Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tricolore

Sylwester z dzieckiem

Polecane posty

Gość Tricolore

Jak sądzicie, czy można obudzić pięcioletnie dziecko w Sylwestra o północy, które o to prosiło? I czekało, było świadome, ale nieopatrznie zasnęło o 23.45?

Gość gość
no jasne. Ja budziłam 3 latkę ale sama powiedziała że jednak woli spać. Przeciez sie od tego nie rozchoruje. Najwyzej sie rozbudzi tak, zę bedzie do rana z rodzicami balowac.. ale co tam - raz w roku mozna :)

Gość gość
Trochę dziwne pytanie 4 stycznia, jest jeszcze jakieś miejsce na Ziemi gdzie jest stary rok?

Gość gość
Ja miałam za każdym razem ogromny żal do rodziców, że nie obudzili... A jakoś nigdy nie mogłam dotrwać do tej 24.00, prosiłam, żeby obudzili jak zasnę i nie budzili. Przykro mi było, bo takie fajerwerki to jednak raz do roku. Efekt? Miałam może 8-9 lat jak w sylwestra wykradłam kawę rozpuszczalną, zalałam ciepłą wodą z czajnika i wypiłam. Kawa mocna, bo skąd miałam wiedzieć ile wsypać. No i rzeczywiście nie zasnęłam i potem co rok stosowałam tę metodę. A to cholernie niezdrowe dla dziecka, już chyba lepiej obudzić.

Gość Tricolore
Pytam, bo Sylwester był niedawno. Wydarzyła się sytuacja, która wzbudziła dyskusje na temat budzenia dziecka o północy. Chcę poznać opinię innych.

Gość gość
można a nawet uważam, że trzeba. My mieliśmy imprezę z 3,5 latkiem, przeżycia dla dziecka niesamowite. Była uroczysta kolacja, gra w karty w Piotrusia, gry planszowe, zabawa w chowanego,układanie puzzli, potem potańcówka, odliczanie do 24 i szampan (pikolo oczywiście), odpaliliśmy zimne ognie i podziwialiśmy strzelaninę za oknem. Potańczyliśmy jeszcze jakieś 15 min i położyłam synka spać. Do dziś lata z imprezową czapeczką i wszystkim opowiada jak było super. Nie powiem staraliśmy się :) mama z tata imprezę zaczęli ok 1 w nocy.

Gość gość
Wy jestescie chore. Robicie sylwestra trzylatkowi? Nie macie swojego zycia? Do autorki : ja bym obudzila, bylo obiecane, dlugo czekal na pewno walczyl ze snem a tu taki zawod mialby go spotkac.

Gość Tricolore
A ja byłam świadkiem następującej sceny. Impreza była super. Dekoracje i gadżety sylwestrowe, przygotowany szampan dla dorosłych i Picolo, muzyka, dobre jedzenie i zabawa. Pięcioletni chłopiec miał trzyletniego brata, który zasnął o 23.30. Ntomiast pięciolatek dzielnie się trzymał aż do około 23.40... Zasnął, gdy mama przenosiła jego brata do łóżeczka i szykowała do snu. Wcześniej mówił, że chce doczekać do północy by zobaczyć fajerwerki i napić się szampana dla dziec***Prosił, by go obudzić, jeśli zaśnie. Ok. 23.50 tata szykował szampana i lampki, a mama zaczęła budzić chłopca. On jednak chciał spać. Wtedy tata zaczął krzyczec na mamę, co ona wyrabia, że jest nienormalna, że kto to widział, by budzić dziecko z najgłębszego snu, że to barbarzyństwo. Wyzywał ja od głupich i wieśniaczek! Była 23.55. Mama powiedziała, no dobrze, to niech zostanie w pokoju tak jak jest, że byc może obudzi się na odgłos otwierania szampana. Tata wpadł w szał. wziął dziecko na ręce i zaniósł do pokoju wrzeszcząc na mamę, że męczy dziecko i że nie chce mieć z nią nic wspólnego. Byłam w szoku... Co o tym sądzicie?

Gość gość
Ze koles jakiś powalony histeryk.

Gość gość
ja bym nie budziła ,a co to takiego ważnego że parę petard paru idiotów wystrzeli ,po za tym przed 5 latkiem chyba jeszcze nie jeden Sylwester . Mój syn ma 10 lat i mówi ze ma w d***e ,woli się wyspać i ma rację .

Mnie rodzice zawsze budzili . Mało tego nawet ubieraliśmy się i szliśmy na główny plac w mieście całą rodziną podziwiać fajerwerki . Uwielbiałam ten czas .