Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy kupujecie foteliki RWF dziecko powinno jeździć tyłem

Polecane posty

Gość gość

To dla jego dobra, ale nie każdy uważa, ze to słuszne. Spotkałam się z osobami, które twierdzą, że najlepiej jak najwcześniej posadzić dziecko przodem do kierunku jazdy, żeby wszystko widziało.

Gość gość
To znowu ty? Ile c**producent płaci za tą kampanię? bo to już się nudne robi

Gość gość
Producent mi płaci? Mam nadzieję, że wiesz ze RWF to nie nazwa firmy

Gość gość
Akurat ostatni zaczęłam czytać te wszystkie fotelikowe blogi.strony itp I w kółko te same zdania. tam i tutaj wklejasz

Gość gość
no nie

Gość gość
Nie kupują bo guzik wiedzą o bezpieczeństwie

Gość gość
millon silver wow, szacun :D

Gość cleo5
Ja też promuje tutaj foteliki rwf, wcześniej wypowiadałam się jako gość, wklejałam niektóre wypowiedzi z bloga osiemgwiazdek. Nikt mi nie płaci za reklamę, chcę tylko poinformować matki że wsadzając niemowlę w fotelik przodem do kierunku jazdy narażają je na niebezpieczeństwo.

Gość gość
To chyba naturalne ze maluch tyłem jeździ. Wystarczy uzyc wyobraźni co się dzieje z takim malcem podczas hamowania no ale fakt część matek tej wyobraźni brakuje. Zamiast kupować masę zabawek proszę zainwestujcie w foteliki i dbajcie o bezpieczeństwo, bo wy możecie być dobrymi kierowcami ale cho-lera wie kiedy jakiś palant na drodze będzie jechał pijany czy testował nowy samochód czy bóg wie co jeszcze i TYLKO dobry fotelik uratuje Twoje dziecko.

Gość gość
Większość rodziców ma gdzieś bezpieczenstwo swoich dzieci

Gość gość
A co to są foteliki RWF? Możesz wyjaśnić? To jakaś firma czy co? Nasze dziecko jeździ w 0-13, za kilka miesięcy będziemy szukać jakiegoś dobrego fotela montowanego tyłem do kierunku jazdy.

Gość gość
RWF to nic innego jak foteliki montowane tyłem do kierunku jazdy :). A możesz zdradzić jakiej firmy fotelik będziesz kupować?

Gość gość
Nie, nie kupuje fotelikow rwf. Ile bedziemy na kafe walkowac jeszcze yen temat. Widac nie masz z kim podzielic sie nowinkami w intetnecie albo zwyczajnie znajomi maja Juz dosc twojej natarczywosci.

Gość gość
Jeszcze nie wiem... cena ich mnie powala :( :( Szukałam fotelika: montowanego na isofix lub pasy (żeby włożyć do każdego samochodu w razie potrzeby) oraz jednocześnie montowanego przodem i tyłem.. i takiego fotelika nie ma. W związku z tym zostaje mi wybór wśród fotelików mocowanych na pasy (żeby nie było problemu do różnych samochodów) taki tyłem, albo tyłem i przodem. W zasadzie wybór w Polsce jest niewielki.. a ceny masakrycznie wysokie. Musimy wybrać jakiś dobry fotelik.. mamy jeszcze trochę czasu :) Na razie szukam, czytam.. chciałabym znaleźć coś za 800-1000zł, ale nie wiem, czy się uda. W każdym razie na 100% będzie to fotelik mocowany tyłem.

Gość anka3016
Fotelik RWF kupiony, konkretnie Axkid Minikid na https://www.bociek.eu Same zalety wożenia tyłem, tylko dziecko trzeba przekonać do tego. Z mężem troszeczkę się na początku męczyliśmy, ale w końcu to my jesteśmy rodzicami i chcemy dla dziecka jak najlepiej, a najbezpieczniej jest tyłem do kierunku jazdy i koniec kropka. Sprzedawcy bardzo przekonujące argumenty, np. wyniki testów zderzeniowych, dlatego dopiero trzeci fotelik dziecka będzie przodem. Pozdrawiam Ania

Gość gość
A co za różnica jak po polskich drogach w większości jeżdżą samochody 15 letnie a nawet super auta po 1.5 miliona obrywaja tak ze premier tydzień w szpitalu. Taki fotelik ma rację bytu w dobrze wyposażonym aucie a nie sprowadAnym z niemiec walonym szrocie.

Gość gość
Jasne że kupujemy. Synek ma prawie trzy lata j dalej jeździ tyłem. Myślę, że do czwartych urodzinspokojnie mu posłuży ten fotelik. Dopiero jak z niego wyrośnie to przerzucimy się na jakiś dobry montowany przodem. Nigdy nie oszczędzam na bezpieczeństwie dziecka. Mogę kupić uzywane ciuchy czy zabawki, ale na foteliku i butach nie oszczedam.

Pracuję w sklepie z fotelikami i zauważyłem kilka rzeczy: po pierwsze ilość osób poszukujących fotelików tyłem rośnie, po drugie ilość osób, która nie zdaje sobie sprawy z tego jak niebezpiecznie jest wozić dziecko przodem do kierunku jazdy nadal jest ogromna. Porównanie wygląda np tak: https://www.youtube.com/watch?v=udSaADVtr0A