Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

proszek dla niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

mam pytanko do doswiadczonych mam..w jakim proszku pierzecie ciuszki dla niemowlaka i czy uzywacie do tego plynu zmiekczajacego?jesli tak to jakiego?czy moze sam proszek wystarczy?z gory dziekuje

Gość gość
Proszek lovela i płyn do płukania też lovela :)

Gość gość
jak był mały tak do 7-8 miesięcy prałam w proszku dzidziuś i płyn do płukania też dziecięcy - bobini. teraz a ma 10 miesięcy i się brudzi piorę w normalnym i normalny płyn

Gość gość
dziekuje wam czyli sam proszek nie wystarczy?:)

A ile dziecko ma miesięcy? Może wcale nie ma potrzeby używać jeszcze płynów i proszków dziecięcych? Ja do tej pory używałam proszku i płynu Dzidziuś, jest niedrogi, wydajny i pięknie pachnie. Któregoś razu mi zwyczajnie zabrakło, a na g**** musiałam coś tam wyprać. Użyłam do tego zwykłego Ariela i płynu Lenor. Małej nic po tym nie było, żadnych wysypek czy podobnych rzeczy. Ma teraz cztery miesiące, od miesiąca piorę w naszych proszkach i płynach.

Gość gość
dzidzius dopiero przyjdzie na swiat za 2 miesiace:)

Gość gość
piorę w proszku lovela, bo córka ma alergie na dzidziusia, płynu nie używam i jest ok

Gość gość
Proszek: Dzidziuś lub Lovela. Kupione miałam 3 opakowania i chociaż dużo prałam (dziecko ulewało ciągle), to starczyło chyba do 7 miesiąca (a może u dłużej, już nie pamiętam). PŁYN DO PŁUKANIA- to koncentrat (zielony) Dzidziuś :) jest super.. ma taki delikatny zapach. _ Teraz używam zwykłych proszków, ale nadal kupuję ten płyn z Dzidziusia :) używam go do ubrań dziecka i swoich, bo zapach mi się podoba. A do ubrań męża jakieś inne płyny (chyba, że pranie wymieszane, to leję Dzidziusia).

Gość gość
pierwszy miesiac pralam w loveli, a teraz w zwyklym z podwojnym plukaniem, syn ma 4mc i nic mu nie jest :)

Gość gość
Ja wyprawkę wyprałam w hipoalergicznym płynie do prania Bobini,i jestem zadowolona,delikatny i tani

Gość gość
Ja piorę w loveli, nigdy żadnego płynu nie używałam.

Gość gość
dziekuje Wam

Gość gość
ja piorę tylko w płatkach mydlanych, bo one nie uczulają. opakowanie jest tanie bo ok 4 zł. rozpuszcza się w gorącej wodzie i wlewa do komory w pralce. z tego co nam mówili w szpitalu lovela, jelp najbardziej uczulają. bratowa mająca dzieci alergiczne pierze tylko w tych płatkach i jest ok. żadnych uczuleń.

Gość gość
up

Gość gość
płatki mydlane albo płyn do prania Bebi (firma Barwa), nie trzeba płynu do płukania wystarczy dac dodatkowe płukanie i już będzie miększe

Gość gość
proszek Dzidziuś, starcza na długo, może nie super dobiera cięższe plamy, ale nie uczula i nie drażniącego zapachu.

Gość gość
a czy wszystkie ciuszki pierzecie w pralce?bo ja na niektorych metkach wyczytalam ze tylko pranie reczne,doradzcie...i na 40 stopniach

Gość gość
tylko automat. nie chce mi się prać ręcznie, za dużo czasu zajmuje i niepotrzebny wysiłek.

Gość gość
up

Drogie mamy, w łonie matki skórę dziecka stale nawilża opływający płyn owodniowy, który jest również jałowy, czyli pozbawiony bakterii. Natomiast po narodzinach noworodek od razu jest wystawiony na kontakt z różnymi drobnoustrojami. Stąd też, od pierwszego dnia, zaleca się korzystanie z proszków hipoalergicznych zatwierdzonych np. przez Instytut Matki i Dziecka, które zapobiegają ewentualnym podrażnieniom. W środkach tego typu zawarty jest np. środek wybielający na bazie tlenu, który dobrze usuwa zabrudzenia i jednocześnie nie drażni skóry. Uzupełnieniem hipoalergicznego proszku jest właśnie płyn do płukania tkanin o delikatnym aromacie. Nie zdziwcie się jednak, drogie mamy, że płyny hipoalergiczne dedykowane maluchom nie mają intensywnego zapachu, charakterystycznego dla standardowych środków. Układ oddechowy naszego malucha w tym momencie dopiero się rozwija, po co więc drażnić go dodatkowo ubierając w ciuszki wyprane w silnie „perfumowanej” substancji?

Gość gość
tylko PŁATKI MYDLANE, jelp i lovela najbardziej uczulają.

Gość gość
Ja piorę w normalnym od początku przy 2ce dzieci bo te dla dzieci kiepsko piorą-to raz a dwa płatki mydlane niszczą bardzo pralkę. Ponadto jest to zbijanie kasy na głupich rodzicach- czesto w tych proszkach i płynach jest więcej chemii niż w zwykłych ;) A już na bank nie używam proszków "sensitive" (np vizir ma) bo jak porównałam skład ze zwykłym vizirem to się za głowe złapałam ;)

Gość gość
w płatkach mydlanych Bebi, albo Dzidziuś na poczatku, teraz płyny do prania tych firm.

Gość gość
a recznie cos pierzecie?

Gość koralowa janinka987
przy 2 dzieci tez uzywalam od poczatku zwyklego proszku przewaznie viziru . Proszki dla dzieci mi nie dopieraly prania.

Gość koralowa janinka987
a z tymi platkami mydlanymi to uwazajcie bo bardzo niszcza pralke

Gość gość
niszcza tak jak i orzechy piorace, ale ich sie uzywa na poczatku, wiec po kilku praniach nic z pralka nie bedzie.

Gość gość
ja miałam lovela proszek i płyn, jak mi się skończyło opakowanie to wyprałam na próbę w płynie Kokosal - hypoalergiczny (taki preźroczysty) + Lenor sensitive, bo akurat miałam w domu. córka ma 4 mieś i piorę w takim zestawie, wychodzi dużo taniej niż Lovela. czasem wrzucę nawet jakieś ubranko razem z naszymi pranymi w zwykłych proszkach i nic się nie dzieje.

Gość gość
Lovella. Mały skończył 2mc i jeszcze mi pół op. zostało, więc jest wydajny. Nie używam płynu do płukania. Dobrze przeprasować z użyciem gorącej pary. Oczywiście dziecko może mieć alergię na wszystko, nawet na proszek dla noworodków. Staniki i bluzeczki też w tym proszku piorę, bo mały ma też kontakt z tymi rzeczami.