Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anka1983rrrr

Niepokojący wynik przezierności karkowej

Polecane posty

Gość anka1983rrrr

Jestem w 12 tygodniu ciąży,dokładnie 11 tygodni i 3 dni.Dziś miałam USG,przezierność karkowa 2,4 mm.Lekarz powiedział,że norma jest do 2 mm i wynik jest niepokojący.Zlecił test Pappa,zrobiłam od razu.Chciałam zapytać jakie były wasze wyniki przeziernośći i co z tego wynikło.

Gość gość
norma do 2,5 czasem do 3; 2,4 jest w normie - bedzie dobrze.

Gość anka1983rrrr
Tez właśnie często czytam,że norma jest od 3mm,ale dlaczego lekarz powiedział,że wynik nie jest za dobry? Dziewczyny,jak było z waszymi dziećmi?

Gość gość
Spokojnie, póki co nie panikuj. Jeśli wyszło troszkę więcej to lekarz nie mógł powiedzieć, że jest wszystko w porządku, żebyś później nie miała do niego pretensji, że czegoś nie zauważył. A jak się domyślam było to usg genetyczne. Zrób test PAPPA i czekaj cierpliwie. Niestety nie znam się na normach, ale będzie dobrze :)

jaki jest CRL płodu? to bardzo ważne przy badaniu NT- ale ogólnie w 12tc 2,4mm to dużo

Gość gość
ja mialam 2,1 lekarz powiedzial, ze jest dobrze, norma jest do 2,5 teraz koncze 30 tydz i wszystko jest ok pappa nie robilam trzeba myslec pozytywnie

Gość gość
Twoja jest ok.!!!!Co to za lekarz ze tak straszy.???? Ja miałam 2,2 i było ok.Też robiłam test Pappa ale nie dlatego że coś źle tylko ze zaszłam w ciążę miesiąc po poronieniu! I 2 miesiące temu urodziłam zdrowa córeczkę. Będzie dobrze.Pozdrawiam

wy nie rozumiecie, że NT mierzy się w korelacji z CRL i jeżeli 2,4mm dla płodu 8cm to jest dobry wynik, to już 2,4mm dla płodu 5cm budzi podejrzenia,

Gość gość
Połozyłam ci karty i niestety będzie ZD

Gość gość
Moja córka miała 2, 3 , wszystko jest ok, jest zdrowa