Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Najpopularniejsze imiona 2013go roku_zgadnijcie jakie

Polecane posty

Gość gość
Jakub i Lena :O

Gość gość
Kafeteria rozwala linki, to może tak: www.msw.gov.pl/pl/aktualnosci/11689,Lena-i-Jakub-to-najpopularniejsze-imiona-mijajacego-roku.html

Gość gość
Mi się lena podoba,ale teraz co druga to lenka .dobrze,że będzie chłopiec.jego imię chyba na 12 miejscu

Gość gość
moja córa ma na imię Lena ma 4,5 roku i u niej w przedszkolu na 2 grupy 3-latków i 4-ltków jest jedyną dziewczynką o tym imieniu - już nie przesadzajcie - multum u nas np Zosi czy Zuzi

Gość gość
MY nie przesadzamy, napisz w tej sprawie do MSW :D "Zestawienie najczęściej i najrzadziej nadawanych imion zostało opracowane przez Ministerstwo Spraw Wewnętrznych na podstawie bazy PESEL, według stanu na 19 grudnia 2013 r."

Gość gość
Swoją drogą: nie mam nic do Len ani Kubusiów, ale bawi mnie niepomiernie jak rodzice tłumaczą swoje wybory. Np, że 4 lata temu Lena wcale nie była taka popularna. A najlepsze jest: "nie patrzyliśmy na rankingi popularności i nawet o tym nie wiedzieliśmy, Lena nam się po prostu podobało". Podobało, bo od kilku lat jest znane dzięki serialom, TV etc. Zabawne że ludzie są przekonani, że upodobania biorą im się znikąd, a tak naprawdę to 90% ludzi lubi to co lubi dlatego, że jest to znane.

Gość gość
ja nie mówię że tak nie jest ale to nie znaczy że co druga dziewczynka ma na imię Lena skro u nas na 100 dzieci jest jedna to bez przesady nawet jak to najpopularniejsze imię

Gość gość
Twoja córka ma 4,5 roku a tu jest mowa o dzieciach urodzonych w 2013r, może naucz się wreszcie czytać ze zrozumieniem? Niesamowicie wkurzają mnie takie nawiedzone kobiety, które jak zobaczą, że imię ich kilkuletniego dziecka jest teraz najczęściej nadawane to się burzą i twierdzą, że nieprawda.

Gość gość
może i ktoś sobie tam wziął bo w serialach był jakaś Lena ale nie szufladkuj ludzi ja np mam teraz 30 lat jak byłam w podstawówce miałam kolegę Jakuba najlepszy kumpel i od dziecka jak miałam jakieś 10 lat zawsze mówiłam ze jak będę mieć syna to będzie Kubuś i zdania nie zmieniłam - ale synka już nie będzie mimo wszystko gdyby to na pewno bym tej decyzji nie zmieniła tylko dlatego że imię stało się popularne

Gość gość
O ile pamiętam to Lena już od kilku dobrych lat plasowała się gdzieś w okolicach pierwszej piątki, po prostu w 2013 nadawalność tego imienia osiągnęła apogeum. A popularne jest już od dawna...

Gość gość
Wsrod moich znajomych, ktorym w zeszlym roku urodzily sie dzieci imiona byly takie : Radoslaw, Piotr, Aleksander, Nadia.

Gość gość
ja się nie burze za to ty piszesz nie na temat :) i chyba masz jakiś problem ;) ja weszłam tu bo za miesiąc będę mieć druga córę i byłam ciekawa co teraz niby króluje

Gość gość
Każdy ma inne priorytety. Jedni nadadzą imię choćby i co trzecie dziecko się tam samo miało nazywać, bo im się podoba i już. A ja z kolei bym postąpiła dokładnie odwrotnie. Tzn szukała imienia które jest mało popularne (poza pierwszą 10-tką) i jednocześnie mi się spodoba.

Gość gość
a imię jest takie bo mama jest Helena a chcieliśmy krótkie imię dla córki ze względu na już podwójne nazwisko i nie miało to nic wspólnego w tym co w serialach których zresztą nie oglądam ;)

Gość mama z przedszkola
Ja to w ogóle mam problem z imieniem, bo w związku z moją pracą spotkałam już całą masę przeróżnych imion. I każde mi się kojarzy z jakimś konkretnym dzieckiem. Pół biedy, jeśli kojarzy się dobrze :p Gorzej, jeśli kojarzy mi się z dzieckiem z problemami lub z problematycznej rodziny. I tak dumam i dumam i bladego pojęcia nie mam, jak dziecku dać na imię... :(

Gość gość
Ja niestety mam tą samą przypadłość. Każde imię kojarzy mi się z konkretną osobą o tym imieniu. Dlatego dla córki wybrałam imię, którego nikt w naszym otoczeniu nie nosi, a w swoim życiu spotkałam tylko jedną dziewczynkę z tym imieniem i mam o niej dość neutralne wspomnienia ;-)

Gość gość
Gościu z 12.18 nie gadaj głupot. Moja ma na imię Zuzia, już to imię podobało mi się 2 lata przed ciążą. Znałam wtedy jedną zuzie, miała 8 lat i fajna z niej dziewczynka. Gdy zaszłam w ciążę to było normalne jak będzie miała na imię córka. Urodziłam w 2010, w mojej okolicy nie było żadnej innej zuzi, znałam tylko ta jedną i to daleko od mojego domu. Jakiś rok temu ur moja koleżanka ze szkoły, też ma zuzie, mieszka jakieś 40km od nas. W okolicy serio innej nie ma. Więc nie gadaj, że ktoś daje imię bo jest znane. Mi się to podobało od dawna!

Gość gość
Zusia, julia, lena i do tego Kubuś ,Szymek i filip -dramat , rodzice - 0 pomyślunku :( Tragedia

Gość gość
Imion moich dzieci tu nie ma :D

Gość gość
wielkie halo..to co z tego że popularne Moja koleżanka dała swojej córce na imię Lena 12 lat temu, to wszyscy oczy otwierali a co to za imię i zdrobnienie czego....a teraz co? Ma się zalamać i wpaść w kompleksy bo wg kafeterian to prostaczka i patologia? :D

Ja nie uważam, ze popularne imiona to patologia, ot moda jak kiedyś Kaśki i Agnieszki :) W moim szpitalu pracuje położna ok. 30-letnia i ma na imię Nikola - w swojej grupie wiekowej jest oryginałem tak jak ta Lena, 12-latka w swojej grupie rówieśników.

Moja babcia ma oryginalne nowoczesne jak na tamte lata imię, a dziś dużo dziewczynek je nosi. Jakoś każdy się przyzwyczaił i przywykł :).

Gość gość
po przeczytaniu pierwszej dwudziestki imion jakbym widziała listę dzieci z przedszkola :D u nas Lenek zatrzęsienie w każdej grupie po 3-4 sztuki :) Julek, Nadii i Nikolek również :) kolejno potem są Zuzie i Amelki, u chłopców trendy podobne Kubusie, Maksie, Szymonki i Jasie wszędzie dookoła, u mojego syna jest 5 Kubusiów w 1 grupie 25 dzieci na 12 chłopców aż 5 chłopców ma na imię Jakub tudzież Kuba

Nie ma co uogólniać. Nawet biorąc pod uwagę top 20 imion w 2013 znajdziemy uniwersalne, ponadczasowe, fajne, jak: Anna, Alicja, Jan, Wojtek, Michał czy Piotr. I jeszcze kilka. Bo popularnie, modnie nie musi być pozbawione smaku i klasy;) Dla każdego coś dobrego :)

Gość gość
ja nie uważam czy są one ładne, czy brzydkie, ale faktycznie ta lista odzwierciedla rzeczywistość, a biorąc pod uwagę, że lista dot. 2013 roku a nie 2010 czy 2011 to śmiem twierdzić że tych imion w przedszkolu za 2 lata przybędzie

Gość gość
Dla mojego ponad rocznego Wojtusia przygotowywano specjalnie tabliczkę z imieniem na szafkę w żłobku, bo dotąd nie mieli. A imię coraz bardziej na topie, to i tabliczka się przyda :)

Gość gość
A moj synek ma na imie Noe nawet tu gdzie mieszkam jest malo popularne.I o to mi wlasnie chodzilo by byl wyjatkowy.