Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co ja teraz zrobie

Chlopak wrobil mnie w dziecko

Polecane posty

Gość co ja teraz zrobie

Tyle sie mowi, ze kobiety wrabiaja facetow, a u mnie jest odwrotnie. Jestem z chlopakiem rok i 2 miesiace, jest straszy ode mnie o 6 lat. Ja mam 21. Zawsze mowil, ze chce slubu i dzieci, ale ja mowilam, ze dla mnie to za wczesnie. Ostatnio odstawilam tabletki i uzywalismy przerwatyw. Okazalo sie, ze jestem w ciazy. Ja w szoku zalamana, a on szczesliwy. Malo tego prosilam by nie mowil nikomu, a on powiedzial na swieta swoim rodzicom i oswiadczyl mi sie. O ciazy dowiedzialam sie dzien przed wigilia (robilam test), a on wszystkim juz oznajmil. Dzis bylam dopiero u lekarza, to 7 tydzien. Zaplakana , zalamana i wsciekla poklocilam sie z nim dzisiaj i wykrzyczalam, ze wiem, ze zrobil to celowo, a on nawet nie zaprzeczyl. Powiedzial, ze wszystko sie ulozy. Tylko co sie ulozy? Koniec z moimi studiami, marzeniami? Teraz ma byc rodzina? Nie chce tak, jestem za mloda. Napisalam do niego smsa z zapytaniem czy zrobil to celowo, a on odpisal ''chcialem i chce tylko twojego dobra'' Nienawidze go tak bardzo, ze az mi slow brakuje. Pisze to i placze. Jak mozna mowic komus ze sie go kocha i robic takie rzeczy? Dla mnie to niepojete

Gość gość
A mnie maz wrobil w 3 dziecko i co mam powiedziec? Wiem ze zrobil to specjalnie bo kiedys jak troche wypil przyznal sie :( Nie zaluje ze mam tego 3 szkraba,ale do meza mam zal ze tak wazna decyzje sam podjal i nigdy mu tego nie wybacze,sa dni kiedy przez to na meza patrzec nie moge :( Moje malzenstwo chyba sie rozsypie.

Gość gość
Postrasz go, że koniec między wami. Niech pomyśli jak tak można

No nie mów, że to tylko jego wina wiesz jak kobieta i mężczyzna idą razem do łóżka to się muszą liczyć z tym, że może się przytrafić dzidziuś (nawet z zabezpieczeniem) winni jesteście oboje, a jego koniecznie obarcz teraz wieloma obowiązkami i teraz niech dba i skacze koło Ciebie jak jest takim tatuśkiem z powołania, nie patyczkuj się z typem! :P

Gość co ja teraz zrobie
Oczywiscie, ze mu powiem, ze to koniec i nie bedzie to zadne strasznie. W glowie mi sie nie miesci jak mozna zrobic komus takie swinstwo. I jeszcze bezczelnie mi sie oswiadczyl i powiedzial swojej rodzinie. Jak on mogl? Na co liczyl? Ze sie zmienie jak za dotknieciem czarodziejskiej rozdzki? Przeciez tak sie nie zdarza w zyciu. I teraz mam mega problem przez tego idiote. A moglam posluchac przyjaciolki, ktora mowila, ze te jego gadki o dzieciach i slubie staja sie coraz bardziej nachalne, a ja glupia to ignorowalam

Gość gość
Współczuję ci autorko.Ja po takiej akcji zapewne odeszlabym od faceta.Trudno byłoby mi być z kimś kto zniszczył mi zycie. O braku zaufania nie wspomnę... Możliwe ze rozważyłabym aborcję. Przyjęłaś jego oświadczyny?

Gość gość
ALe co to znaczy wrobił ? przedziurawił prezerwatywę?

Gość co ja teraz zrobie
to jego wina, bo zrobil to celowo. Zastanawia mnie tylko jak? zdjal prezerwatywa niezauwazenie czy ja przedziurawil? Normalnie jak w komedii jakiejs. I pomyslec ze to moje zycie

Gość gość
ale chyba mówił jej że używa prezerwatyw i ona mu uwierzyła on chyba specjalnie podziurawił te kondomy

Gość co ja teraz zrobie
Nie przyjelam oswiadczyn. To znaczy on mnie zaskoczyl tym pierscionkiem, zanim zdazylam cos powiedziec to juz go mialam na palcu a jego rodzina mi gratulowala. Mojej nawet nic nie mowilam. Powiedzialam mu tylko, ze nie powiedzialam tak i bedziemy o tym rozmawiac. No i rozmawialismy, a raczej ja wrzeszczalam dzisiaj

Gość gość
Jezeli on uszkodził gumę to jest mega walniety .Qrwa jak tak mozna.:(

Gość gość
jesteś niedojrzała.Skoro uprawiasz seks mogłaś się liczyć z konsekwencjami.Poza tym wydaje mi się, że brakuje tu uczuć z Twojej strony.Chłopak skoro był tyle lat starszy , było wiadomo, że inaczej będzie patrzył na ten związek.Poza tym niekoniecznie wrobił.Może pękła? No i dlaczego chesz z nim zerwać? Ciąża to czzas trudny, będziesz wymagać wsparcia,Czas wydorośleć!! stało się.

Gość gość
Moj maz wlasnie tak zrobil,przedziurawi wszystkie gumki. Daga jaga czy jak Ci tam,oczywiscie wspolzyjac trzeba sie liczyc z ewentualna ciaza to normalne,ale tu chodzi o to ze mezczyzna celowo zrobil dziury w gumkach wlasnie z zamierzeniem bym zaszla w ciaze i uwazasz,ze to w porzadku jest?

Gość gość
A jeśli się rozstaniecie, co zamierzasz zrobić z dzieckiem, autorko?

Gość gosciowa
Gdyby pekla, po stosunku by to zauwayzliw. autorka ma racje, to wygląda na zaplanowane dzialnie. malzenstwo moich rodzicow nigdy nie bylo udane. sadzilam., ze jestem wynikiem wpadki, ale mama kiedyś mi sie zwierzyla, ze tato zachowal sie podobnie, jak chlopak autorki. on chcial malzenstwa, mama...raczej planowala rozstanie ciaza, jak sie latwo domyślić, przesadzila. tato wlasciwie zawsze robil co uwazal za najlepsze wg niego, praktycznie przez cale życie uciekam sie do matactw i zwyklego kłamstwa, by osiągnąć swoje cele. Nigdy nie stawial sprawy jasno, nie mial nawet swojego zdania , ale..tak krecil, żeby wyszlo na jego. To mój ojciec, ale....nigdy nie chcialabym takiego partnera. W żadnym razie nie daj sie zmanipulować i nie zgadzaj sie na ślub, poki sama nie będziesz go chciala. Dzieckiem możecie opiekować sie wspolnie ( a nawet bym naduzywala na Twoim miejscu tego, ze jego tatus tak przyspieszyl jego pojawienie sie na świecie i zrzucalabym na niego wiekszą ilosc obowiązków), a Ty nie zarzucaj planow. Studiować mozesz zaocznie. W tym czasie niech szanowny tatus zmienia pieluchy.

Gość gość
Wychowa je a drania o alimenty poda,a co ma zrobic? Z takim nieuczciwym czlowiekiem nie warto zaczynac wspolnego zycia

Gość gość
Gosciowa dobrze mówi, polać jej :D

Gość gosciowa
Uciekał, nie uciekam sorry spieszę sie za nadto odpisując tutaj

Gość co ja teraz zrobie
i co z tego, ze byl starszy i chcial rodziny? wiedzial,. ze ja nie chce! Mowilam mu to setki razy. Chcialam sie jeszcze 4 miesiace temu rozstac z nim z tego powodu, ale zapewnil mnie, ze poczeka. A skad wiem? Bo sie poniekad przyznal. Normalny facet na pytanie jakie mu zadalam odpowiedzialby inaczej no i nie udawal nawet zaskoczonego jak sie o ciazy dowiedzial. Mysle o usunieciu ciazy, bo nie chce teraz zakladac rodziny, mam inne plany. Nie chce porzucac studiow i swoich marzen. A jesli zgodizlabym sie na zycie z nim to musialabym

Gość nie histeryzuj bo
to jest wina tak samo twoja jak i jego! bo co mu nogi rozkładałaś ? jak byś tego nie robiła to by ciąży nie było ! Tak oczywiście masz racje zostaw go ciekawe z czego się utrzymasz tym badziej dziecko

Gość gość
Autorko, Dzieciatko pewnie kiedys okaze sie najwiekszym szczesciem Twojego zycia, wiec -juz teraz, kiedy jest- powinnas sie nim cieszyc i dbac o to, zeby bylo zdrowe, a tego faceta, kopnac w zadek i rzucic drania. Wszystkiego dobrego

Gość co ja teraz zrobie
nie wychowam dziecka, bo nie mam pieniedzy na to ani warunkow, mieszkam na stancji, utrzymuje sie ze stypendium wiec musialabym studia rzucac a tego nie chce. Nie chce byc matka, za mloda jestem na takie obowiazki

Autorko musisz ochlonac, popatrzec na to zimno, na cala ta sytuacje i wtedy podjac decyzje czy urodzisz malenstwo czy usuniesz. Pochopnie podjeta decyzja moze ci ciazyc cale zycie. Faceta definitywnie bym rzucila i jeszcze zasadzila kopa w d**e na pozegnanie. Jest nieodpowiedzialnym bencwalem.

Gość gość
mnie tez facet wrobil w dziecko...zebym mu sie nie wymknela jak to potem powiedzial...

Gość gość
kiedyś czytałam artykuł że babka w kiosku przedziurawiała prezerwatywy bo taka katoliczka i jeden facet cały czas u niej kupował i napłodził kilkoro dzieci i to nie jednej pannie sprawa się wydała już nie pamiętam w jaki sposób i facet pozwał babkę do sądu bo musiał płacić alimenty dostała wyrok już nie pamiętam jaki ale chyba buliła też wysokie odszkodowanie. także myślę że mogła byś mu wytoczyć sprawę tylko chyba z powództwa cywilnego bo nie jestem pewna czy kare też to obejmuje jak chcesz go udupić to udaj się do adwakata na pewno znajdzie na to paragraf, tylko jakoś będziesz mussiła to udowodnić może zapytaj go jeszcze raz czy to zrobił i nagraj rozmowe

Gość gość
czemu odstawilas tabletki???

Gość co ja teraz zrobie
wiem, ze musze ochlonac i wlasnie staram sie to robic. Probuje sie troche odsteresowac. Jednak decyzji nie zmienie, nie chce byc matka i drazni mnie to tym bardziej, ze zostalo to tak okrutnie zaplanowane. Nie wiem co mu w tym lbie siedzi i na co liczyl. Naprawde nie mam pojecia

Gość co ja teraz zrobie
musialam odstawic tabletki z przyczyn zdrowotnych

Gość nie histeryzuj bo
to jest tak samo twoja wina jak i jego! po co nogi rozkłądałaś ? powinnaś się liczyć ze skutkami aborcja... ciekawe co powiesz za kilka lat sumienie będzie cię męczyło do usranej śmierci, bo normalna osoba nie może żyć z czymś takim jak gdyby nic. 7 tydzień Intensywnie rozwija się układ oddechowy, a dokładniej jego stadium rzekomogruczołowe, podczas którego powstają bardzo proste zalążki płuc. Powstają też pączki oskrzelowe, z których wytworzą się następnie oskrzela główne i oskrzela płatowe. Pojawia się również zawiązek trzustki i śledziony. Serduszko przyspiesza, bije z prędkością 100-120 uderzeń na minutę. Zaczyna się również rozwijać układ limfatyczny. Z kolei wątroba zarodka podejmuje funkcję tworzenia krwinek czerwonych, czyli tzw. hemopoezy. Ciekawostką jest, że już w tym tygodniu pojawiają się zawiązki języka! Powstaje tzw. pączek moczowodowy, z którego rozwiną się moczowody i część nerek. Intensywnie rozwija się nadal układ nerwowy - różnicuje się kresomózgowie, z którego powstaną później półkule mózgowe. Trwa intensywny wzrost kończyn- pojawiają się zawiązki ramion i nóg. Zarodek ma długość do około 9 mm. chcesz je zabić ? ONO JUŻ ŻYJE NIE MASZ PRAWA GO MORDOWAĆ ! co z ciebie za matka tak matka bo matką już jesteś!

Wiesz autorko moze cos w rodzaju pierwotnej potrzeby przedluzenia gatunku? Tylko tez pomysl nad tym, ze jak usuniesz ciaze cos moze pojsc nie tak i nigdy nie bedziesz miala dzieci. W takiej sytuacji jest teraz moja znajoma, ma depresje, 2 razy chciala sie zabic bo nigdy nie bedzie mogla miec wlasnego dziecka, przez aborcje.