Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego moje włosy się rozprostowały

Polecane posty

Gość gość

Miałam włosy proste, ale podatne na kręcenie. Jak zakręciłam na całą noc na papiloty to w pierwszy dzień loki a dwa pozostałe fale. Potem wpadłam na blogi włosowe i wsiąknęłam. Zaczęłam dbać o włosy. I faktycznie włosy są zdrowsze, grubsze i nawilżone. Ale jak zakręce to max 4 godziny i proste. No co jest?

Gość gość
Moje zaczęły się kręcić same z siebie od tego dbania. Jak same wyschną to anglezy. I like it:).

Gość gość
Mnie się rozprostowały po farbowaniu farbą chemiczną. Wcześniej miałam naturalnie pofalowane włosy, teraz są proste.

Gość gość
włosy są bardziej podatne na kręcenie wtedy, gdy są przesuszone, zniszczone itp. Może zmieniła ci się porowatość, z wysokiej na niską.

Gość gość
albo masz kupę silikonu na włosach i one się ciężkie zrobiły.

Gość gość
Powiedz mi dziewczyno z czego korzystałaś? jakie blogi modowe i jak dbałaś o te włosy? nie pomogę niestety, ale wiele bym dała aby moje włosy się rozprostowały, zazdroszczę! ja miałam farbowane chemicznie i nic to nie dało :(

Gość gość
Prostują się pod własnym ciężarem (nawilżone = cięższe). Jak masz naturalnie proste to niewiele zdziałasz. Spróbuj im pomóc ręcznikowaniem, odpowiednim suszeniem na dyfuzorze, żelem lnianym i tym podobnymi metodami dla kręciołkowłosych, ale czy na prostych zadziałają gwarancji nie ma...