Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

skad sie biora religijni ludzie

Polecane posty

Gość gość

Czy to jakas krzywda z dziecinstwa sie na nich tak odbila, ze celebruja ten kult tak gorliwie. Rozumiem bog jest czasem potrzebny ale w ciszy, a nie jakies publiczne wyznawanie, obnoszenie sie z rozancami, obrazkami, na fb Bog, pielgrzymki.

Gość gość
ze wsi i z nieuctwa

Gość kaktusik niebieski
ssij :D Nawet sie nie obejrzysz jak sie nawrócisz kmiocie :)

Tradycja. Są całe rodziny co na pielgrzymki chodza, na msze, katechezy itd. Dla nich nie jest to obnoszenie się tylko naturalny i normalny element ich życia. Co Ci do tego póki nie wtryniają się do Twojego życia?

Gość zyto233
Witam jestem Konrad ja korzystam z opcji darowizn uważam że jest to najlepsze z tego względu że nie muszę nabijać punktów za które i tak dostaje jakieś grosze , nie zarabiam tutaj dużych pieniędzy ale jak na czas jaki siedzę na tym to jest dużo w pierwszym tygodniu dostałem przelew od 5 osób a z każdym kolejnym dniem przybywa ta liczba .Pamiętajcie musicie być cierpliwi zobaczcie sami ja już 2 lata szukałem i w końcu znalazłem uważam że to uczciwy i dobry zarobem , TROSZKĘ CHĘCI i da się zarobić . http://moneygift.eu/?usr=zyto233

Gość kaktusik niebieski
To piramida finansowa i Ty też ssij. Tu nie ma głupców innych prócz Ciebie mutancie. hehe ssij to jest karane a jak szukasz jeleni to w terenie. Ciao Gimbazo

Gość gość
Wedlug mnie to jest nieskromne i kokieteryjne. Nie rozumiem tego, dlaczego wszyscy maja wiedziec ze rozmawiam z bogiem czy modle sie.

Gość gość
Dla mnie te wszystkie szopki pokazowe czym oznaczają się religie są śmieszne. Procesje, poelgdzymki, noszenie krzyża, figurek, msze, szaty to jeden wielki idiotyzm. Jak można do tego poważnie podejść to nie wiem. Jeden wielki Halloween cały rok na okrągło. Do tego modlić się do czegoś czego nikt nie widział, nie słyszał nic naprawdę o tym nie wiem jest skrzywieniem psychologicznym. Mitologia Grecka jest o wiele ciekawsza. Ktoś kto "koniecznie ma potrzebę" się modlić, powinien to robić prywatnie, w zaciszu swoich czerech ścian, a nie obnosić się idiotyzmem wszem i wobec. A już całkowicie rozwala mnie spowiedź i komunia. Patrząc z boku, uważam że religijni są p**********-n-i na całego. Niepotrafię wzbudzić w sobie szacunku do kogoś kto wierzy w gadającego węża.

Gość martyna  33
Osoby prawdziwie wierzace powinny czytac Pismo Swiete.Bo te pielgrzymki figurk,obrazy,rozance to czyste balwochwalstwo i to sie Bogu nie podoba.

Gość bluebell89
skąd się biorą religijni ludzie? ZE STRACHU od dziecka ludzie uczeni są że dobrzy ludzie (wierzący) idą do nieba a źli (niewierzący) do piekła. Śmieszy mnie jak widzę wykształconych ludzi, którzy nie wierzą w zabobony, wierzą w naukę ale są religijni. Wierzą w coś w czego nigdy nie zbadano, nie udowodniono. To nie jest żadna tradycja tylko lęk. każdy na pewno zadaje sobie pytanie "czy Bóg istnieje". gdyby opierać się na namacalnych dowodach to co tu dużo mówić - Kosciół by upadł. Ludzie się boją że jeśli się odwrócą od Boga to spotka ich nieszczęście, śmierć lub piekło oraz boją się krytyki społeczeństwa. Co do pielgrzymek, mszy, itp - dla mnie to jest spoko, każdy ma prawo wyznawać swoją wiarę jak chce, ja uważam że to wspaniałe że ludzie się jednoczą i idą sobie na pielgrzymkę. to tak samo jak z imprezami, każdy idzie na taką jak mu pasuje i z ludźmi których lubi. Chore jest natomiast narzucanie pewnych form: chore jest to że kobieta która była bita przez męża nie może wyjść powtórnie za mąż w Kosciele. Oczywiście może uzyskać rozwód cywilny ale wtedy musi wg Kościoła pozostać sama bo inaczej będzie trwała w grzechu permanentnym - nie może przystępować do spowiedzi, do sakramentów itd. Chora jest idea spowiedzi. Wiele zasad kościoła jest chorych - sami wiecie. Mówię Wam tak jak my śmiejemy się z czarownic które żyły ileś tam lat temu, tak kiedyś z nas będą się śmiali że wierzyliśmy w jakiś Bogów.