Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DLUGIE CKLE a zajście w ciąże

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny :) Ostatnio coś mi się pokręciło.Zawsze miałam regularne cykle a od czasu kiedy zaczęłam uprawiać seks bez zabezpieczenia coś się pokręciło i cykle mam nieregularne nawet 50dni.Czy któraś z was mając takie cykle zaszła w ciąże bez problemu?Chyba jednak warto przejść się do ginekologa jak myślicie

Gość gość
nikt nie odp :(

Gość gość
Od zawsze miałam nieregularne cykle, nawet co 60parę dni.. U ginekologa byłam (zawsze warto sprawdzić czy wszystko jest ok). Po wielu badaniach wyszło na to, że taka moja uroda i jestem w małym odsetku kobiet, które mają nieregularne cykle, Obawiałam się czy będę mogła zajść w ciąże. Ale to nie zależy od długości cykli, tylko od tego czy są one owulacyjne czy nie. A byłam pewna, że owulacje mam, bo występował u mnie ból owulacyjny, upewniałam się też po obserwacji śluzu. Udało nam się spontanicznie za pierwszym razem.. Jaka byłam zdziwiona, gdy miesiąc później zobaczyłam dwie kreseczki na teście :D Zajście w ciążę z długimi, nieregularnymi, ale owulacyjnymi cyklami jest możliwe.. Tylko czasem trudniejsze. A to ze względu na to, że nie wiadomo kiedy przypada owulacja i trzeba obserwować swoje ciało, bądź korzystać z pomocy testów lub porady lekarskiej. Ale pierwsze co to idź do lekarza- nawet jeśli wszystko jest ok, to będziesz spokojniejsza, że skonsultowałaś się ze specjalistą. A wiadomo, że każda kobieta jest inna i być może masz jakieś zaburzenia np. hormonalne i od tego ta zmiana. Nie ma co gdybać- idź do lekarza i bądź dobrej myśli :)