Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama Zet

Nerwowe 7 miesięczne niemowlę czy to przez ząbki

Polecane posty

Gość mama Zet

Witajcie. Ne wiem czy za bardzo panikuję czy nie, ale potrzebuję pomocy, porady. Mam 7 miesięczną córeczkę, jak się urodziła była spokojną dziewczynką, również była spokojna jak wprowadzałam deserki, obiadki, kaszki itp (i do tego ładnie, bez protestów wszystko zjadała). Od pewnego czasu zmieniła się, nie chce za bardzo jeść deserków, obiadków, kaszek, dużo tego muszę później wyrzucać, bywa że zje góra 5 łyżeczek i na tym koniec. Również nie potrafi usiedzieć spokojnie na kolanach, wygina się, jest narwana. Czasem też nie da się jej na pleckach położyć bo wtedy pręży się i zaczyna denerwować się. Boję się że wyrośnie na złego człowieka, i fakt mam takie obawy. A naprawdę bardzo ją kochamy z mężem, dajemy jej dużo miłośc****oczucia bezpieczeństwa, przytulamy ją, okazujemy jej dużo cierpliwości, ale boję się że nam jej w końcu braknie :(. Przede wszystkim jej ząbki jezcze nie wyszły, ale póki co baaardzo długo przebijają się jej dolne jedynki, fakt na pewno też przez to cierpi, i czy to też może przekładać się na jej psychikę? Czy moje obawy są słuszne?

Gość mama Zet
Podnoszę, mam nadzieję że któraś się odezwie.

Gość gość
typowe objawy ząbkowania :) nerwowość, brak apetytu i dodałabym budzenie się w nocy z krzykiem. twoje obawy że wyrośnie na złego człowieka są bezpodstawne, to przecież niemowlę:)

Gość gość
bardzo możliwe ze ząbki. Nasze dziecko-prawie skończone 7 miesięcy, odkąd idzie mu jedynka w ogóle nie je deserków owocowych a wcześniej wtryniał aż mu się uszy trzęsły :) . Do tego piszczy i krzyczy a wcześniej tak nie robił :(

Gość mama Zet
Ufff. Troszeczkę spadł mi kamień z serca. Ogólnie moja dziewczynka jest bystra, rezolutna i też dużo uśmiecha się, jednak i też dużo jest takich momentów w ciągu dnia gdzie są przejawy takie choćby adhd miała...

Gość mama Zet
Wybaczcie że tak piszę, ale naprawdę bardzo kocham dziecko, najmocniej na świecie, chciałabym żeby była dzieckiem spokojnym :(.

Gość gość
mama ZEt: no mój mąż tez się już zastanawiał czy nasze dziecko nie ma adhd , ale ja myślę , ze nie. Po prostu to idzie jedynka , już widać :)

Gość MamAgaata
Tez mam ten problem. Mojej corce tez ida dolne zabki i jest strasznie nerwowa. Kopie nozkami i maha raczkami a do tego czesto placze i piszczy. Czy to napewna przez zabki?

to duze prawdopodobienstwo, ze tak ze to przez zabki. u nas mala uwielbiala sie kitosic w supermami poduszce bo tak ja dziaselka swedzialy

Gość gość
Jeśli szczepiłaś dziecko w pierwszej dobie, to mogą być objawy powikłań. Powodzenia, bo wychowywanie autystycznego dziecka to żadna frajda.

Gość gość
pewnie szczepiła w pierwszej dobie jak i w dalszym ciagu zgodnie z kalendarzem i tu mamy problem , a nie ząbki ! i nie jest to autyzm a zapalenie mózgu ! mechanizmy jak co znajdziecie na internecie i nie pisze o tym byle kto , ale google pomoze , odsiejesz głupoty od sensownych wpisów i bedziesz miec obraz . nie szczep ! zajmij sie odtruwaniem dziecka z metali ciezkich , też znajdziesz na necie .