Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rubbim

Oszustwo na szafie

Polecane posty

Gość Rubbim

Witam. Chciałam zapytac czy ktoś z Was został oszukany na szafa.pl? Ja 19 dni temu zamówiłam jedną rzecz. Zapłaciłam za nią na poczcie. Sprzedająca miała ją wysłac 2 dni później. Dni mijały,a przesyłki brak. Napisałam do niej czy wysłała. Odpisała mi, że nie miała czasu, a do tego się rozchorowała, a o wysyłce powiadomi mnie. Od tego czasu nie odpisuje na moje wiadomości mimo tego, że na portalu jest codziennie.. ;/ Ja rozumiem, że można byc chorym, że przed świętami ma się pełno spraw na głowie.. No, ale bez przesady.. Skoro kupiłam i zapłaciłam to chyba to do czegoś zobowiązuje.. Mało tego, gdy weszłam na link przedmiotu jest on nadal dostępny do kupienia pomimo iż ja ten przedmiot kupiłam i zapłaciłam za niego !! Czy miałyście podobne sytuacje? Jak sobie z nimi poradziłyście? Odzyskałyście pieniądze lub doszedł towar? To co zamówiłam nie kosztowało nie wiadomo znów ile (33zł), ale za to mogłabym kupic już coś innego i zaoszczędzic sobie nerwów... ;/

Gość gość
już ci nie wyśle skoro do tej pory tego nie zrobila, oszustka, ale kto z nas nie zostal oszukany? mi kiedys baba na allegro wyslala dziurawy smierdzący plaszcz z lumpeksu, a w opisie aukcji bylo że w stanie idealnym....

Gość Rubbim
Napisałam jej, że czekam do 10.01.2014r. na tą rzecz. Potem sprawa trafi na policję. Nie raczyła odpisac to będzie miec problemy. Dane i adres mam to policja i adwokat się tym zajmą. Może ją to nauczy na przyszłośc uczciwości (w co wątpię)..

Gość gość
ona może myslala, że za 33zł nie bedzie ci sie chcialo na policje chodzic. Mi sie nie chcialo, dalam negatywa i tyle.

Gość gość
policji za bardzo to nie zainteresuje moja mama na allegro komorke zamowila za ponad 200zl to tak srednio ich to obeszlo a zeby wogole jakies kroki w tej sprawie podjeli to tyle formalnosci ze nie warte swieczki i se odpiscila taka prawda najlepiej kupowac za pobraniem

Gość Rubbim
Czyli dac sobie siana, a oszustka bezkarna... ;/ masakra jak jest w PL... -.-

Gość gość
no niestety za taka kwote to policja palcem nie kiwnie jest jakas granica chyba powyzej 200zl to wtedy dzialaja ale to wyglada tak jak pisalam powyzej z tym telefonem mamy

Gość Rubbim
masakra... nic tylko wpier**l spuścic jej... pierwszy i ostatni raz w życiu zamówiłam cokolwiek na tym portalu ;/

Gość gość
przykre ale tak jest jak cie okradna to potem ciezko cokolwiek odzyskac ciesz sie ze tylko 33zl a nie 200

Gość Rubbim
cieszenie się inną drogą. To nie zwróci mi moich nerwów przez tą oszustkę ;/

Gość gość
ale allegro gwarantuje zwrot kasy- wymagane jest właśnie tylko zgłoszenie sprawy na policji i all musi oddać kasę

Gość gość
rozumiem nie ty pierwsza nie ostatnia ale za taka kwote to cie odesla zebys sprawe cywilna zalozyla a samo wniesienie pozwu 550i juz kalkulacja przerasta

Gość gość
gowno prawda na allegro siostra dzwonila i kazali na policje i to wcale nie takie proste z ta gwarancja zwrotu

Gość gość
jedyne co zrobili to zablokowali typowi konto

Gość gość
najlepiej wynając jakichs osilkow, pojechac do niej i dac jej w morde. Tylko obawiam sie, że podala ci falszywy adres :( wiec to nie ma sensu.

Gość Rubbim
tyle, że ja nie na allegro zamówiłam a na szafa.pl

Gość gość
wlasnie i taka jest roznica ze allegro niby ma gwarancje zwrotu jak cie oszukaja a to nie do konca dziala tak jak powinno a na szafa jej pewnie nie ma wiec nie ma co sie ludzic ze kasa wroci

Gość Rubbim
i tu jest pies pogrzebany;/ jedyne co to mogę administratorowi zgłosic i wystawic negatywny komentarz ;/

Gość gość
Daj link, spróbuje to od niej kupić. :classic_cool:

Gość gość
a na szafie nie ma jakiejś "moderacji", chyba ktoś tym administruje - tam napisz. I daj link do niej tutaj to ją pohejtuejmy troszkę :P

Gość gość
ja kiedys na all kupilam kosmetyki za 35 zl, nie dostalam nic, zadnej wiadomosci nawet, nie odpuscilam sprawy, bylo wiecej oszukanych, poruszylam niebo i ziemie, babka z duzym opoznieniem wyslala mi towar + gratisy

Gość Rubbim
Jej login to: bombelkowa12

Gość gość
Hej, Mnie rowniez oszukala uzytkowniczka asiulek666- walnela mnie na 500zl. Sprzedala mi torebke, niby oryginalna i ze skory naturalnej!!! Po wplacie kasy przelewem kupila podobna torebke od innej osoby- totalna, tania chinska podroba z ceraty, ktory smierdzi na 100km i tamta osoba wyslala do mnie to badziewie. Po otrzymaniu od razu do niej napisalam, ze to chyba jakies kpiny sa!!! Ten badziew jest wart 30-50zl, a nie 500zl!!! Ludzie co to ma byc!!! Normalnie szafa.pl to nic innego, jak pole do popisu dla oszustow!!! Poniewaz szafa.pl pobiera prowizje od sprzedazy, to szafiarki wykorzystuja to jako manewr do popisu, ze niby kupisz poza szafa.pl, to dostaniesz rabat- bedzie taniej, jak pisza "uczciwe" szafiarenki:-)... masz ci taniej!!!