można otrzymać nawet 100.000 dofinansowania, bo właśnie ona taką kwotę otrzymała. To nie są małe pieniądze, zwłaszcza przy tak dużym wydatku, kredycie związanym z kupnem domu. http://mieszkaniedlamlodych.com/koncza-sie-srodki-na-program-mdm-mieszkanie-dla-mlodych-w-2016-roku/

Gość gość
Czy kupujesz mieszkanie, by mieć się gdzie z nim spotkać? Czy raczej chcesz z nim założyć rodzinę i myślisz o przyszłosci poważnie? Jeśli to pierwsze, to wstrzymaj się, jeśli drugie, to pobierzcie się, i weźcie kredyt na mieszkanie, albo wyjedźcie razem do pracy i zróbcie. Ty coś planujesz, a może chłopak jest jeszcze nie gotowy na kupno, kredyt, itd.

Gość gość
ZMNIEN TEGO BIEDAKA NA INNEGO

Gość gość
moze jakis kredyt? Wiem, ze biura nieruchomosci typu www.nieruchomoscilubin.com pomagaja we wzieciu takich kredytow