Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moja historia28

Usunelam ciaze 8 lat temu

Polecane posty

Gość gość
O moje narządy się nie martw, są w idealnym stanie. Stać mnie na opiekę najdroższych klinik, a moje buty kosztują tyle, że w Polsce nawet przez rok na takie nie zarobisz. Módl się lepiej za wszystkie debilki, które wyją po stracie płodu, albo śmierci żeńskiego bachora.

Gość gość
Mam kolezanke, ktora na studiach nawrocila sie i zaczela wszytkich dookola zameczac swoimi pogladami. Kiedys wywolala temat aborcji i bardzo sie pokocilysmy. Powiedzialam, ze usunelam bez komplikacji i bez traumy, wiec niech mi nie wciska swojej ideologii, bo nie ma o tym pojecia. Zamurowalo, myslala, ze zartuje. Cos jesczcze uslyszalam o swoim konsumpcyjnym podejsciu do zycia i ze "ona nigdy by tego nie zrobila". Urwala ze mna kontakt na 3 lata. W tym roku zadzwonila i poprosila o spotkanie przez wzglad na nasza dawna przyjazn. Nie chowam urazy, spotkalam sie, a ona od razu wypalila, ze jest w ciazy i chce usunac. I takie sa fakty i tyle sa warte abstrakcyjne poglady, dopoki ktos w takiej sytuacji sie nie znajdzie. "Biedne dzieciatko ma prawo do zycia, bo to czlowiek od poczecia i jak bog dal zycie, to mozna go odbierac" - blabla bla, a jak sama wpadla to juz zarodek i problem.

Gość gość
Kto chce usunac, ten sie nazewnictwem nie przejmuje. Dla kobiety starajacej sie, jest to ukochane dziecko juz od 2 kresek na tescie. A w razie wpadki jest to zlepek komorek, zarodek, problem, bekart itd. I co to zmienia? Moge legalnie usunac do 12tyg i wykorzytalam to prawo. Usunelam w 10tyg. za granica. Dostalam zgode na zabieg i musialam z ginem ustalic termin zabiegu. Ostatnie kontrolne badanie. Zdrowo rozwijajaca sie ciaza, silne serce, wszystlie parametry Ok i zabieg za 2 dni (bo akurat byl wolny termin). Nikt mnie nie namawial na zmiane decyzji. Nie chcesz, to nie rodzisz w wolnym kraju. Doliczasz sobie miesiace ciazy do daty urodzenia? Nie zabilam dziecka w wieku 10tyg., bo to dziecko sie nie urodzilo. Pozbylam sie zarodka , z ktorego moglo byc dziecko lub moglo dojsc do naturalnego poronieniam. Jak dla kogos to wielka roznica, to usunelam niechciane dziecko we wczesnej ciazy w panstowym szpitalu zgodbie z prawem.

Gość gość
To ja trochę inaczej, usunęłam ciąże 6 lat temu, płód miał wykryty ZD. Przeżyłam to dość ciężko, 3 miesiące kiepskiego samopoczucia. Ale nigdy nie miałam wątpliwości do słuszności decyzji, zwłaszcza jak widzę mieszkającą nieopodal kobietę 60+ wychodzącą na spacer z na oko 40-letnim synem z ZD To była trudna decyzja lecz podjęłabym ją raz jeszcze

Gość gość
Skończcie pierdolić! Aborcja była zawsze i będzie zawsze. Ktoś nie chce ciąży to usunie. Nie w Polsce to zagranicą. Już turystyka aborcyjna kwitnie. Szczególnie w Niemczech i Czechach. Co roku jest 50 mln aborcji. Kolejne kraje podpisują ustawy za legalną aborcją do 12 tyg bez podawania powodu. Niedawno Irlandia. Katolicki kraj. Tylko głupia Polandia myśli że ludzi zmusi do życia pod ich modłę. Szkoda że nie interesują się tak już urodzonymi dziećmi: w sierocincach, niepełnosprawnymi czy w hospicjach. Tylko bronią zarodka a później jak rodzi się upośledzone dziecko: to radź sobie kobieto sama. Jak potraktowali osoby niepełnosprawne w czasie pikiety w sejmie? Jak ludzie reagowali na nich agresywnie. Wasze szczekanie nie zapobiegnie aborcjom. To nie jest wymysł ,,naszych,, czasów. Tzw ,,spędzanie,, robili od wieków. Dawniej wiejskie baby dawały zioła. Teraz są leki farmakologiczne. Nikogo do niczego nie zmusicie. A tak się tu pultacie jakbyście miały wpływ na to czy ktoś usunie. Moja koleżanka też usuwała ciążę skrajnie zwadowaną. I mówiła że poczuła ulgę. Teraz ma dwoje zdrowych dzieci. Które się zdrowo rozwijają Jest szczęśliwa. A gdyby tamto się urodziło upośledzone to by musiała 24h na dobe przy nim ślęczeć i wszystko poświecić. A i tak to dziecko niczego by nie osiągneło i po paru miesiącach lub latach umarło. Te prolife powinny Skończyć udziom układać życie i mówić co mają robić

Gość gość
ale po co wy się tak denerwujecie Ja cały czas piszę o kiju , a wy o marchewce . chociaż teraz może i piszecie sensownie bo , przestałyście się oburzać na to że życie zaczyna się od poczęcia . Ale ja nie o tym , Do tej pani co stać ją na nową c/i/p/ę dla mnie to możesz się cała pokryć silikonem jak robokop i skrobać , skorobać , skrobać słusznie robisz , wolę sobie nie wyobrażać co byś zrobiła rodząc dziewczynkę , skoro z taka nienawiścią o tym piszesz :-) Tak jak już pisałam mam do tego podejście AMBIWALENTNE nie robią na mnie wrażenia wasze skrobanki Wziełam udział w dyskusji tylko bo przeczytałam tu takie głupoty , że śmiechawę mam na FB do ej pory :-) I z mojej strony życzę wam wszystkiego najlepszego miłego wieczoru :-)

Gość gość
Ja tez znam osobe prolife i to z bardzo wierzacej rodziny, ktora zaciazyla i przeszla na pro-choice. Otrzymala dobre wychowanie i wylsztalcenie, coreczka tatusia zyla za jego kase, a w towarzystwie wiele zdziwniona, ze rowiesnicy wynajmuja pokoje, bo ona dostala mieszkanie jak tylko dostala sie na studia. Czekala na zareczyny i huczne wesele, a pozniej 2 dzieci. Koniecznie po slubie. Krytykowala znajomych co maja dziecko bez slubu. Duzo miala konserwatywnych opinii. Az zaciazyla i uznala, ze to za szybko na dziecko. To nie jest smieszne, to jest tragiczne.

Gość gość
20; 22 Czy naprawdę tak trudno, napisać tak krótki tekst bez błędów i z interpunkcją . Dramat od razu widać czym tu kto pachnie , ja jak widzę taki bełkot to mi słabo :-o Pracując 20 lat z kobietami po przejściach , często spotykam sie z żalem po usunięciu ciąży . Takie refleksje dochodzą gdy kobieta się robi starsza ( naturalnie nie każda ) z badań w naszym ośrodku wynika , że bardziej przeżywają to kobiety inteligętniejsze , niż proste które jedzą , piją i żyją . I tu też to widać jaki trzeba mieć IQ żeby usówać ciąże , bo nie podoba się komuś płeć lub tłumaczyć sobie że płód to nie człowiek , bądż tłumaczyć że żeczywistość jest nieżeczywista . Ja po tylu latach słyszałam już wszelkie możliwe historie i doszłąm do wniosku , że mądre kobiety nie mają takich dylematów tylko zawsze jakieś słabsze , dysfunkcyjne , patologicze ( i tu nie chodzi o posiadanie pieniędzy tylko rozumu )

Gość gość
gość 08:44 Serio?Pultasz się o to,ze ktoś niby robi błędy a sama co robisz? ,,usónąć" ,,inteligętniejsze",,żeczywistość jest nieżeczywista"Może zamaist poprawiać innych ludzi zacznij od siebie,polska kretynko? Cóż,widać że ty się nie zaliczasz do kobiet inteligentnych.I skad ty wyjęłaś ten bełkot?Z blogaska jakieś tępej małolaty,która jeszcze ma mleko pod nosem? :D Wy antyaborcjonistki macie naprawdę nasrane we łbie...I to pierdolenie że kobiety inteligentne nie mają takich dylematów :D Wbij sobie do głowy kaleko umysłowa,że usuwa się zlepek komórek a nie dziecko..zaraz,po co ja to tłumaczę takim podludziom jak ty,ty i tak będziesz gadała swoje.Życzę ci byś wpadła i zobaczymy czy dalej bedziesz taka mądra :)

Gość gość
9 42 no właśnie o takich jak ty pisałam :-) Przedstawiłaś się w całej postaci . I skoro wy nie szanujecie kogoś merytorycznie i interpunkcyjnie , to niby po co ja mam poprawiać słownik t9 :-) Przecież takie miernoty nie pojmą , że życie zaczyna się od poczęcia :-) . A i dodam ja nie wpadnę bo mam męża , więc jak coś to zajdę z nim w ciąże , zabezpieczam się , ale biorę pod uwagę przekorność losu :-) Lepiej jest zapobiegać niż leczyć :-) Miłego dnia szczególnie do pani prostej z 9 ;42 dziękuję za ten wpis potwierdzasz moją tezę na temat pań które się skrobią :-)

Gość gość
Pultasz się / polska kretynko? / Wy antyaborcjonistki macie naprawdę nasrane we łbie...I to pie**olenie że kobiety inteligentne nie mają takich dylematów Wbij sobie do głowy kaleko umysłowa,że usuwa się zlepek komórek a nie dziecko..zaraz,po co ja to tłumaczę takim podludziom jak ty,ty i tak będziesz gadała swoje.Życzę ci byś wpadła i zobaczymy czy dalej bedziesz taka mądra PEREŁKA już mam scrin szot nie wiem w jakim ty żyjesz świcie , ale język cudowny :-) Karyna z piwem i papierosem z problemem jak usunąć mój zlepek komórek :-) ahahhahahahahhahahahha Ten temat jest coraz lepszy .

Gość gość
"Inteligetniejsze", "osonac" Hahahahaha komu ty wciskasz, ze słownik poprawia na błędna pisownię???:D hahahaha, sama miałam trudności z powtórzeniem tych twoich kwiatków, bo słownik od razu poprawił mi na właściwa pisownię:D

Gość gość
10:02 a dlaczego używasz antykoncepcji? Wg kościoła to jest grzech. Skoro tak Bronisz zycia poczętego, to zapewne jestes wierząca.

Gość gość
gość dziś 9 42 no właśnie o takich jak ty pisałam usmiech.gif Przedstawiłaś się w całej postaci . I skoro wy nie szanujecie kogoś merytorycznie i interpunkcyjnie , to niby po co ja mam poprawiać słownik t9 usmiech.gif Przecież takie miernoty nie pojmą , że życie zaczyna się od poczęcia usmiech.gif . A i dodam ja nie wpadnę bo mam męża , więc jak coś to zajdę z nim w ciąże , zabezpieczam się , ale biorę pod uwagę przekorność losu usmiech.gif Lepiej jest zapobiegać niż leczyć usmiech.gif Miłego dnia szczególnie do pani prostej z 9 ;42 dziękuję za ten wpis potwierdzasz moją tezę na temat pań które się skrobią usmiech.gif x Ty poważna jesteś? Anty naprawdę maja nasrane we łbie ... piszesz ze ona się rzuca i pewnie ma papierosa w gębie i piwo w rece a widziałaś swoje dawniejsze wpisy? A nawet te z tego topiku? Niczym się nie różnisz... Ty wrzucasz na fejsie foty i macie beke ale za to kazdy ma tu bekę z ciebie bo jesteś dziwna

Gość gość
Ale dałaś z tym t9 :P :D

Gość gość
nie ja tu przeczytałam też normalne i mądre wpisy :-) Tylko ty jedna wulgarna , podła kłamczucha , taka jakaś nie wiem sama głupia , prosta dziołcha :-) Bo jak inaczej nazwać debila któremu piszę moje podejście do waszych skrobanek jest dla mnie AMBIWALENTNE :-) A ty mi wmawiasz , że ja jestem jakas prolife czy antyaborcja ???kiedy ja jestem apolityczna i aspołeczna jeżeli chodzi o takie ruchy Jestem introwertykiem i robię tak jak mi sie podoba a nie reszcie Próbujesz mnie tu sprowokować wymyślając bzdury i pisząc co raz to lepsze bajki , jak to usuwasz dziewczynki itd. itp. I nie dziwne , że zaczął z ciebie wychodzić rynsztok bo właśnie dobrze to ujęłaś że jestem dziwna bo mnie to nie rusza Dla mnie możecie się skrobać , aż wam macice powypadają :-p , ale nie piszcie takich bredni o migracji plemników , ciąży po drugim miesiącu A i tym jakie to jesteście mundre , że nie potraficie się zabezpieczyć tylko musicie skrobać :-) bo aż mdli się z tego co tu się czyta a skoro ja mam już 100 komentarzy pod zdjęciami scrinszotow a pod tym co panienka usuwa płody dziewczynek chyba nawet więcej to jednak , nie uważam , że tylko ja jestem dziwna wiele osób ma podobne zdanie nawet kiedy mają liberalne poglądy . No świeci mi na czerwono słownik , ale nie chcę mi się poprawiać wybaczcie .

Gość gość
Akurat to mój pierwszy wpis na tym temacie i właśnie był o tym ze jesteś dziwna ;)

Gość gość
11 47 :-D ok

Gość megi222
A ja uważam, że powinna być legalna ale tylko we wczesnej ciąży. Ludzie, tu nie chodzi o jedno czy nawet piętnaście nienarodzonych dzieci a o miliony, powtarzam MILIONY na calym świecie! Co zmieni wprowadzenie zakazu aborcji? Nic, kobieta która bedzie chciała usunąć zrobi to a ta, którą nie bedzie stać na zabieg zabije, wyrzuci na śmietnik, sprzeda pedofilowi albo bedzie chować i znęcać sie nad niczemu niewinnym malenstwem! Naprawde uwazacie, że urodzenie dla samej idei jest wazniejsze od tego, jak bedzie wyglądało życie takiego czlowieka? Osobiście jeśli mam sluchac w informacjach jak to "matka" zabila swoje kilkumiesieczne dziecko albo znęcała sie, wyrzuciła na śmietnik to TAK, jestem za legalna aborcja mimo iż sama jestem mama półrocznego dziecka. Niech kazda robi co uważa za sluszne, mniej wraków emocjonalnych na swiecie i nieszczesliwych dzieci

Gość gość
Ja zabilam moje dziecko 12 lat temu . wtedy sytuacja wydawala sie bez wyjscia . nacisk innych ludzi w innym temacie . ciaza itd . jak amok . juz kilka dni po aborcji bardzo tego żałowałam . dopiero wtedy zdalam sobie sprawe ze zabilam swoje dziecko . inni nazywaja embrionem ,zarodkiem . nie umialam spojrzec na siebie w lustrze . i tak jest do dzisiaj . dwa lata pozniej urodzilam syna . ale pomimo 12 lat ból jest nadal .

Gość gość
autorko, ja też kiedyś TO zrobiłam, tyle że z pomocą tabletek. nie chce się rozpisywać i wchodzić w szczegóły dlaczego itd. pomogły, ja poroniłam i też nie czułam żadnego żalu itp. dziś mam już syna, ale po tamtej stracie nic nie czuję.

Gość gość
gość dziś Dobra dobra nie wal sciemy nie uwierzymy w to :P lepiej ci wychodzi krytykowanie aborcji

Gość gość
13:14 Dziecinko wez persen

Gość gość
gość 10:02 Zrobiłem sobie screenshota twojego posta i wstawiłem do folderu ,,beka z antyaborcjonistek".Jestem autorem postu z 9:42 I nie trafiłaś,tępa zołzo,bo jestem męzczyzną i mam bekę z niedouczonych krów jak ty i inne tobie podobne polskie kretynki :D Powiedz mi,ile dzisiaj już wypaliłaś szlugów?Ile wypiłaś piw do tej godziny 13? I taka mała prośba do przeciwniczek aborcji-wróccie wy lepiej do szkoły,bo jak widzę z waszym wykształceniem ejst naprawdę źle.Moja sąsiadka,nauczycielka biologi,prawie się popłakała ze śmiechu i z zażenowania czytając wasze wypociny,debilki :)

Gość gość
13 17 ale ty jesteś głupia Boże :-D :-D :-D

Gość gość
13:25 Ja pierdolę,ale ty jesteś jebnięta :D

Gość gość
To forum utwierdza mnie w przekonaniu ze dobrze robię,nie wiążąc się z polskimi idiotkami z brakami edukacyjnymi i kultury :/

Gość gość
no za to ty wariatko pokazujesz tu w całej okazałości kurturę y yntelygencjie :-D

Gość gość
jaki normalny facet wchodzi na temat o aborcji i to mieszkający za granicą , kulturalny , inteligentny i może jeszcze bogaty i znowu mam bękę :-D :-D :-D co za kretynka , kłamczucha , albo paranoiczka , dewiantka może pisać takie bzdury Ech jak dobrze , że nie mam z tobą betonie styczności w realnym życiu na szczęście nie znam aż takich debili :-)

Gość gość
Wchodzę tu bo lubię czytać ujadanie antyaborcyjnego bydła i jak plujecie jadem na prawo i lewo,pokazując przy tym swoją niską inteligencję.Tu nigdy nie będzie normalnie,gdyż wy baby macie mentalność kilkumiesięcznego gówniarza.Początkowo czytałem ten temat śmiejąc się cicho,ale teraz kręcę głową z zażenowania.Zatem opuszczam to bagno,a wy tępe idiotki utopcie się we własnym jadzie.I życzę wam,byście były codzinnie gwałcone i zmuszane do rodzenia bachorów.