Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy na chrzcinach stawia się wódkę

Polecane posty

Gość gość

ja myślałam, że nie a mama mnie uświadamia, że tak..jak jest na serio?wiem, że moja decyzja, ale chce zapytać jak było u Was? jak planujecie?

Gość gość
To jest uroczystosc dziecka...a dziecko nie pije....wiec goscie tez nie musza...

U syna była wódka i wino. Wódki nikt nie pił, wino poszło. Wódka okazała się niepotrzebnym wydatkiem. U córki postawiliśmy wino i piwo plus nalewka wiśniowa teścia. Goście pili wszystko.

Gość gość
u nas np stawia sie wodke na chrzcinach.sama bede miec chrzciny synka i tez bedziemy miec wodke i pare butelek wina dla kobiet

Gość mamadwóchdziewczynek
każdy robi jak uważa, u mnie na chrzcinach córek był alkohol; dziecko nie pije, to prawda, ale dziecko zrazów też nie je, przekąsek ani tortu... butli z mlekiem nikt chyba na stole nie stawia ;-) nikt się nie upił, było bardzo kulturalnie, ale alkohole były do wyboru ;-)

Gość gość
zalezy, jak organizujesz tylko obiad po kościele to raczej nie, no moze lampka wina. Jak planujesz przyjecie to wtedy nie widze w tym nic zlego. Ja bede robila chrzciny na wiosne i jeszcze nie zdecydowalam co i jak

Gość gość
a robicie w domu ? czy w knajpie?

U mnie było wino, wódka i likiery, do wyboru. Nie poszło tego jakoś specjalnie dużo, ale wszystko zostało napoczęte ;) Robiłam w knajpie, teraz będę robić w domu i zamierzam postawić na stół ten sam zestaw.

Gość gość
mamadwóchdziewczynek dobrze radzi polać jej.U nas zawsze jest alkohol na imprezach,nikt nikomu do gardła nie wlewa,ale ma być.

Gość gość
Wszystko jest dla ludzi. Jak macie rodzinę kulturalną, która wie, że alkohol nie jest po to, żeby się uchlać do nieprzytomności, to stawiajcie, jak wiadomo, że goście "lubią wypić" i różnie się później zachowują to zrezygnuj z alkoholu, albo postaw tylko wino.

Gość mamadwóchdziewczynek
Ja robiłam imprezy w domu, wynajmowałam catering z obsługą, alkoholu nikt nie pił na umór, ale każdy coś w kieliszku miał... dziękuję gościu, w miłym towarzystwie nie odmówię ;-)

U mnie na chrzcinach,roczku alkoholu nie było. Teraz będę miała komunię i też zero wódy. Zaznaczę że moja i męża rodzina zna granice :D Tylko po prostu uważam że to są uroczystości dziecięce więc po co alkohol ? Ale każdy robi jak uważa.

Gość gość
u nas nie było wódki :)

Gość gość
my na chrzcinach nie mielismy wódki, na komunii tez nie. To jest uroczystość dziecka i nie chodzi tu o zalewanie pały