Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

staz 2014

Polecane posty

Gość gość
Ja też ostatnio składałam podania w kilka miejsc i z dwóch miejsc mają złożyć wnioski do urzędu o przyjecie mnie.Tylko sprawę komplikuje fakt,że nie dawno skończył mi się staż i nie wiadomo czy dadzą mi kolejny. :/

Gość gość
i jak tam, są u was staże>?

Gość kalinaM
Dzisiaj urząd pracy wyprowadził mnie z równowagi. Przed chwilą zadzowniono do mnie z sądu, bo kilka tgodni temu składałam tam c.v i zaprponowali mi staż ,a pieprzony urząd pracy się nie zgodził, bo już raz byłam na stażu. To jest chore.

Gość dooo osoby wyżejj
a kiedy byłaś na stażu? No i jeśli był to staż unijny i teraz też masz propozycję stażu, który jest współfinansowany z efs to już nie możesz iść na taki staż.

Gość kalinam
Poprzedni staż zakończyłam w połowie stycznia, był on finansowany z UP. a ten staż na który dostałam propozycje zaczynałby się od marca.

Gość gość
no to nie jest dziwne, że urząd ci na to nie pozwala, nie masz o co mieć pretensji.

Gość gość
a ja dostałam sie na staż ale kiedy dzwoniłam do up powiedzieli mi ze do 14 lutego staze sa odwolane :9 mam nadzieje ze je wznowiom bo od marca mialam zaczac

Gość gość
Zgadzam się, gdyby tak każdy odbywał staż po stażu to byłaby przesada. Ja dostałam się właśnie na półroczny staż, wreszcie :).

Gość gość
pytanie do osób, które się dostały: kiedy zaczynacie? w połowie miesiąca czy na początku następnego? Bo wiem, że różnie jest w urzędach ;)

Gość gość
podnoszę ;)

Gość gość
Witam, mam takie pytanie: Czy jezeli odbylam juz staz 5-miesieczny a po nim moglam podjac prace jednak z przyczyny wyjazdu niepodjelam jej dlatego tez oddalili mnie z PUP na 120dni to czy po umplywie tych 120dni jak zapisze sie spowrotem jako osoba bezrobotna bede mogla ubiegac sie o staz?

Gość gość
Kolejny staz nie wczesniej niż po roku od zakończenia poprzedniego

Gość gość
Z góry dziekuje za szybką odpowiedz ale czy jestI ona pewna ?:D Bo nie wiem czy mam jutro jechac do tego urzedu czy nie :D

Gość gość
Jest to pewne, zajrzyj do regulaminu, który znajduje się na stronie UP.

Gość gość
A mi to nawet powiedzieli w UP ,że staż można odbywać tylko raz. Mam nadzieję ,że to nieprawda.

Gość stazystkabyla
Ja byłam na stazu 2 x po pół roku. Miałam mieć 3 raz,ale zrobili przepisy,że trzeba stażystę na 3 miesiące po skończeniu stażu zatrudnić i tu zaczyna się problem ,bo nikt nie ma pieniędzy na zatrudnienie jego..

Gość gość
stazystkabyla- a jaki miałaś odstęp między tymi stażami, bo mi nie chcieli dać drugiego stażu, mimo tego ,że już sobie załatwiłam:/

Gość gość
Staz odbywa sie raz no chyba ze mialas ten staz krocej niz pol roku.na koleiny staz mozesz isc ale nie juz jako np.sekretarka tylko np.sprzataczka

Gość mandoliniak
to musisz sprawdzić warunki przyznania stażu.

Gość gość
Teraz nie daja stazystow dla tych instytucji ktore nie zgodza sie potem ta osobe zatrudnic

Gość gość
Moj tato skladal papiery na stazyste jak co do czego przyszlo to musial zlozyc deklaracje ze ta osobe zatrudni

Gość gość
Jak z tymi podaniami o staż? Mam napisać i zanieść do kadr?

Gość gość
U* nas tez tak jest, musi zatrudnić więc koniec staży w sądach, na komisariatach w gminach itp z jednej strony dobrze, głupie pipska się nie podostają :D

Gość gość
Przyjdzie ci taka,nic nie robi bo przeciez na stazu jest i za 800 zl nie bedzie pracowac

Gość anka321321
jakie 800zł? Ja mialem 3 lata temu ponad 900zł do ręki jak bylam na stażu a pracodawca nic mi od siebie nie dorzucal. Teraz podobno jest cos okolo 1000zł

Gość gość
Mi w styczniu skończył się staż i miałam do ręki 844zł.