Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

podpowiedzcie jaka koszule kupic do porodu

Polecane posty

Gość gość

Juz sama nie wiem, niektore kobiety pisza, ze lezaly prawie nagie z odkrytymi piersiami.. Od czego to zalezy, wiem ze koszula musi byc przystosowana do karmienia, ale jaka ma byc na dlugosc?

Gość gość
do porodu byle jaką najlepiej koszulkę zwykła za pupę po po co plątać się w koszuli nocnej ,po za tym może się wybrudzić różnie to bywa wiec nie ma co kupować nowej .

Gość gość
Koszula jak koszula najlepsza bedzie taka przed kolana, rozpinana. Ja jak rodzilam to NIE MIALAM odkrytych piersi.

Gość gość
a już jak urodzisz to możesz taką z odpinaną górą albo są takie specjalne co mają wycięcia na piersi ale normalnie ich nie widać bo tam materiał jest pomarszczony .

Gość gość
ŻADNĄ!!! Do porodu użyj koszuli szpitalnej.. takiej jednorazowej.. Ona ma rozcięcie na środku klatki (średniej wielkości) i są takie troczki do związania.. rozwiązujesz sobie po porodzie by dziecko położyć na gołej klatce piersiowej. Ja na izbie przyjęć przebrałam się w koszulę szpitalną, a jeszcze na sali porodowej chyba raz zmieniłam sobie na świeżą.. i po porodzie, jak dojechałam na salę poporodową, to po prysznicu jeszcze przebrałam się również w kolejną szpitalną.. i tak po ok 2-3 godzinach założyłam swoją.

Gość gość
Ale chodzi ci taką do samego rodzenia,czy już po porodzie na oddział? Bo u mnie w szpitalu na porodówce nie można mieć swojej, a na oddział położniczy to polecam zwykłą bez rękawów, bo gorąco strasznie w tych salach z noworodkami.

Gość gość
Tak do samego rodzenia... nie chce lezec na porodowce z golym biustem

Gość gość
dlaczego masz leżeć nago ,ja miałam taką właśnie za pupę kiedyś w biedronie sobie kupiłam a jak urodziłam to pielęgniarka ubrała mi szpitalną powiedziała że swoją mam sobie zostawić na później jak sie wykąpie już .

Ją do porodu miałam taka niebieską koszule nocną z pepco koszt około 19 zł. Nie była rozpinana na biuscie. W trakcie porodu Polozna ją podwinela za pupe aby nie pobrudzíc a po porodzie jak chciałam karmić córkę to ją podciagnelam do góry a resztę ciała zakrylam kołdra. Po prysznicu przebralam się w koszule do karmienia.

Gość gość
Proponuję ci nie kupować nowej koszuli do porodu. Weż jakąś starą , którą masz lub poszukaj w ciucholandzie. A po porodzie po prostu ją wyrzucisz. Ona naprawdę może się bardzo pobrudzić i nie nadawć już do prania.

Gość gość
ja kupilam nowa , bardzo wygodna, ladna, przed kolano, bawelniana, nie ubrudzilam sie przy porodzie. Ale po wszytskim zmienilam koszule a maz wzial ja do prania i na drugi dzien mi przyniosl.

Gość gośćrrh
Aby wyglądać modnie i elegancko, nie warto wybierać przypadkowych ubrań. Najlepszą odzież oferuje Ralph Lauren sklep www. Można w nim znaleźć to, co najmodniejsze. http://elegan.pl/pl/c/Ralph-Lauren/32

Gość ola

Ja proponuje koszule od mamaginekolog.