Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdalena2345665322

jak zdobyć afobam

Polecane posty

Gość magdalena2345665322

mam nerwice, leki napadowe, a że kiedyś miałam być świadkową na slubie i wiedziałam że nie podołam i pewnie zemdleje to juz nie wytrzymałam i poszłam do psychiatry i dal mi własnie afobam 0.5 spróbowałam go wziąc ze 3 razy, pierwszy raz na próbę chciałam zobaczyć jak zareaguje mój organizm i w sumie ok, poczułam się trochę senna ale bez zmian, drugi raz wzięłam 1 mg i tez w sumie bez zmian. No i w dniu w którym był ślub wzięłam chyba ze trzy tabletki czułam się śpiąca ale lęk nadal był bo i tak i tak czułam się słabo w kościele. Chodzi o to że mimo że zostało mi jeszcze kilka tych tabletek to końćzy się data ważności leku, nie chce już iśc do psychiatry, czy ten lek może wypisać lekarz rodzinny ??

Gość gość
Nie może.

Gość magdalena2345665322
jak to nie może :o

Gość gość
Normalnie nie może. Musiałabyś być zdiagnozowana przez psychiatrę i na bieżąco pod jego opieką, wówczas lekarz pierwszego kontaktu mógłby Ci w drodze wyjątku zapisać takie leki w oparciu o historię choroby. Jednorazowa wizyta u psychiatry nie jest "historią".

Gość magdalena2345665322
no to super :o

Gość gość
kolejna ćpunka!

Gość gość
ja biore afobam doraźnie mam słoiczek zamiennika w domku - idz do psychiatry powiedz co i jak da ci, mi na początku drogi z nerwicą dał nawet lekarz ogólny

Gość magdalena2345665322
tylko wizyta u psychiatry trochę kosztuje a ja teraz nie mam na to pieniędzy, myślalam że rodzinny mógłby wypisać bo słyszałam że oni tak mogą. Moja koleżanka miała lecieć gdzies samolotem to jej lekarz rodzinny wypisał chyba xanax jakby miała atak leku w samolocie.

Gość magdalena2345665322
a może ktoś ma do sprzedania jakies opakowanie afobamu ?

Gość gość
do kiedy termin?

Gość gość
Dodam że nie byłam jeszcze zdiagnozowana przez psychiatre - miałam za to w karcie u ogółnego już kilka badań EKG w normie robione z powodu bólów cerca i około sercwych kłóć w klatce... Wcześniej dawali mi końską dawkę magnezu i trochę pomagało - spróbuj magnez brać przez tydzień około 300 nawet 400mg na dobę w dawkach podzielonych. Najlepiej mleczan magnezu broń Boże węglan - słabo się przyswają nawet z b6! Polecam tani maglek jest lekiem a nie suplementem diety... I nigdy naczczo nie bierz, bo możesz dostać jednorazowej biegunki i max jedna dawka 100mg najlepiej 8 razy na dobę po 50mg czyli jedna tabletka

Gość gość
dodaj jeszcze że mam 23 lata i pierwsze opakowanie afobamu dostałąm od ogólnego właśnie!

Gość magdalena2345665322
termin afobamu mam do marca :o a z tym magnezem hmm ostatnio robiłam badania i miałam go w normie ale gdyby to miało pomóc to bym wzięła tak jak piszesz.

Gość gość
a i chodze do psych dwa razy w roku - na NFZ za free 2 opakowania mi starczają na rok biorę pół tabletki doraźnie.

Gość gość
Sory że trochę nie na temat ale ile kosztuje prywatna wizyta u psychiatry

Gość gość
to jeszcze 3 miesiace po terminie mozesz jesc.chodze do psychiatry i tez sporadycznie zażywalam i nagle patrze ,ze termin na styk ,dzwonie a on ,ze spoko do 3 miesiecy mozna bez obaw.

Gość magdalena2345665322
w takim razie na mnie chyba ten afobam nie działa w ogóle :o wzięłam go przed tym ślubem i jak mi było słabo zawsze tak i wtedy bylo ale kurcze ale wolę go miec przy sobie niż nie mieć. A z nerwicą już sie męcze od 20 roku zycia, teraz mam 30.

Gość gość
Spróbuj ja od 18 roku życia walczę z bólami nerwowymi i magnez pomagał mi trochę. Generalnie przedawkować jest cieżko o niedobór ma podobno 80% populacji, A magnez jest pierwiastkiem który głównie jest tkankowy i z krwi słabo może określić normę - tzn we krwi możesz mieć dorby poziom ale już w mieśniach i kościach wszystko wypłukane, właśnie żeby utrzymać poziom we krwi odpowiedni.

Gość magdalena2345665322
oj to dobrze że jeszcze 3 miesiące można ale pewnie wkręce sobie że on po tych trzech miesiącach już nie zadziała tak jakby mógł i będę się martwić że nie będzie efektu.

Gość gość
Dowiem się ile kosztuje taka wizyta?

Gość magdalena2345665322
Własnie słyszałam że na bóle nerwicowe magnez jest skuteczny, mi sie nerwica objawa dusznościami, omdleniami i serią innych jakże "wspaniałych doznań. Ale magnezu i spróbuję bo już wiele razy słyszałam że ma zbawienny wpływ na nerwicowców.

Gość gość
ja ostatnio zdawałam prawo jazdy i sobie dzibnęłam pół tabletki - to czułam jak mi się mieśnie szkieletowe rozkurczają hehehe naprawdę polecam ale nie za często bo silnie uzależnia i też przestaje działać tak jak się cche i trzeba więsze dawki brać... Dlatego rzadko ogółny daje. A prywatna wizyta i psycha coś między 80-100zł myślę ale do NFZ się nie czeka specjalnie może kilka dni. No i nerwica nie znaczy że masz żółte papiery heheh

Gość magdalena2345665322
no ja się właśnie tak nie czuję :o nie czuję żebym się rozluxniała, mimo że nie brałam go nigdy w ataku lęku to brałam go jakby przed spodziewanym i mimo wszystko nie czułam się jakoś wybitnie uspokojona. Choć tez nie wiem co byłby gdybym go nie wzięła. Wiem jak bardzo uzależnia, naczytałam się dużo na ten temat i staram się go brac tylko w nielicznych momentach, sama świadomośc posiadania takiego leku bardzo pomaga, dlatego własnie chcialabym go dostać. Ja płaciłam u psychiatry 150 zł za wizytę no i dlatego właśnie nie stać mnie na kolejną :o

Gość gość
ty z tym magnezem powiem Ci tak, najważniejsza rzecz to postać musi być organiczna żeby dobrze się wchłaniała w żądnym wypadku węglan magnezu ! On wchłania się w ilości max 30% dawki. Najlepiej mleczan ewentualnie nowy wynalazek chelat magnezu. - kupuj leki nie suplementy diety. I na koniec dawkowanie najlepiej często i mało - więcej magnezu zostanie wbudowana w tkanki. I jak mówiłam dawki na opakowaniach rzędu 100-150mg są za małe dzienne zapotrzebowanie to około 300mg a dla aktywnych fizycznie , uczących się czy nerwicowców spokojnie 300mg dziennie. Tak nawet lekarka mówiła że dawka uderzeniowa najpier a potem zależy jak organizm toleruje. Mi nikt nic nie mówił o postaci czy wchłanialności sama msiałam do wszystkiego dojść i nakupowałam się gówien ...

Gość gość
Mi usuwa ostro lęk przed śmiercią w trakcie ataku (ból serca). A tak poza tym to czuje się zupełnie normalnie, ale ja biorę tylko pół tabletki w trakcie napadu, nigdy więcej nie brałam. Mi ogólny na początku drogi wspominał nawet o jednej rano i jednej całe tabletce wieczorem... więc może potrzebujesz właśnie większej dawki,

Gość magdalena2345665322
ja kupowałam jakies suplementy z magnezem i brałam przekonana że dzienne zapotrzebowanie wchłonięte i to wystarczy, potem jakieś inne magnezy ale nic nie dawały. Teraz jak mi to piszesz to zacznę szukac go w postaci organicznej. Mleczan magnezu.... a możesz mi polecić jakiś konkretny magnez, firmę ?

Gość magdalena2345665322
jak już pisałam ja nawet wzięłam trzy pod rząd afobamy czyli 1,5 mg i poza sennością nie czułam żadnej róznicy :o al e jak już pisałam nigdy go nie brałam w momencie ataku lęku więc nie wiem jakbym zareagowała.

Gość gość
sama akurat mam w domu maglek b6 jest chyba najtańszy, jest lekiem w postaci mleczanu magnezu z wit b6 która ułatwia wchłanianie w tabletce około 50mg magnezu więc 6-8 tabletek na dobę. Mam też chela mag jest droższy w postaci chelatu magnezu - jakiś nowy patent już jakoś magnez związany z białkiem podobno wchłania się blisko 100% dawki z w tabletce jest 100mg magnezu. Ale jak przeliczyć np 7 tabletek magleku abo 3 tabletki chelamag b6 to może różnie wyjść musisz policzyć. Nie pij kawy i alkoholu silnie wypłukują magnez.

Gość magdalena2345665322
alkoholu unikam kawy też, jak na razie jestem spłukana więc na początek kupię maglek b6 zobaczę jak będzie działać, najwyżej potem przerzuce się na droższy.

Gość magdalena2345665322
dzięki za rady z tym magnezem :)