Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PLAMIENIE

Polecane posty

Gość gość

Witam mam pytanie, jestem mniej wiecej w 10 tygoniu ciazy, jakis czas temu plamilam krwia, trwalo to 4 dni i przestalo. dzisiaj znowu zauwazylam krew, jest to odstep 6 dni. nie mam pojecia co sie dzieje, pierwszy scan mam dopiero w ten poniedzialek, wczesniej z plamieniem bylam w szpitalu i nic z tym nie zrobili nawet usg, tabletki luteine oraz duphaston bede miala dopiero w ta niedziele, nie mieszkam w PL dlatego nie mialam mozliwosci wczesniej ich zakupienia, brzuch mnie nie boli, ale zastanawiam sie czy jest mozliwe poronienie

jesli brzuch cie nie boli, i krwawienie bylo male, to spora szansa ze bedzie ok. tylko najwazniejsze zebys sie polozyla i lezala, nie wstawala nigdzie poza wc gdybys zaczela ronic, na pewno bolal by cie brzuch tak ja na okres

w zasadzie bez usg nic na 100% sie nie dowiesz moze to byc jakis krwiaczek, lub plamienie w terminie okresu z doswiadczenia ci napisze ze ja tez jestem w 10 tc***plamilam przez caly czas (niewielkie krwawienie ktore bylo brazowe), ale ja juz mialam dwa razu usg robione wiec wiem ze jest ok

Gość gość
ja mam dopiero usg w poniedzialek, do tego czasu chyba oszaleje z nerwow, jestem strasznie zalamana, myslalam ze krwawienie raz na zawsze ustalo a tu znowu niespodzianka.. najgorsze jest to ze jest to zywa krew.....

szkoda ze nie mozesz gdzies prywatnie podjechac od razu bys wiedziala co i jak a czemu cie w szpitalu odprawili z kwitkiem, nie podali lekow ani nie zrobili usg ? Gdzie mieszkasz? ze swej strony polecam spokój i leżenie. To moze pomoc.

Gość gość
mieszkam w UK... tutaj do 12 tc nic nie robia... nie wiem czy jechac znowu i blagac ich i usg , nie wiem co robic

Gość gość
ja bym blagala

Gość gość
najgorsze jest tez to ze nie mam pojecia w ktorym tc jestem..... jak bylam u poloznej i liczylysmy to wychodzi na dzien dzisiejszy jakis 11 12 tc wlasnie, ale jak bylam z krwawieniem za pierwszym razem w szpitalu tam mnie lekarz dotykal po brzuchu i powiedzial ze to jest napewno duzo wczesniejsza ciaza, napewno sporo przed 12 tc. mam niereguralne miesiaczki i trudno mi bylo stwierdzic u poloznej kiedy oststni okres sie skonczyl.

dziwna polityka.. a nie masz jakiegos kontaktu do polskiego ginekologa - nie ma prywatnych gabinetow w UK?

Gość gość
sa oczywiscie, ale niestety sa tak kosztowni ze po prostu mnie na nich nie stac :(:(:(

Gość gość
jutro mam tez spotkanie z polozna nie wiem czy sie wstrzymac i nie jechac do szpitala, ale jesli nawet pojde jutro do poloznej to usg mi nie zrobi bo scan wykonuje sie w szpitalu

to musisz uzbroić się w cierpliwość.. a masz możliwość leżeć do poniedziałku? To leż koniecznie to bardzo ważne. mówi ci to osoba po dwóch poronieniach i problematycznej trzeciej leżącej ciąży :-) więc leż i spróbuj się uspokoić

Gość gość
mam :( tylko tak trudno po prostu lezec kiedy wiem ze cos niedobrego sie dzieje.. to moja pierwsza ciaza i strasznie ja przezywam.

Gość gość
krwawienie w ciąży jest niebezpieczne, nirmalnie można krwawić, plamic podczas zagnieżdżania się zarodka ale w 10 tyg już nie powinnaś bo grozi to poronieniem, dobrze że będziesz miałą duphaston lub luteine, w Polsce napewno lekarz by ci to zaleciła a w UK nie podtrzymują w pierwszym trymestrze, wiem bo sama jestem w ciaży w 7 tyg miałąm plamienie to zrobili scan i do domu bo wszystko ok ale ja miałąm bóle jak na okres, bra łam luteine 2x2 i ciaza przetrwała dziś jestem w 25 tyg i dzidzia zdrowa, jak dostaniesz lekarstwo to od razu zacznij brać

Gość gość
a ile mam tego brac ?

Gość gość
dzieki sliczne za rady

Gość gość
Ja na Twoim miejscu poszłabym do lekarza/szpitala i powiedziała, że jestem w 12 czy 13 tyg ciąży i tyle. Musieliby zrobić usg a Ty byś przynajmniej widziała, że wszystko ok. Powiedz, ze z Twoich obliczeń wychodzi 13 tydzień. A później najwyżej się okaże, że się "pomyliłaś".

Gość gość
ja jestem w UK i biore 2x2 luteina dopochwa