Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cechy silnej pięknej kobiety szukającej silnego mężczyzny

Polecane posty

Gość gość
jestem mężczyzną -nie koleżanką......rozważam rozmowę a nie paplaninę na wesoło

Wiele zależy od tego ile zajmuje Ci odpowiedzenie. Większość osób jest gotowych chwilę poczekać jeżeli chce znać odpowiedź, ale zastanawiając się za długo wprowadzasz dziwną atmosferę i jest ten moment kiedy wchodzi zniecierpliwienie. Co do tego czy silna kobieta potrzebuje wsparcia - każdy, nieważne jak silny, lepiej się czuje wiedząc, że ma kogoś kto mu pomoże jak zajdzie potrzeba.

Gość bluelake
moze czekac nawet pare minut, nie wazne. nie przerywa, bo wie, ze facet sie zastanawia, bo to wazne.

Gość bluelake
silna kobieta potrzebuje milosci, jak wszyscy. wsparcia tez, oczywiscie.

Gość gość
co do obyczajowości moralnej rudych kobiet to bym nie ganaralizowała.co to potrzeby silnych kobiet. siła kobiety jest ściśle związana ze wsparciem emocjonalnym jakie daje jej mężczyzna. ale potrzebuje tez ona własnej nietkniętej przez nikogo dziewiczej cząstki suwerenności i dobrze, gdy nikt w nią nie wkracza. pokuszę się nawet o domniemanie, że kto ruszy tę cząstkę, ten zburzy po częsci siłę kobiety

gość - nie rozpędziłaś się trochę? "Siła" związana z czyimś wsparciem to żadna siła, tylko zwykłe pozwalanie komuś innemu radzić sobie za nas.

Gość gość
...no tak silna to silna ...nie znaczy to że pancerna i nie do złamania... ...komunikacja kobieta -mężczyzna ..faceci gadają jak z kumplem , a kobiety jak z koleżanką i stąd nie zrozumienie...komedia pomyłek błądzenie w domysłach...do tego jeszcze dodać - bo ja myślałem/ myślałam co miał /miała na myśli gdy mówił to o tym i otamtym

Gość bluelake
gosc - sila kobiety nie moze byc scisle zwiazana ze wsparciem emocjonalnym mezczyzny. nie moze byc od niego zalezna emocjonalnie. sama wymienilas samotna matke jako silna... przeczysz sobie.

Gość gość
gość 14 34 ma dużo racji..siła wynika przede wszystkim z samowiedzy kim Ja jestem... tu jest oparcie w części autonomicznej tożsamość i jej akceptacja przez siebie dalej samoświadomość?

Gość gość
...w takim razie ...czy silna kobiecość czegoś oczekuje? i co może jej zaoferować silny mężczyzna?...silny w jaki dla niej sposób? aha to nie jest projekt...to prawdziwe rozważanie z potrzeby

Gość gość
inaczej...czy silna kobiecość kobiety...

Gość gość
kochani ~ człowiek nie jest samotną wyspą. świeci światłem pożyczonym jak księżyc, czy to od przychylnego rodzica, partnera czy dziecka. nie można popadać w skrajność w przemyśleniach. jestem za wypośrodkowaniem wszystkiego i nie uważam się za nieomylna. nie ma ludzi, którzy mogą powiedzieć ~ nikogo/niczego niepotrzebuje jestem samowystarczalny moja siła do życiastricte bierze się ze mnie samej.

Gość darass
takie silne, nadinteligentne kobiety maja w zyciu najgorzej bo cieżko jest im znaleźć mężczyznę (samca alfa), ktory byłby w stanie zdominować taką panią - za dnia pokazują jakie sa silne, a wieczorami płaczą w poduszkę, a dla zabicia czasu chodza na wszelkie mozliwe zajęcia sportowe, rekracyjne, kulturalne.....

Gość bluelake
silny facet jest oparciem/podparciem, moze sluzyc rada, bo co dwie glowy to nie jedna. kobieta to wezmie pod uwage, rozwazy, stwierdzi, czy to racja/prawda czy nie. czy moze cos z tego zaczerpnac czy nie. nie slucha slepo i nie wierzy we wszystko co jej ktos powie. a jesli kogos takiego nie ma (bo przeciez na litosc boska nie zawsze jest) to nie siada i placze tylko sama sobie radzi. jest niezalezna ale potrafi z kims byc i kochac. trzeba najpierw umiec radzic sobie samemu (czy tez przy doraznej pomocy rodziny/przyjaciol) a dopiero potem byc w zwiazku. nie mozna wiazac sie z facetem, bo sie potrzebuje pomocy w kazdej kwestii i dziedzinie zycia.

gość - jeżeli siła wynika ze wsparcia (i tylko ze wsparcia) to nie jest to siła. Najłatwiej poznać silną osobę wtedy, kiedy każdy się od niej odwróci, a ona dalej się trzyma. To jest siła, bo jeżeli bazujesz swoje życie na innych to co zrobisz jak oni odejdą? Autorze - partnerstwa, wsparcia (które działa w obie strony), szczerość i uznania tej niezależności - czyli żebyś nie próbował jej matkować.

Gość bluelake
darass nie rozumiesz finezji. od kiedy to facet ma dominowac kobiete? zyjesz w sredniowieczu? facet ma byc partnerem a nie dominantem. no chyba ze ktoras tak lubi.

Gość gość
...dobrze...zbliżyliśmy się do duchowości i dobrze bo zawsze to jest początkiem . tęsknota? potrzeba czego?

Gość darass
bluelake, to nie średniowiecze, to siedzi w waszej podświadomości

Gość bluelake
darass... chyba Twojej...

nic takiego w naszej podświadomości nie siedzi. Jakoś nigdy nie odczuwałam potrzeby bycia zdominowaną przez faceta :) To siedzi w wyobraźni zakompleksionych facetów.

Gość gość
,,jestem kobietą której silna kobiecość wypływa z dobrze skonstruowanego autonomicznego akceptowanego wysokoświadomego Ja,, - potrzeba silnego mężczyzny....tęsknota ? czego? po coś ? potrzeba czego? jeśli jest kompletna?

Gość gość
..jeszcze trochę i odwrócimy postaci w pytaniu tytułowym! to będzie ciekawe

Gość gość
..wracam po 18 00...

Gość gość
Silna kobieta to taka, która wie jaka jest, czego w zyciu szuka, czego pragnie, a czego nie chce w swoim życiu. Taka , która ma zasady i jest im wierna, nie ulega wpływom otoczenia,tylko wybija się swoją niezłomną postawą, cierpliwoscią, dostojnoscią. To taka kobieta, której daleko do naiwnej trzpiotki, stąpa mocno po ziemi, co nie znaczy, ze nie umie być romantyczna, kiedy sytuacja na to pozwala. Silna kobieta to kobieta z klasą, która potrafi złamac niejednego osiłka, nie używając niemiłych słów czy wulgaryzmów, a jedynie siły persfazji, mądrości i bystrości umysłu.

Gość gość
i jeszcze dopiszę, ze jest to kobieta, którą nie fascynuja nowe plotki od sąsiadek czy kolezanek z pracy, bo ona jest ponad to wszytsko, ponad wszystkimi niskimi instynktami ludzkimi, nie interesuje się bzdurami. Potrafi być mega stanowcza i dązyć do celu nawet małymi krokami. 'czy silna kobiecość czegoś oczekuje? i co może jej zaoferować silny mężczyzna?...silny w jaki dla niej sposób?' czegos oczekuje od czego... Od mężcyzzny, czy życia, świata, ludzi....każda kobieta oczekuje czegoś innego. Sa silne kobiety, które niczgeo nie oczekują, żyją sobie same, szczęsliwe, nie liczą na wsparcie z żadnej strony. Ale sa też kobiety silne, które sa silne tylko powierzchownie., na pierwszy rzut oka i takie maja liczne oczekiwania, kiedy już pozwolą sobie na odkrycie swojej prawdziwej twarzy.

Gość gość
...czym się mogą dopełnić - piękna kobiecość i załóżmy piękna męskość ...= harmonia? powstaje tworzenie związku i codzienna rozkosz pięknem? ....a jeśli słowo dopełnienie jest tutaj nieadekwatne więc jakie inne? piękna dojrzała silna kobiecość + piękna dojrzała silna męskość = ?

Gość gość
'piękna dojrzała silna kobiecość + piękna dojrzała silna męskość' = kosmos ale to byłby te Platonowskie połówki a one znajdują się jak jeden do ~ :(

Gość gość
up

Gość gość
....a myślałem przez chwilę że jednak....ktoś?