Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaAgata

Szwy po porodzie

Polecane posty

Gość mamaAgata

dziś idę zdjąć szwy po porodzie , nie wiem czemu ale strasznie sie boję...Taaaak wiem przyżyłam poród to to też przeżyję :) ale moje drogie mamusie , baardzo boli ściąganie ich? dostaje się znieczulenie miejscowe?

Gość gość
nie ma zadnego znieczulenia same sciaganie trwa chwilke a czy boli to zalezy bo opinie sa podzielone napewno nie bardziej niz samo szycie

Gość gość
mnie szyto całą godzinę, "na żywca" w ogóle nie czułam znieczulenia. zdjęcie szwów to był pikuś

Gość mamaAgata
no własnie mnie szyli z 10 minut sama śrenio pamiętam , na poczatku znieczulenie działało niestety potem nie... właśnie zdania sa podzielone chyba będę musiałą się sama przekonac :D

Gość gość
Nic nie czułam,szwy sciagala mi polozna jak przyszla z wizyta do dziecka wiec nigdzie nie musialam chodzic,a samo szycie to byl koszmar,najgorszy ból jaki w zyciu przeżyłam.

Gość gość
Mi ściągali szwy (10 szwów na szyjce bo pekła) bolało jak cholera aż mi łzy poleciały.

Gość gość
a mnie zszyli rozpuszczalnymi i nikt mi nic nie sciągał :-D

Gość gość
Mi szwy zdjeli jak jeszcze z dzieckiem w szpitalu lezalam po 3 dniach od porodu. Troche bolalo ale to tylko chwilka

Gość agula8
ja miałam rozpuszczalne szwy, więc nie wiem, ale pierwsza wizyta po połogu u ginekologa bolała mnie na samą myśl o niej-taka trauma po porodzie. A w cale nie było tak źle, krocze goiło się szybko i ładnie.Stosowałam szare mydło i provag żel i lekarz zalecał polegiwanie bez bielizny i wietrzenie rany.

Gość gość
jatez mialam rozpuszczalne

Gość gość
nic nie boli ,niby są rozpuszczalne ,położna mi powiedziała że tylko z nazwy zawsze coś tam gdzieś zostanie z czasem może sie rozpuści. W każdy razie nawet nie poczułam było ich tam parę ,a po po cesarce miałam ściągane jeszcze w szpitalu i tez położna mnie nastraszyła uwaga będzie boleć zacisnąć pieść i nagle patrze a ona trzyma ten szew miałam jeden długi i się śmieje że żartowała i faktycznie nie wiem kiedy go zdjęła .

Gość gość
ja miałam rozpuszczalne i tydzień po porodzie siadłam w wannie i sama je wyciągnęłam bo rana już była ładnie zagojona a szwy mnie tak ciągnęły że nie szło zakaszleć ani się śmiać...nie wspomnę o chodzeniu.

Gość MamaAgata
witajcie dziewczyny :) Słuchajcie , chciałam założyć ojcu dziecka sprawę w sądzie o ustalenie ojcostwa bo mi nie wierzy. :/ Miałyście styczność z taką sprawą? Kto ponosi koszty testu? ile to trwa?