Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

EllaMozzarella

Miłość do schizofrenika

Polecane posty

Gość gość
twoje zycie i tyle, jak chcesz byc z kretynem to sobie badz. dziwne ze akurat w tym momencie kiedy chodzilo o ciebie i tqwoje dziecinstwo akurat on dostal "napadu" sorry, on napewno jest chory na glowe, jest po prostu manipulatorem i idiota. ze ty jeszcze kolo niego zasnelas bo ja bym uciekala gdzie pieprz rosnie. bedzie mial napad to cie udusi i nie bedzie nawet o tym pamietac. pisalas ze sie boisz? sluchaj strachu i znajdz normalnego chlopa.

Tyle, że my skończyliśmy już tą rozmowę o mnie, wyglądało jakby to była jego reakcja na to wszystko. Nie będę kierować się strachem, ponieważ to wartościowy facet, ktoś mu powinien pomóc! Oczywiście nie jestem idiotką, jeżeli nie będzie chciał współpracować, to się pożegnamy. Brzuch go boli często, bo ma lamblie, więc to nic nie da. A alkohol jak najbardziej pije, w przyzwoitych wg mnie ilościach.

On ma lamblie, więc często boli go brzuch, to nic nie da. A jak chodzi o niego, to ok, sytuacja była przerażająca, ale facet jest wspaniały, ma jakiś problem z którym samotnie walczy od dłuższego czasu a ja mam go zostawić? Poza tym mój temat już był skończony zanim to się wydarzyło...

Gość gość
a może to przez te lamblie,mogą też zagniezdzić się w mózgu i ma zaburzenia neurologiczne.Te objawy to może być np.padaczka.Albo ma jakąś inną chorobę mózgu.Musi się dokładnie przebadać.

Wątpię, żeby to była wina lamblii, ale jak chodzi o padaczkę to pasuje do definicji padaczki czołowej, nawet podobno pojawia się przed i po uczucie lęku oraz można mieć pełną, częściową lub zerową świadomość. Właśnie drgawki, płacz, śmiech, nawet przekleństwa.

Gość gość
tak tak, pomagaj mu. masz syndrom ofiary. On bedzie toba manipulowal, wszystko bedzie sie krecic wokol niego itp itd. est zwyczyjnym psychopata ergo doskonalym aktorem. jak c**p**********i i zapomisz jak masz na imie to wspomnisz moje slowa. tacy ludzie nie powinni w ogole pic alkoholu. za malo go znasz. ja mialam dwoch takich jak on. Jeden cpal i spa dalej. Drugi alkoholik. Peirwszemu chialam pomoc, cpa do dzisiaj t.z 10 lat pozniej a drugiego zostawilam po 2 miesiacach kiedy stwierdzilam, ze wszystko musi sie krecic kolo niego i jego demonow obojetnie jakies postaci (alkohol, depresje, problemy psychiczne i finansowe) w doopie mam takich idiotow.

Oczywiście, rozumiem złość. Tylko, że póki co to on strasznie pomaga mi, ponieważ mnie znowu męczy przeszłość i nie umiem jej zostawić na drugim brzegu rzeki... Ale na razie wygląda na to, że wszystko się kręci w okół mnie, także nie widzę tymczasowo powodów do obaw :) jest przy mnie zawsze, wozi mnie wszędzie, zaprasza na obiady do siebie, nawet posprzątał mi w mieszkaniu ostatnio jak spałam z bólem głowy...

Gość gość
tak Kochana, wszystko bedzie sie wokol ciebie krecic - DO CZASU. poczytaj sobie troche o posychpatach i narcystycznych osobowosciach.

Gość gość
tak te objawy to może być padaczka i jeszcze to ruszanie nogą.EEG w pierwszej kolejności aby to wykluczyć lub potwierdzić.A jeśli nie to pozostaje psychiatra.Dobrze że chce się leczyć,warto mu pomóc.Przecież nie zostawia się człowieka tylko dlatego że jest chory.

Nie uważam, że wszystko się będzie kręciło w okół mnie. Jednakże cieszę się, że spotkałam kogoś tak dobrego. I mam go teraz tak zostawić jak się w nim zakochałam i tak mi z nim dobrze?!

Gość gość
A ma zgrubienia na glowie?

Gość gość
po prostu powiedz mu że się o niego martwisz i coś trzeba z tym zrobić,zdjagnozować i leczyć , podsuń mu myśl że można zrobić takie badanie .Musisz być bardzo delikatna,to wszystko z troski o niego,po co ma się faszerować jakimiś lekami od psychiatry,bo wątpię czy psycholog coś tu pomoże.Cokolwiek by to nie było to trzeba zdiagnozować jak najszybciej i podjąć leczenie.Nie można udawać że to nic takiego bo to raczej coś powżnego i samo chyba nie przejdzie

Gość gość
DZIEWCZYNO..................po co ci to. Myślisz że on będzie wdzięczny, albo dostaniesz medal za te poświęcenia? Daj sobie spokój, wiesz jak wiele osób dziedziczy w genach choroby psychiczne? Na własne życzenie rezygnujesz z normalnego życia i dzieci z normalnym człowiekiem, wybierając jakiś wadliwy, ułomny element!!!! On nie będzie ci wdzięczny on cię ściągnie na dno, szkoda że większość kobiet przekonuje się o swoich błędach jak już są po 40 a wyglądają na 60 lat. Zgadnij dlaczego.

Gość gość
gość 13.51 sugerujesz rogi..?! haha

No próbuję byc delikatna, najważniejsze, że on rozmawia, otwiera się i pójdzie do lekarza. Lamblie też już ustalone, że 13 stycznia idzie na wyniki. Taki wartościowy facet zasługuje, żeby być zdrowym i żeby mu ktoś pomógł.

Widzę jakie potwory tu się panoszą. Ja mam swoją wartość, jak będzie potrzeba to sobie pójdę, ot co. Póki co żadnej krzywdy nie zaznałam od niego i chcę chociaż spróbować, mam do tego prawo.

Gość gość
najważniejsze że sam chce się leczyć i dobrze że spotkał ciebie i chcesz mu pomóc,musisz go wsierać,przecież choroba nie skreśla tego jakim jest człowiekiem.Każdy z nas może zachorować.Może tu potrzebna jest tylko właściwa diagnoza i leki i choroba całkowicie ustąpi.

Gość gość
,,,dodaj mu w tajemnicy do jedzenia wody święconej i zobaczysz czy coś się będzie działo,czy nie będzie bolał go np.brzuch,,, *************************** On tego wtedy nie tknie!!!.Odsunie talerz z zupa,gdy jest w nim Zły gdy tam bedzie swięcona woda(kilka kropli). Zrób tak i zobaczysz reakcje.Wazne,by on o tym nie wiedział.

Jest naprawdę wspaniałym, inteligentnym, pracowitym i wrażliwym człowiekiem. I ma mnóstwo pasji, które są dla niego ważne i również otwiera mi na nie oczy :) I przestańcie z tą wodą święconą, litości...

Gość gość
Boisz sie jego reakcji?boisz sie,ze moze jedna jest opętany??? <<<<<<< Jego słowa: ,,On mi kiedyś mówił, że męczą go jakieś demony, ale szczerze mówiąc myślałam, że to po prostu wyobraźnia''

Och tak demony, ale również wyjaśniałam później co miał na myśli: "To, coś, co przywołuje te myśli, siedzi Ci w głowię i śmieje się w głos, to te wspomnienia, to wszystko to co złe siedzi w nas" Wszystko czego się boi.

Gość gość
,,siedzi Ci w głowię i śmieje się w głos, to te wspomnienia, to wszystko to co złe siedzi w nas" Wszystko czego się boi'' - TO JEST OPIS DEMONA!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
Jak dla mnie to jakaś psychiczna choroba, nie tyle schizofrenia co jakieś urojenia, omamy. Nie wiem, ale nikt kto ma padaczkę nie czuje, że ma jakieś demony w głowie. Ja bym się nie pakowała w taki związek

Gość gość
egzorcysta !!!!!!!egzorcysta !!!!!!!egzorcysta !!!!!!!egzorcysta !!!!!!!egzorcysta !!!!!!!egzorcysta !!!!!!!egzorcysta !!!!!!!egzorcysta !!!!!!!egzorcysta !!!!!!!egzorcysta !!!!!!!egzorcysta !!!!!!!egzorcysta !!!!!!!egzorcysta !!!!!!!egzorcysta !!!!!!!egzorcysta !!!!!!!egzorcysta !!!!!!!egzorcysta !!!!!!!egzorcysta !!!!!!!egzorcysta !!!!!!!egzorcysta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ustaliliśmy wczoraj, że idzie do psychoterapeuty. W ogóle wczoraj odebrałam. krzyżyk z łańcuszkiem na ręce i od razu mi się te bzdury przypomniały o opętaniu, ale bawił się nim z własnej woli, więc nie ma się czym martwić, bo krzyżyk był święcony w Częstochowie. Ale, że pomyślałam o tym w ogóle... masakra!

Gość gość
To nie wygląda na schizofrenię, raczej na atak jakichś natrętnych myśli. Zresztą jak ma iść do psychoterapeuty - to ten raczej będzie go diagnozował pod kątem objawów psychotycznych i jeśli stwierdzi że takowe występują to go wyśle do psychiatry. Sam fakt, że on tak szybko przyszedł do siebie pokazuje że to nie schizo - tam nie ma takiej możliwości. Mi się wydaje, że on to trochę ubarwił- zapewne było to dla niego bardzo emocjonalne, może zbierało mu się na płacz i zareagował histerycznie (śmiejąc się ludzie też rozładowują napięcie). A może ma problem z przeżywaniem smutku i stąd taka jego reakcja.