Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ilonka24

40 tydzień ciąży i nic

Polecane posty

Gość Ilonka24

Witam, mam pytanie jestem w 40 tyg ciąży, dzisiaj byłam na ktg, pani doktor mnie badała i napisała coś takiego "szyjka sformowana kanał na opuszkę,cz. przodująca nad wschodem" czy mógłby ktos mi to wytłumaczyć co to znaczy?? pozdrawiam

Gość gość
nie wpadłaś na to żeby zapytać

Gość Ilonka24
nie wpadłam, bo dopiero teraz zobaczyłam co pisze na tej karcie z wypisu ze szpitala

Gość gość
nie rozumiem wypisali cię ze szpitala w 40 tygodniu

Gość Ilonka24
nie nie to nie jest wypis, tylko byłąm na kontrolnym ktg i po tych wszytskich badaniach dali mi do domu kartkę z wypisem co badali itp

Gość gość
Jak dla mnie jesteś głupia;)

Gość gość
to ty jesteś głupia

Gość Ilonka24
skoro nie masz nic do powiedzenia mądrego to się nie wypowiadaj bo tylko zaśmiecasz mi temat

Gość gość
to ja c***owiem że to nic nie znaczy złego ,masz rozwarcie na opuszkę palca ,mnie też wypuścili ze szpitala w 41 tc zrobili ktg był piątek i kazali przyjechać w poniedziałek .położyli mnie na patologi urodziłam w środę .

Gość Ilonka24
to moja pierwsza ciąża i się martwię, termin miałam na 31grudnia i nic się nie dzieje,żadnych oznak porodu...

Gość gość
aha i cz przodująca nad wschodem to może dotyczyć ułożenia dziecka ,nie martw się ja pierwsze dziecko urodziłam w 42 tc a drugie właśnie w 41 tc.

Gość Ilonka24
a jeszcze mi doktorka powiedziała że 4stycznia (sobota) zostawią mnie w szpitalu i chyba będą wywoływać, ale czemu??? skoro wszystko jest z dzieckiem ok, to wydaje mi się że powinni poczekać do +10 dni po terminie a nie tak od razu na wywołanie

Gość gość
bo tak jest, czeka se wlasnie od okolo tyg do 10 dni i na wywolanie;) ja mialam termin na 7 grudnia a urodzilam 19:)

Gość pesymistycznie
no ja miałam cesarkę w 42 tyg. 7 dni po terminie pojechałam do szpitala ale nie chcieli mnie przyjąć bo nie było miejsc, i tak jeździłam jak glupia autobusem 3 dni z torbą jak do porodu, az w końcu mnie przyjęli zaczeli od testu oksytocynowego (3 razy podaje się oksytocynę co drugi dzień i jak nic się nie dzieje to cesarka) po pierwszej dawce poszlam normalnie spac, dostałam tylko małego krwawienia ale lekarka która była wtedy na zmianie mnie olała i powiedziała ze to od badania rano o 6 ktg, popłoch pielęgniarek, za jakies pol godziny lerzalam już na stole operacyjnym i na g**** wyciągali dziecko bo zaczelo bardzo spadac tętno

Gość pesymistycznie
jeszcze uslyszalam w czasie cc ze było bardzo mało wod płodowych i to cud ze dziecko się nie udusilo a jak mnie przyjmowali to na usg niby wszytsko było ok sorki za ort

Gość Ilonka24
ale mnie i tak najbardziej przeraża to, że chcą mnie wziąć już w sobotę to będzie 5 dni po terminie i mi wywoływać, a jak wam się zaczynał poród?? te oznaki to tak z minuty na minute się zaczynają czy ciągnął się kilka dni?? ja chyba zwariuję

Gość gość
właśnie u mnie czekali równo 14 dnia i tego dnia kiedy mieli wywoływać zaczęłam rodzić sama ,a leżałam chyba 4 dni na patologii i urodziłam w 42 tc ,za to właśnie w drugiej ciąży byłam po terminie 11 dni i zaczęli robić mi testy z oksy .