Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bzduraponura

Czy za 5 miesieczne niemowle musze placic za bilet w autobusie

Polecane posty

Gość bzduraponura

Wybieram się na drugi koniec Polski czy poniosę jakiś koszt za bilet za dziecko jeśli nie bd zajmowało drugiego miejsca ?

Gość gość
Nie. Płaci sie za dziecko dopiero w wieku szkolnym.

Gość gość
Autobusem czy Autokarem bo jest różnica .

Gość gość
Nie płaci się wcale za dziecko do 4 roku życia. Od 4 do wieku szkolnego kupuje się bilet ulgowy

Gość bzduraponura
Autokarem

Gość bzduraponura
to jaka to różnica ? to w autokarze się płaci ?

Gość gość
do 4 r. ż. nie- tylko pamiętaj żeby zawsze prosić o bilet tzw. zerowy

Gość gość
bo niektórzy przewoźnicy pobierają opłatę za dziecko do lat 12 ,50% . Ale większość nie pobiera ,jak nie zajmuje osobnego miejsca albo jak zajmuje do lat 4 to ok 80 % jest ulgi

Gość bzduraponura
nie ma wymogu aby był wzięty ze sobą fotelik ? Przed nami ponad 800 km , 15 godz .

Gość gość
wymogu nie ma ale fotelik dobrze mieć to jednak daleka podróż ,a ten autokar ma chociaż pasy .

Gość gość
Ocxzywwiscie ze jest taki wymóg Co ty myślisz ze w autokarze kierowca zgodzi się zabrać takiego maluszka bez fotelika?? Ja czestyo jezdze do Niemiec i gdy jada niemowlaki kierowcy bądź hostessy nie zgadzają się nawet na częste wyjmowanie dzieci na kolana

Gość bzduraponura
No a jak ja Ci wezme ten fotelik ? Przecież on nie wazy kg :( Tu mnie wpakują w autobus ale odebrać nie będzie komu już :(

Gość gość
To malucha wpakuj do luku bagazowego w duzej torbie lub walizce to nikt sie nie kapnie ze jedziesz z dzieckiem.

Gość gość
Ile wazy fotelik 5 mies dziecka ,przeciez to nosidlo ,nie przesadzasz z tym ciezarem fotelika

Gość gość
Zadzwon do przewoznika i dowiedz sie czy nie ma mozliwosci od nich wypozyczenia.A tu mi powiedz jak bedziesz z tym dzieckiem jechac 800 km na kolanach go trzymajac .

Gość gość
W ogóle jak zamierzasz jechać 15 godzin z takim niemowlakiem, nie bierzesz wózka? Jak dziecko nakarmisz, przewiniesz nie zajmując drugiego miejsca. Dziecko na kolanach to możesz trzymać godzinę, dwie. Może jednak warto zapłacić za to drugie miejsce ;)

Gość bzduraponura
Fotelik to już nie nosidło a taki http://allegro.pl/graco-coast-fotelik-samochodowy-9-18-kg-adac-i3834285817.html Więc nie dam rady wziasc dziecka fotelika i jeszcze torby. Akurat mamy takie połączenie nocne o 21 wyjazd i o 9 rano dojazd i 2 h czekania na kolejne połączenie ale to tylko pol godziny sie jedzie potem. Córka jest karmiona piersią wiec z karmieniem nie ma problemu a co do przewijania to tez nie, nie pamiętam kiedy musiałam w nocy ją przewijać. Nie chodzi o to ze załuję pieniędzy na drugie miejsce, tylko nie wiem ile mam dać dla taty by wykupil bilety bo trzeba je wykupic z wyprzedzeniem kilkudniowym.

Gość gość
dobra czyli 15 godzin trzymasz ją na rękach ? bo nie kumam cóż to za wygoda taka podróż .

Gość gość
Na samochód nie ma, a dzieciaka sobie zmajstrowała, żałosne. Współczuję pozostałym pasażerom, jak się 'to' porzyga lub narobi w pieluchy. Psom i bachorom wstęp wzbroniony, wszędzie takie wywieszki powinny widnieć.

Gość gość
Nie już się skończą te ferie i dzieci wrócą do lekcji :(

Gość gość
Tak nie pisz ,dziecko pewnie będzie spać ,bo i starsze śpią a autorka zna swoje dziecko i wie mniej więcej co ją czeka jeżeli chodzi o spanie i potrzeby .Ale masakra z trzymaniem dziecka ,bo ja sobie tego nie wyobrażam ,może jakaś miękka gondola ale wówczas trzeba by było też dodatkowe miejsce wykupić .

Gość gość
Nie ma to jak podróż z małym śmierdzielem u cyca. Obrzydliwość.

Gość gość
Tez bym wolala miejsce wykupic. Moze wystarvzy take siedzace dla dziecka za 50%. Co zrobisz jak ci reka zdretwieje? Samej ciezko ci bedzie tyle godzin wysiedziec w jednej pozycji a co dopiero dzieckiem na reku. Ja bym zabrala ten fotelik, pomimo ze ciezki wozek pewnie tez bierzesz wiec najwyzej go pozniej wzocisz do wozka a dziecko na rekach bedziesz niosla. A jak nie to zabierz gongole od wozka w ktorej dziecko bedzie spalo

Gość gość
Albo pozycz od kogos nosidelko jest lekkie a bedzie wygodniej dziecku i tobie

Gość gość
Wrzuć bachorka na podręczny (półeczka), będzie wesoło.

Gość gość
Przemyśl tę podróż jeszcze raz, bo dla mnie to trochę lekkomyślne. A co zrobisz jak dziecko zacznie wymiotować, albo będzie w autokarze zimno lub gorąco. Nie lepiej pociągiem w przedziale dla matki z dzieckiem ze swoim wózkiem?

Gość gość
Na samym początku już pomyślałam że pociąg o wiele lepszy dla matki z dzieckiem tak małym ,autorko nie bierzesz pod uwagę pociągu .

Gość gość
Ja jechalam przz pol polski ale wlasnie pociagien, w przedziale rozlozylam wozek w ktorym mi dziecko spalo.

Gość gość
Zastanawiam sie cały czas i wydaje mi się, że ja bym tak nie ryzykowała. Autorka ma przed sobą taką trudną podróż a zastanawia się tylko nad tym czy bedzie placić. Wzięłabym na 100 % wózek z gondolą i zapłaciła nawet za 3 miejsca. A nie możesz jechać sama?

Gość gość
No właśnie autorko o co ci chodzi o koszt biletu dziecka bo o to pytasz ,dopiero dużo później piszesz że ciężko z miejscami a ty ojcu nie wiesz ile wysłać kasy .Raz że chyba sama mogłaś te bilety sobie kupić .