Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Załamanaaaaaa

Wstydliwy problem

Polecane posty

Gość Załamanaaaaaa

Bardzo proszę was o radę. Mój brat przyniósł ze szkoły świerzb... Byliśmy całą rodziną u dermatologa, dostaliśmy Crotamiton. Smarowałam się i przeszło na jakiś czas. Niestety znowu wróciło. Swędzi jak cholera, już się tak podrapałam że nogi mam całe w strupach... Wszystko było zmieniane pościele, ręczniki poprane, prasowane, trzymane w workach. Jestem już załamana psychicznie nie daję rady, wszystko mnie swędzi i tak już chyba trzeci miesiąc... W pracy wychodzę do toalety żeby się podrapać. Już nawet psychicznie nie daję rady, jestem załamana i bezsilna przede wszystkim...Znacie jakieś sposoby żeby skutecznie i bezpowrotnie się tego świństwa pozbyć? Proszę poradźcie coś...

Gość gość
moj syn zlapal na treningu,ale dostal masz i antybiotyk,niestety nazwy nie pamietam

Gość huidshdiusahui
maść Wilkinsona.

Gość Załamanaaaaaa
Maść Wilkinsona? Tzn? Może ktoś miał podobną chorobę, prosze wypowiedzcie się

Gość huidshdiusahui
Pracowałam w Ośrodku Pomocy Społecznej, czyli jak wiadomo środowisko różne... Wielu z moich podopiecznych maiło świerzb, często chodzili po lekarzach i smarowali się różnymi specyfikami. Najczęściej mówili, że pomogła im w końcu maść robiona w aptece na zamówienie (musi byc recepta), właśnie maść Wilkinsona. Z tego co mówili, to maść śmierdziała strasznie rybą, ale myslę, że warto się poświęcić, żeby się tego dziadostwa pozbyć.

Gość huidshdiusahui
najlepiej jeszcze wywalić co się da, albo wyprać w proszku dezynfekującym, są niby takie specjalne na świerzb. wszystko wyprasować po 2 razy z każdej strony na jak najwyższej temperaturze. wezwać gościa, który czyści kanapy i dywany, niech wam wyczyści wszystko co się da, szczególnie łóżka. sprawdzić, czy zwierzaki też nie mają świerzba

Gość Załamanaaaaaa
Dziękuję za podpowiedź, tak jak pisałam na początku już wywalaliśmy prasowaliśmy wszystko co się dało. W mojej 5-cio osobowej rodzinie, to świństwo zostało tylko na mnie. Zwariować można. A może jakiś domowe sposoby? Słyszałam coś że ocet może coś zdziałać, czy to prawda?

Gość Załamanaaaaaa
Podobno obsikiwanie się moczem pomaga?

Gość Załamanaaaaaa
Dzięki za ten podszyw u góry....

Gość Załamanaaaaaa
Wysmaruje się stolcem - stary babciny sposób :)

Gość Załamanaaaaaa
Dobra zamykam temat, dziękuję idiotom.

Gość gość
co za debile sie podszywaja