Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nulkaaa

pracuje na czarno juz 3 lata mam 30lat

Polecane posty

Gość nulkaaa

ktos z was tak ma? Mam juz tego dosc, zero skladek, urlopow, chorobowych.... Ile macie lat i jak długo tak żyjecie?

Gość gość
Ja mam 34 lata, 3lata pracowałam na zlecenie,a teraz 4mce na czarno

Gość gość
j**aj jabaj

Gość gość
jesli pensj apozwala albo rodzice czy partner sie dolzozy to mozna se opllacac zus

Gość mam 30 lat iiiisz
i Dnia nawet na zlecenie nie mam przeproaciowanego w polsce :D

Gość gość
a ja rzucilem prace na umowe o prace zamieniajac ja na prace na czarno. Dlaczego? juz tlumacze otoz brutto zarabialem 3200 netto wychodzilo ok 2400-2500 ile skladek kradna latwo obliczyc. Po 10 latach chcialem isc do lekarza, powiedzieli mi za rok:O Wiec pytam na chooj placic? Teraz zarabiam 3200 na reke i od 5 lat "zus" oplacam sam, jak potrzebuje lekarza ide prywatnie, rodzina tez. Po co wiec praca na umowe?

Gość gość
Po to, że prędzej lub później capnie cię urząd skarbowy i słono zabulisz. :classic_cool:

Gość gość
nic nie zabule i nikt mnie nie capnie, tyle lat tak dzialam i dobrze sie zabezpieczam skarbówka nic mi nie zrobi bo oficjalnie nic nie mam a jak nie mam to nie maja z czego wyegzekwowac. I zadne sady ani komornicy w mojej sprawie nic nie sa w stanie zrobic, bank od kilku lat nawet kredytu nie ma jak sciagnac. Szkoda,ze taki kraj,ze aby zyc musze tak kombinowac:-(Ale ja to male piwo przy tych z rzadu:-D

Gość gość
naiwna jesteś, lekarze pierwszego kontaktu możesz sama opłacić ale jak będziesz mieć wypadek i trafisz do szpitala i dostaniesz na koniec rachunek za ich "usługę" to się do konca życia nie wygrzebiesz :)

Gość gość
jakby meteor spadl na ziemie to wszystko sie rozpadnie, gdybac mozna, mam oplacona prywatna klinike przyjada po mnie;-)

Gość gość
doczytaj umowę lepiej, nikt nie daje takiego pakietu jak NFZ - opłać sobie składkę a później sobie ją odliczysz w zeznaniu podatkowym. dobrze cie radze

Gość gość
Ja tez pracuje na czarno a ubezpieczona jestem w urzedzie pracy. Niestety ale za 1300 bym nie utrzymala rodziny :/ jedyny minus to brak wlasnego mieszkania i brak mozliwosci kupienia (nawet jesli uzbieram tyle kasy, a juz troche mamy)

Gość gość
to niesamowite a ile zarabiasz bo fajnie tak chyba jeets no sa na to rozne sposoby i sa skuteczne i dzialaja na kazdego faceta jak sie to zrobi tak ale pamietaj ze taki facet moze :) www.youtube.com/watch?v=aHLH7L_I1wQ

Gość gość
mam 40 lat i 6 lat pracuje na czarno, dostaję 3 tysiące, czasem więcej- miesięcznie, z tego żadnych ubezpieczeń, składek, zusów, nic, po prostu brat daje mi pod stołem za pracę, nie mogę pracować za 1200 bo mam dwójke dzieci w szkole i nie utrzymalibysmy się z mężem nie wiem co będzie jak będę starsza :O

Gość Ale to już było
Dlaczego godzisz się na to?! Nie daj Boże choroby, jakiegoś nieszczęścia zostaniesz z ręka w nocniku.Wolałabym mieć mniejszą pensje,ale żebym miała ubezpieczenie, ZUS.W życiu nie zgodziła bym się na takie warunki.Pracodawca nabija sobie kabzę, okrada Ciebie i Państwo.

Gość gość
a jak sami opłacacie sobie zus? pytam z ciekawości bo też pracuje na czarno