Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy dziecko przesadzić w większy fotelik

Polecane posty

Gość gość

Kiedy Wasze dziec**przesiadly się w większy fotelik samochodowy? Chodzi mi o taki w którym dziecko siedzi i podróżuje przodem do kierunku jazdy. Niby mam fotelik do 13kg ale jak widzę jak mój szwagier w niemowlęcy fotelik wkłada 2 letnie dziecko (12kg) to az mi sie płakać chce z głupoty. Oczywiście szwagier nie widzi w tym nic złego BO PRZECIEŻ FOTELIK MA DO 18 KG. Nie muszę mówić że dziecko się drze bo nie lubi tak podróżować. Kiedy Wy zmieniliscie fotelik?

Gość gość
Durna ignorantko nie wiesz, że dziecko powinni jeździć do oporu tyłem do kierunku jazdy? Twój szwagier mądry facet.

Gość gość
Ja ok 6-7 miesięcy. Córka była duża i było jej strasznie nie wygodnie bo miała nóżki podkurczone. Kupiliśmy fotelik w którym była regulacja. Początkowo była na pół leżąco a teraz siedzi .

Gość gość
6-7 miesięcy i posadziłaś ją przodem do kierunku jazdy?

Gość gość
No i co z tego?? jeśli miało dużo miejsca i WYGODNIE siedziało?

Gość gość
jak przestaje się mieścić w mniejszy

Gość gość
Ja pierdzielę. Jesteś tępa czy tępą udajesz? Czy ty masz jakąkolwiek świadomość? Fotelik pewnie też najtańszy, bo po co lepszy.

Gość gość
A raczej LEŻAŁO??

Gość gość
Ja pierdzielę. Jesteś tępa czy tępą udajesz? Czy ty masz jakąkolwiek świadomość? Fotelik pewnie też najtańszy, bo po co lepszy.

Gość gość

Gość gość
Hahahaha a ty myślisz , że skoro ty kupujesz najtańsze to inne też muszą?? ;D Zajmij się swoim dzieckiem lepiej . Albo i nie... lepiej będzie jeśli ktoś innym się nim zajmie , bo mając taką wulgarną mamusie to WSTYD !

Gość gość
Żal mi biednego dziecka, które matka wsadza przodem do kierunku jazdy. Mam nadzieję, że nigdy nie będziesz się musiała przekonać jakie to ma konsekwencje przy zderzeniu :(.

Gość gość
A mi żal ciebie ;D

Nie wolno się spieszyć, jeśli dziecko się mieści to jaknajdłuuuuuużej. Tyłem do kierunku jazdy jest lepiej dla dziecka (liczy się nie wygoda a bezpieczeństwo i zdrowie dziecka). Sadzając dziecko przodem za wczeście rujnujesz jego kręgosłup. 6miesięczniak ma za słabe mięśnie - każde hamowanie, ruszanie to kiwanie główką co nadwyręża nieukształtowany kręgosłup!!!

Gość gość
Mama Alusia, chociaż jedna mnie poparłaś . Boli mnie ta nieświadomość mam i jeszcze się cieszą, że dziecko takie duże i przodem siedzi :(.

Gość gość
Polecam ci kupić tak do 18 kg który można także montować tyłem do kierunku jazdy, my mieliśmy chicco, miał chyba 3 gwiazdki. Rozkłada się też taki fotelik więc jak dziecko zaśnię ma wygodnie. Poszukaj sobie takich, patrzę też trochę na punkty, chociaż te 3 to już ok jak dla mnie. Zmieniliśmy jak miała jakieś 8 miesięcy. A co do tego szwagra czy kogoś, to jeśli ma fotelik do 18 to on powinien być rozkładany na pozycję siedzącą, nie tylko leżąca. Te typowe foteliki niemowlece to są chyba do 13, do 18 są inne. Spójrz nawet na allegro

Gość Gretta kk
dopóki dziecku nie wystaje głowa można wozić w foteliku 0-13 kg tyłem do kierunku jazdy. Najlepiej wozić dziecko tyłem do ok 2, 2,5 lat - a więc zakupić fotelik montowany tyłem do kierunku jazdy. Z racji,że są drogie, optymalnym wyjściem jest zakup fotelika 0-18 kg ( 0-13 kg tyłem, a potem, 13-18 kg przodem) daje to ok rok więcej bezpiecznego przewożenia dziecka.

Gość gość
Z ta 2latka to wymyśliłas! Gdzie niby ona ma nogi jak ja wkłada w ten fotelik? Wątpię żeby dał radę pasami ja przypiac.

Gość gosc 2
Ja przesadziłam teraz 8 miesiecze. Poprzedni fotelik był do 11 kg ale synek widziałam, że bardzo się w nim męczył. Niby bezpieczniejszy tyłem półleżący ale jaki był sens jak on ciągle w nim starał się usiąść i siedział.

Gość gość
Przecież fotelik RWF jest tak skonstruowany, że ma pasować na tak duże dziecko i koniec. One nie kosztują 100 zł tylko 1000-2000 zł. Niestety bezpieczeństwo kosztuje. W rodzinie zdarzył się przykry wypadek, dziecko nie miało odpowiedniego fotelika i niestety źle się to skończyło :(

Gość gość
No i znowu widać że przychodzi ktoś komu płacą za reklamę niesprzedających się dobrze fotelików:D

Gość gość
Nie, nie płacą mi. Jestem mamą Te foteliki sprzedają się świetnie w cywilizowanych krajach. Polska to zaścianek, w którym większość ludzi nie ma pojęcia o podstawowych prawach fizyki :o

Gość Gretta kk
Foteliki 0-18 kg to nie takie kubełkowe, tylko takie, w których można usiąść. A te kubełkowe 0-13 kg celowo maja taka rozpiętość (producenci uznają te 13 kg granicą wiekową, gdzie dziecko może w miarę bezpiecznie przesiąśc się na inny fotelik). Takie małe dzieci mają za ciężką główkę w stosunku do masy ciała, i za słabe mięśnie karku. A wy sadzacie 8 miesięczniaki przodem bo się nudzą?? Polecam dziadka google, co się dzieje z roczniakiem usadowionym przodem do kierunku jazdy podczas zderzenia 50km/h.

Gość gość
no w ogole no ja przecie nie wiem no jak to jest wlasnie tak jest no tak ❤️ www.youtube.com/watch?v=aHLH7L_I1wQ

Gość cleo5
Jak zmiana fotelika to tylko tyłem do kierunku jazdy przynajmniej do 2 roku życia.

Gość gość
Syn do fotelika do 13 kg przestał się mieścić jak miał 10 miesięcy. Nawet nie chodzi o wagę, tylko o za długie nogi. Nie byłam przekonana, ze jazda z podkurczonymi nogami przyciśniętymi do brzucha jest dla dziecka bardzo zdrowa. Inna sprawa, ze mu się nudziło, bo nic nie widział i cały czas płakał.

Gość nikt mi za to nie płaci
Mylisz się w swoim rozumowaniu. W foteliku RWF dziecko nie siedzi z podkurczonymi nogami.

Gość gość
Żartujecie sobie?? Jak można takie małe dziecko, kilku miesięczne sadzać przodem do kierunku jazdy??? Kompletny brak odpowiedzialności!! Zasada jest taka: żeby dziecko mogło jeździć w miarę bezpiecznie przodem musi albo mieć skończony rok, albo ważyć 13 kg. W innym wypadku sadzanie dziecka przodem może się źle skończyć. Oczywiście najlepsze rozwiązanie to wożenie dziecka tyłem do 3-4 roku życia. A jak czytam, że ktoś zmienia dziecku fotelik, bo nóżki wystają, to po prostu nie wiem, co mam myśleć o takiej osobie.. zero jakiejkolwiek wiedzy! Synek zaraz kończy roczek, jeździ w foteliku 0-13, Owszem, w ciepłej kurtce troszkę mu teraz ciasno (tzn. tam mi się wydaje), ale cóż.. jak zdarzyło się jechać ok godziny to go po prostu włożyłam bez kurtki i tyle.. na długość ma jeszcze miejsce, więc pojeździ w tym foteliku pewnie do końca marca, albo i kwietnia (zobaczymy.. na razie ma zapas nad głową). Potem kupimy jakiś dobry fotelik 9-18 (0-18) montowany tyłem.