Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tabletki anty pilne

Polecane posty

Gość gość

Od 3 lat biore tabletki anty artizia. Czasami nie robilam przerwy w braniu tabletek zeby nie miec krwawienia i wszystko bylo ok. Teraz wypadalo ze dostane krwawienia akurat na sylwestra wiec tez bralam tabletki bez robienia przerwy a mimo to krwawienie wystapilo. Nie mam pojecia dlaczego tak sie stalo. Bralam je regularnie zadnej nie pominelam. Mozecie powiedziec dlaczego tak sie stalo?

Gość gość
tak sie zdarza ze jak bez przerwy bierzesz to organizm sie zbuntuje i i tak se pokrwawi nie martw sie wszystko jest dobrze bierz tabletki jak bralas i nie przejmuj sie

Gość gość
Ale to nie jest tak ze ja caly czas biore tabletki bez przerw. Ostatni raz nie robilam przerwy jakis rok temu i nie dostalam krwawienia, a teraz tak dziwnie bo raz nie zrobilam przerwy a wystapilo krwawienie

Gość gość
mimo wszystko wtedy organizm zareagowal inaczej teraz inaczej mimo wszystko to jest normalne zjawisko i nie powinnas sie martwic

Gość gość
Dzieki za odpowiedzi. Tylko troche to glupie nie robie przerwy bo nie chce dostac krwawienia a mimo to ono wystepuje.

Gość gość
glupie to jest nierobienie przerwy lepiej zrobic i wiedziec kiedy okres i jak dlugo niz ryzykowac ze plamienie wystapi niestety taka zabawa hormonami ;)

Gość gość
No nierobieniem przerwy to tylko męczysz swój organizm, który się właśnie zbuntował.

Gość gość
Ale ja bardzo rzadko nie robie przerwy. Tylko wtedy kiedy musze. Glupio by byli gdybym w trakcie zabawy sylwestrowej dostala okres bo tak mialam dostac. A dostalam 2 stycznia i tak.

Gość gość
dokładnie męczysz organizm ja brałam cerazette i karmiłam 17 mies brałam bez przerw krwawienie nie występowało więc ,w końcu czułam że mój organizm się domaga wręcz tej miesiączki bo w sumie ponad 2 lata nie miałam okresu bo liczę też okres ciąży i poszłam do lekarza to od razu poprosiłam o tabl na wywołanie ja dostałam okres to od razu lżej mi się zrobiło .

Gość gość
Pisze juz po raz kolejny BARDZO RZADKO NIE ROBIE PRZERW. ostatni raz nie robilam rok temu. W jaki sposob mecze organizm? Ze raz na rok przerwy nie zrobie? To chyba az takie przemeczenie nie jest jak raz na rok okresu nie dostane. Rozumiem gdybym caly czas nie robila przerw ale robie. Tylko teraz wyszlo ze nie zrobilam

Gość gość
zresztą sama lekarka powiedziała że dobrze że chce na wywołanie a nie czekam aż sam się pojawi okres bo to ważne aby wszystko doszło do siebie a przy hormonalnym zatrzymywaniu długotrwałym wszystko potem jest rozregulowane .

Gość gość
ale to jest bez sensu bo te tabletki które stosujesz to powinno robić sie przy nich przerwę .21na 7 ,nie są tabletki bez przerw .

Gość gość
kochanie tu wszyscy rozumiemy ze zalezalo ci na imprezie sylwestrowej bez stresu czy cos przecieknie zrobilas tak jak pewnie sporo kobiet by zrobilo majac zaplanowany wieczor ale chca tez ci uswiadomic a moze nir tylko tobie ze takie sytuacje nie sa korzystne nie musisz sie usprawiedliwiac ci co uwaznie czytaja beda wiedzieli ze ty robisz to rzadziudko ale tez dowiedza sie ze lepiej unikac brania pigulek bez przerwy

Gość gość
Dokladnie zrobilam tak bo chcialam sie czuc komfortowo podczas imprezy. A mimo to i tak okres dostalam. No coz to nawet nie jest krwawienie tylko plamienie brazowe.

Gość mama dwójki
ja w sumie nigdy nie brałam tabletek cały czas tzxn bez robienia przerwy, za to takie brazowe plamienie zdarza mi sie przy kilku pierwszych tabletkach z opakowania

Gość gość
no to może jesteś w ciąży albo gnije ci coś w środku

Czemu tak było ? Nie wiem ;) Pigułki biorę od 11 lat i dwa razy nie robiłam przerwy.Stwierdziłam NIGDY WIĘCEJ :D Za pierwszy razem - wszystko pięknie i ładnie.Kolejny "okres" dostałam o czasie etc. Drugi raz - MASAKRA ! Dostałam krwawienie i jak by tego było mało trwało dłużej bo aż prawie 2 tygodnie :o Znam wiele kobiet które nie robią przerwy i jest z nimi ok,ale są też takie że mimo że nie zrobią przerwy to te krwawienie mają.