Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Catkobieta

zostawił mnie z małym dzieckiem i jestem w 8 mc ciąży

Polecane posty

Gość Catkobieta

Witam Wszystkich potrzebuję niezbędnych informacji Mąż zostawił mnie dla innej . Ja mam dziecko wiek 5 lat i jestem jeszcze w 8 miesiącu ciąży . Wiadomo nie jestem w stanie pracować ... Czy oprócz alimentów mogę wymagać od męża pieniędzy na moje utrzymanie ?? Jakaś renta czy coś w tym stylu ? Zrobił mi najgorsze świństwo i chcę się mu odwdzięczyć . Pozdrawiam .

Gość gość
pracować nie możesz, ale jesteś na L-4? to masz jakieś pieniądze

Gość gość
tak, rozwód z orzeczeniem winy męża. zrób to jak najszybciej. możesz o alimenty na dziec****sądzić go jeszcze przed rozwodem. Przygotuj sobie na niego dowody winy , ewentualnych świadków, poproś o pomoc rodziców w sprawach mieszkaniowych, opieki nad dziećmi bo dobrze by było abyś pomyślała o własnych środkach na utrzymanie .

Gość gość
Z tego co sie orientuje maz twój powinien utrzymac cię w 3 ostatnich mies.ciazy,partycypowal w kosztach wyprawki i zloz o alimenty na siebie.

Gość Catkobieta
ktoś mi mówił, że mogła bym od niego wymagać jakiejś renty , Byłam już u psychologa bo z ta sytuacją nie potrafię sobie poradzić . Niestety nie pracuję bo zajmowałam się pierwszym dzieckiem :( a co z mieszkaniem na niego jest kredyt mieszkania czy mogę od niego wymagać mieszkania w pokoju ?

Alimenty na dzieci ok, ale na siebie :O wstyd autorko.Przeciez masz jakieś swoje pieniądze dziecko trochę odchowasz dasz do zlobka i do pracy. Odszedł bo miał prawo ,życie ma się jedno i to ze jesteś w ciąży i macie dziecko to nie znaczy ze ma być przy tobie i się męczyć. Zawistna suka z ciebie nic dziwnego ze dal noge

Hahaha tak zmus go żeby mieszkał w pokoju z Toba w jednym mieszkaniu.Smieszna jesteś i zdesperowana.Zrozum ze juz cię nie kocha chce być z inna a mieszkanie wspólne nic nie zmieni.Troche godnosci

Gość Catkobieta
Suką to jesteś ty autorko bądź ty autorze , nikomu nie życzę by ktoś był w mojej sytuacji . zostawił mnie dla gówniary w w wigilię był ze mną a w pierwszy dzień świąt mnie zostawił . i tyle na ten temat .

Gość gość
przestańcie zatęchłe glizdy, ja tam autorkę rozumiem, ludzie, którzy nie dochowują przysięgi złożonej na ślubie powinni mieć odcinany palec/cycek albo flet żeby im się odechciało :O co to kurfa jest po 5 latach do innej , a żeby go ta inna puściła z torbami (oczywiście najpierw ty autorko go oskub co to grosza) niech zostanie bez kasy to może tamta go rzuci i zostanie sam i bez pieniedzy :) niestety, skoro on nie miał serca zostawić cie z dziecmi to ty tez nie musisz miec litosci

Gość gość
tez bym gnoja o alimenty na siebie oskarżyła,niech płaci jak jest takie prawo...a ty rubinowa pieprzysz jak byś się szmat nażarła kretynko :O

Gość gość
renta dla Ciebie? a niby z jakiej racji? rozumiem, że na dzieciaki tak ale na babe?

Gość gość
Dokładnie troszku godnosci chce to niech idzie w p**du a ty skup sie na dzieciach nie na jakims dupku,jeszcze na kolanach przyjdzie do was a ty wtedy kopnij go w d**e! alimenty na dzieci jak najbardziej i na siebie tez niech płaci bydle! Ja bym sie nie patyczkowała z nim bo zostawic zone w ciazy to trzeba byc naprawde gnojem.

Gość gość
napisz do mnie 7aria@gazeta.pl jestem aplikantką adwokacką postaram Ci się pomóc (za darmo) bo mi Cię szkoda ;/

Takie życie,ty też jeszcze możesz kogoś poznać i być szczęśliwa.Widocznie skoro cię zostawił to miał powody.Powtórzę jeszcze raz życie się ma jedno i tyle Wredna suka z ciebie bo się chcesz zemścić za coś do czego każdy ma prawo czyli do miłości i wolnego wyboru

Gość gość
nie łaź po psychologach bo zrobią z ciebie głupią i nie nadającą się na matkę. O mieszkanie musisz postarać się sam bądź z pomocą rodziców(u rodziców). Możliwość pracy też jest dobrze widziana w sądzie a więc postaraj się w miarę możliwości o zapewnienie opieki dzieciom, starszej przedszkole , młodszemu dzieciątku jak już będzie na świecie żłobek albo dziadkowie. Ogarnij się! Nie daj po sobie poznać żeś miętka:) tylko pokaż że stoisz nogami na ziemi.

Gość mango girl
jak można zostawic kobietę w ciąży i jeszcze z drugim małym dzieckiem? twój facet ćpa?chla?bo to nie jest normalne

Gość gość
rubinowa to chyba dziecko w wieku maks 22lata co sie naogladalo telenowel i filmow życie jedno hahaha a olej we łbie i odpowiedzialosc jakby cie matka albo ojciec porzucili bo mają jedno życie i zostawiają bękarta w domu dziecka bo oni chcą podróżować na przykład no bo jedno życie mają a tu taka kula u nogi i też byś była taka wyrozumiała prawda? :)

Gość jak prz
sorki , ale po złosci to tylko mozesz sobie zaszkodzic , bowiem jak bedzie sprytny to tak ci zycie ubrzydzi ze nie bedziesz chciała jak tych elimentów , a marzeniem bedzie by zniknoł z zycia . Ci co c*****sza inaczej po prostu nie znaja sie , fakt alimenty sie ci nalezą , w koncu dzieci z nim masz , ale to koniec ! reszte mozesz zazadac od rodziców , najblizszej rodziny , Bo to oni są zobligowani do pomocy prawnie tobie . alimenty , co z tego ze sad ci je przyna , maz jeszcze musi miec pracę i to płatną odpowiednio bo jak bedzie pracował i płacone bedzie miał 1600 brutto to ile sad zasadzi mu alimentów? On musi chciec płacic , jak nie bedzie chciał dostaniesz wieli g***o i nic nie zrobisz , wiec pokornie mała bez powodu cie tez nie zostawił .

Gość gość
zgadzam sie z Rubinowa. miej kobieto troche godności - chcesz, żeby facet który Cie w d**e kopnał utzrymywał Cie? na dziec***owinien placic, zgadzam sie.

Gość gość
no i niech się mści,zasłuzył gnój

[zgłoś do usunięcia] RubinowaDamaTwoja Takie życie,ty też jeszcze możesz kogoś poznać i być szczęśliwa.Widocznie skoro cię zostawił to miał powody.Powtórzę jeszcze raz życie się ma jedno i tyle Wredna suka z ciebie bo się chcesz zemścić za coś do czego każdy ma prawo czyli do miłości i wolnego wyboru xxx zgadza sie,ale mogl zabrac dzieci ze soba,tylko ciekawa ktora by go wtedy wziela.fajnie jest sobie ukladac zycie,zostawiajac bachory mamusi na glowie.

Hahaha odezwała się jedna z druga zdesperowane idiotki.Nie możecie pojąć ze ktoś juz was niech e?tak trudno to zrozumieć? Autorka powinna się teraz skupić na dzieciach,swoim zdrowiu,szczęśliwym rozwiązaniu a nie na zemstach.

Gość jak prz
jak na razie to nie wiemy czy on nie chce na dziec***płacić , to jest w kwesti domysłów zasugerowanych przez autorkę

autorko. Masz prawo domagać się alimentów również na siebie. A to z powodu obniżenia warunków życiowych

Gość jak prz
tak tak , ona sie moze domagac wszystkiego , tylko zapominacie , ze on musi pracować i sad musi miec mu z czego miec zabrać ! a prawo to reguluje dokładnie co jak gdzie , nie bedzie tak , ze bedzie pracował i wszystko oddawał ! nie ma tak łatwo :)

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] jak prz sorki , ale po złosci to tylko mozesz sobie zaszkodzic , bowiem jak bedzie sprytny to tak ci zycie ubrzydzi ze nie bedziesz chciała jak tych elimentów , a marzeniem bedzie by zniknoł z zycia . Ci co c*****sza inaczej po prostu nie znaja sie , fakt alimenty sie ci nalezą , w koncu dzieci z nim masz , ale to koniec ! reszte mozesz zazadac od rodziców , najblizszej rodziny , Bo to oni są zobligowani do pomocy prawnie tobie . alimenty , co z tego ze sad ci je przyna , maz jeszcze musi miec pracę i to płatną odpowiednio bo jak bedzie pracował i płacone bedzie miał 1600 brutto to ile sad zasadzi mu alimentów? On musi chciec płacic , jak nie bedzie chciał dostaniesz wieli g***o i nic nie zrobisz , wiec pokornie mała bez powodu cie tez nie zostawił . NIE ZNASZ SIĘ TO NIE PISZ. Teraz wszyscy albo prawnicy amatorzy albo lekarze od urodzenia ;/ Napisz do mnie e-maila podałam Ci wyżej, bo szkoda mojego pisania. Pozdrawiam apl. adw.

Gość gość
sama jesteś idiotka albo facet i wypowiadać się będziesz mogła jak będziesz w takiej samej sytuacji! póki co mordeczka na kłodke :) to że jej facet nie chce to jedno a to,że zostawił ją z 2 dzieci w tym jedno w ciąży - a rozstaniem mógł spowowoadać u niej spore załamanie a nawet poronienie jest totalnie nieodpowiedzialnym gnojkiem i egoistą , mogl chociaż miesiąc poczekać jeszcze, ale widać penis wziął nad nim górę i nie mógł już czekać, jesli go usprawiedliwiasz to znaczy,że też brak ci wyobrazni i kierujesz sie instynktami jak zwierzątko :(

Autorka może zaproponować żeby się zaopiekował starszym dzieckiem ale założę się ze nie zrobi tego bo woli odgrywać cierpietnice a z niego zrobić potwora.Odchodzi się od zony nie od dzieci

Gość jak prz
i musza miec rozwód :) bez tego kupa !!