Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

odmowa chrztu

Polecane posty

Gość gość

Czy ksiadz moze i czy ma takie prawo,odmwic ochrzczenia dziecka?nam odmowil,poniewaz nie jestesmy malzenstwem.

Gość gość
Idźcie do innego kościoła, jakiś nienormalny, ale tacy tez sie zdazaja

Gość gość
Zglos go do kurii.

Może, znajdz inną parafię, Dominikanie, franciszkanie zazwyczaj nie robią problemów

Gość gość
Wlasnie znajomi nam powiedzieli i nie wiemy,czy to prawda,ze nie ma prawa odmowic z takiego powodu,i zeby napisac do kurii.oczywiscie,ochrzcze w innym kosciele,ale przyznam,ze jestem zirytowana.

Gość gość
ja miałam to samo, poszliśmy do innej parafi i żadnego problemu

Gość gość
Nam tez odmowiono w kilku parafiach bo mamy slub cywilny cywilny

Ksiądz ma prawo odmówić jeśli w jego mniemaniu, dziecko nie będzie miało w domu "wzorców katolickich"

Gość gość
Mamy w planach slub cywilny,ale on mi odpowiedzial ze uznaje tylko jeden rodzaj slubu.

olej debila i poszukaj innej parafii. Szkoda się szarpać

Gość gość
Daj mu w łapę i zaraz będzie ślub niepotrzebny. Ja mam ślub cywilny i ciekawa jestem jak to będzie u mnie, planuje chrzciny na kwiecień

Gość gość
Nie dam w lape,uwazam,ze to jego obowiazek

Gość gość
I taki ktos smie nazywac siebie ksiedzem...

Gość gość
A po co chcesz chrzcic dziecko? I w jaki sposob chcesz mu przekaeac wiare?

Gość gość
Tak to jego obowiązek!!!!! My nie mamy ślubu ale ksiądz nie robił nam problemu

Gość gość
dla mnie jest niezrozumiałe po co tacy ludzie jak autorka chcą chrzcić dzieci?! niech mi ktoś, to wytłumaczy, bo nie ogarniam takiego rozdwojenia jaźni.

Gość gość
Stojąc przed ołtarzem ślubujesz, że dziecko wychowasz w wierze katolickiej. Tymczasem nie żyjesz w takiej wierze, więc tym bardziej nie przekażesz jej dziecku. Nie rozumiem, po co ludzie chrzczą dzieci, skoro są niewierzący.

Gość gość
no właśnie po co chrzcić...? ja jak bym miała drugie dziecko nie chrzciła bym... ciekawe po co. Przestałam wierzyc w księży i do kościoła nie chodze a sakramenty to ściema

Gość gość
A skąd wiesz ze autorka jest niewierząca ???

Gość gość
Ale napisala,ze wezma slub cywilny.czy to znaczy ze jest niewierzaca?

Gość gość
nie wiem co was tak oburza, głupie kwoki:D oburzająca, to jest pedofilia w kościele, a nie to, że ksiądz nie chce chrzcić dziecka parki, która nie żyje zgodnie z naukami tego kościoła. przecież, to jest logiczne i słuszne. mnie bardziej dziwi, że większość księży nie odmawia w takich sytuacjach. a ci co nie odmawiają, to raczej nie z dobroci serca tylko dlatego, że mają na względzie statystyki i kasę i nie chcą tracić takich pseudo owiec

Gość gość
być nie wierzącym a nie chodzącym do kościoła to dwie różne rzeczy. Niewierzący nie dopuszcza istnienia Boga a Bóg to nie to samo co ksiądz... Więć po jaką cholerę głupie idiotki takie bezmyślne komentarze że może niewierząca?! Ja osobiście nie trawie księży, do kościoła to już w ogóle ale w Boga wierze i się skupiam na nim pewnie dużo bardziej niż któraś z was\ i co, niewierząca jestem bo księżą na tace nie daje?! Nie trzeba być, katolikiem, czy świadkiem jehowy czy innym pajacem żeby w samego Boga wierzyć... a sam w sobie chrzest to ściema przerobiona dla zysku... naprawdę wierzycie ze wasze dziecko ma grzech pierworodny

Gość gość
dokładnie zgadzam się z kimś powyżej...po co chcesz chrzcic?????dla kogo..dla ludzi,ze nie ochrzczone????weź nie żyj w zakłamaniu kobieto skoro nie chcesz ślubu to i chrzest Ci niepotrzebny..żyjesz w grzechu z facetem i bedziesz żyła nadal bo nie uznajesz małże ństwa jako sakramentu a do czego Ci chrzest?dziecko itak będzie miało przykrości,ze jest nieślubne i ciągle będzie Was pytać czemu nie macie ślubu.....

Gość gość
Chodzi o to,ze pochodzimy od Adama+Ewa..czytaj od ich dzieci..więc to było kazirodztwo....i o to chodzi,ze lepiej ma ten kto się nigdy nie urodził i ksiądz ma za zadanie obmyć ludzi z tego grzechu pierworodnego i prowadzić przez ten padól łez jakim jest życie aż do zbawienia czyli śmierci...to tak w skrócie o grzechu,....

Gość gosciowa
Jaaaaaasneeeee, ma slub cywilny, wiec jest niewierząca :D a ze moze byc juz po rozwodzie, ona albo on i dlatego nie mogą się pobrać w kościele, a wierzą w Boga i są dobrymi ludźmi, to Wam do glowy nie przyjdzie? Chyba tez nie znacie slów Chrystusa " nie sądź, abys nie byl sadzony..."

Gość gość
ja wierząca ,ale nie praktykująca ze względu na księży..chcę spowiedzi ..spowiadam się przed obrazkiem,,,do kościoła chodzę jak ma potrzebę wewnętrzną... chrzciłam dziec***puszczę do komuni,jak bedą chcieli do birzmowania..reszta należy do decyzji dzieci

Gość gość
22:16 głupia jesteś jak paczka gwoździ- nie ma znaczenia czy autorka jest wierząca czy nie. jasno wynika że nie żyje zgodnie z zasadami katolicyzmu. skoro więc może sobie wierzyć/ nie wierzyć bez katolickiego ślubu i w niczym jej, to nie przeszkadza, to dlaczego nagle potrzebny jest jej katolicki chrzest dla dziecka skoro jest niewierząca lub też wierzy sobie "prywatnie" bez udziału instytucji kościelnych. zinstytucjonalizowana religia, to nie sklep, zeby wybrać sobie, to co się podoba, a resztę olać i jeszcze mieć pretensje i wymagania, że się zostało źle obsłużonym i jęczeć w necie na złego księdza..

Gość gość
spowiadam się przed obrazkiem... dobre, a pierwsze przykazania Nie będziesz miał bogów cudzych przedemną.... to co Bóg w tym obrazie ze się do niego spowiadasz a co do tej bajki o Adamie i ewie sratata poczytaj sobie czym był chrzest w czasach Jezusia to raz a dwa święta zasada sakrament jest tak naprawdę ważny wtedy gdy osoba go przyjmująca jest w pełni tego świadoma i nie przymuszona do tego... więc jaki poza kasą cel chrztu?

Gość gość
32:09 po pierwsze każdemu Bozia dała wolną wolę, po drugie Nie tobie jest osądzać drugiego - widać typowa katoliczka z Ciebie - kościół cie nauczył tylko pluć jadem na osoby o innych poglądach niż ty

Gość gosciowa
Jak widać katoliczki powyżej zapomnialy jakie jest najwazniejsze przykazanie wg Chrystusa...bedziesz milowal...bliźniego swego jak sobie samego... i mówil tez: kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamieniem...