Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

akcja krwiodawsto

Polecane posty

Gość gość

witajcie, wiem, że nie w temacie, ale... może któraś mama mi pomoże. Rok temu miałam cesarkę, więc to pewnie nie jest wskazaniem. Ale nie mogę znaleźć jasnej informacji, czy jeśli choruje na epilepsję oraz tężyczkę, to czy mogę oddawać krew? Wizytę o neurologa mam dopiero na luty no a przy okazji WOŚP chciałam oddać krew, chociaż tak mogę pomóc innym.

Gość gość
Co do tych chorób, to się nie wypowiem, ale pewnie bierzesz na to leki? Niestety, 99% leków cię dyskwalifikuje. Jeżeli bardzo ci zalezy, to podczas pobierania krwi jest obecny lekarz i on odpowie na twoje pytania.

Gość gość
biorę depakine chrono 500, magne b6 max, aspargin. Osobiście sama z siebie biorę jeszcze tran, ale podejrzewam, że nie ma on wpływu. Wiem, że jest lekarz, ale liczę, że może ktoś mi tutaj odpowie, abym nie szła na darmo. Bardzo bym chciała oddać krew, bo zanim wykryto u mnie choroby oddawałam min 2 razy w roku.

Gość gość
okey dziękuję bardzo :) czyli niestety nie mogę oddawać krwi :(

Gość gość
magnez i aspargin nie są przeciwwskazaniami, ale przypuszczam, ze ten pierwszy lek tak. Mnie lekarz odrzucił, bo dzień wcześniej wzięłam ibuprom.

Gość gość
Szkoda. Tyle osób może oddać krew, a tego nie robi. Szkoda, ze ci chcący nie mogą.

Gość gość
mogłam oddawałam, ale pamiętajmy aby nie za często-powoduje to problemy z ciśnieniem /Autorka

Gość gość
Może ktoś wie czy osoby, które mają alergię i/lub początki astmy mogą być dawcami krwi? Kiedyś usłyszałam, ze nie, ale w tym linku o alergii i astmie nie ma mowy.