Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem z pradem czy jest tutaj elektryk

Polecane posty

Gość gość

mrugajace swiatło buczenie przy bezpieczniku

Gość gość
mieszkam w domku nigdy wczesniej tego nie było zaczeło sie gdy podłaczyłam komputer do gniazdka stojac pod bezpiecznikiem usłyszałam dziwne odgłosy gdy właczam mikrofalówke dzieje sie to samo moze bezpiecznik sie poluznił

Gość gość
tak jest to stary wkrecany bezpiecznik dzieki za pomoc sprobuje

Gość gość
lepiej zadzwon po elektrykow, mialam podobnie i sie okazalo ze gdzies sie palily przewody czy cos takiego

Gość gość
ok

Gość gość
nie doczytalam, wybacz ;) mi sie to zdarzylo jak bylam w uk na wakacjach u rodziny i nie bardzo sie tak tym interesowalam, wiec dokladnie nie wiem co sie tam stalo, ale wesolo nie bylo, pamietam ze kazali bezpieczniki wylaczyc dla bezpieczenstwa i czekac na elektrykow, a tez wlasnie swiatlo migalo i cos buczalo przy bezpiecznikach

Gość informatyk_wlkp
Zawszony ma racje. Potraktuj temat poważnie, bo może skończyć się pożarem. Poza tym nie podłączaj teraz tam mikrofali bo obciążasz ten obwód dość pokaźnie a nie wiadomo w jakiej kondycji są te przewody, podejrzewam, ze moze jeszcze amelinium masz, skoro masz bezpieczniki topikowe. Wezwij elektryka.

Gość gość
elektryka prąd nie tyka :classic_cool:

Gość informatyk_wlkp
@Zawszony 0,70mm w amelinium ? :O:O To ja na głupi dzwonek do drzwi dałem 1,5mm w miedzi :O wtf? To nie miało prawo działać u tej twojej babci, chyba ze ktoś policzył jej 1 żarówke i max radio w pokoju.

Gość gość
nie rozumie po co autorka pyta na forum, sama i tak sobie pewnie nie poradzi a i na odległość tez jej nikt nie pomoże, zamiast dzwonić po fachowców, to czeka nie wiadomo na co, z prądem nie ma żartów 🖐️

Gość informatyk_wlkp
fajny prezent. babciu babciu kupilismy Ci czajnik na prezent czyt. musisz wybulić 3 koła na nową instalacje teraz xD

Gość informatyk_wlkp
@Zawszony a jakbys zrobił: 3 fazy z różnicówką. Do tego 40 gniazd, 15 włączników lamp. Rozumiem ze to trzeba rozdzielić na choćby 2 fazy tak ? Osobno się daje faze na lampe i osobno na gniazdka ? Tak najlepiej ? Czy zrobić to np pokojami ?

Gość gość
Mi to sie widzi na problemy z instalacja, jakies przeciążenia. Na twoim miejscu zadzwoniłbym albo wybral się do www.pce.pl znaja się na rzeczy, a do tego maja caly potrzebny sprzet

Gość Sabrina203
Moim zdaniem warto zainwestować w pomiary elektryczne. Bowiem każda instalacja elektryczna nie ważne, czy wysoko, czy niskoprądowa powinna być sprawdzana. Kontakt z prądem może być bardzo niebezpieczny. Odbiorniki nawet moga działać poprawnie, ale nie świadczy to o bezpieczeństwie instalacji. U mnie takowe pomiary wykonuje firma Pomiar Tech http://pomiary-szczecin.pl

Gość Magdalena6677
Z instalacją elektryczną nie ma żartów. Jeśli wydaje się nam, że coś jest nie tak, trzeba wezwać elektryka. Na pewno nie powinniśmy grzebać się w tym na własną rękę, bo nic dobrego z tego nie wyniknie. Warto też pomyśleć o takim przełączniku: http://www.budujesz.pl/wiadomosc/wylacznik-roznicowo-nadpradowy-jak-wybrac-jaki-najlepszy/800/ . To dodatkowe zabezpieczenie przed zużyciem instalacji, które może prowadzić do pożaru.

Gość krulOsiedla
jakie masz bezpieczniki? może to problem całej instalacji, mieszkasz w domu/bloku/nowym/starym? może to być też wina samego gniazdka, próbowałaś podłączyć do innego? rzuć też okiem tutaj: http://bioperla.pl/zwieksz-komfort-towarzyszacy-ci-w-twoim-domu/ jeśli nie pomoże to warto skonsultować z elektrykiem

Gość Kajka3792
Firma PomiarTech zajmuje się są pomiarami elektrycznymi, w których skład wchodzą kompleksowe pomiary odbiorcze i okresowe instalacji elektrycznej i odgromowej oraz specjalistyczne pomiary oświetlenia elektrycznego, w tym pomiary oświetlenia stanowisk pracy i terenów zewnętrznych. Na pewno będą wiedzieć jak mają być wysokie http://pomiary-szczecin.pl/

Gość gość
przeczyść i dokręć korek

Gość gość
Jeżeli poszukujesz pomocy elektryka to powinnaś zgłosić się do firmy, która świadczy takie usługi, zamiast szukać pomocy na forum. Dorą firmą, której ufam jest https://www.el-wer.com.pl/ Działają na terenie Sandomierza i okolic.

Gość Renata

Dobra firma elektryzcna to Elektro Conect, korzystam z uslug, wymienili u mnie izolację elektryczną, poniewaz zawsze mialam z tym problemy w mieszkaniu