Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

leukocyty w moczu 3 lATKI co moga oznaczac wyniki badan

Polecane posty

Gość gość

Badanie ogolne moczu leukocyty 15, norma 0-10 Osad w moczu nabłonki płaskiei nieliczne erytrocyty swieze 1-3 leukocyty 4-12 baterie nieliczne śluz pojedyncze pasma kryształy szczawianu wapnia nieliczna córcia jest przeziebiona, ma katar, to moze miec jakis wpływ? umie ktos nzinterpretowc wyniki badan?

Gość gość
podnosze

Gość gość
Ilość leukocytów przekroczona, ale nie dramatyczna. Erytrocytów być nie powinno, ale czasem moga się pojawic po wysilku fizycznym. Przeziębienie nie ma wplywu na wyniki moczu. Czy córcia ma jakies objawy infekcji um?

Gość gość
Nie martw sie to infekcja , ale prawdopodobnie dali ci normy dla dorosłych u dziecka jest inaczej , mnie to na jakas mała infekcje wygląda .Lekarz pewnie ci zurawine zaleci

Gość gość
na pełnego obrazu zrob posiew moczu, a to jest ZUM - zakażenie układu moczowego, ale zeby lekarz mogl przepisac jakis lek najpierw musi wiedziec jakie bakterie sprawily ze tyle jest leukocytów, bedzie posiew to bedzie antybiogram i wszystko jasne :)

Gość gość
ostatnio często dotyka się w miejscsach intymnych i mowi ze laskocze. wysilku nie bylo, mocz zebrany rano po spaniu

Gość gość
ale zebralas ze srodkowego strumienia? bo to wazne

Gość gość
z początkowego..

Gość gość
powtorz badanie bo pobiera sie ze srodkowego strumienia i wynik powinien wyjsc inny

Gość mamittaK
Kontroluj to. Moja córka skarżyła sie na pieczenie podczas sikania. Dawałam jej syrop na zapalenie pęcherza. Ale coś mnie podkusiło żeby zrobić badania na mocz bo zaczęła sie skarżyć na ból po stronie nerki. Leukocytów miała 70-100, b. dużo bakterii, białko 79,obecna krew mimo że na oko nie było jej widać. Od razu zabrali ją do szpitala. Jeszcze 2 dni i miałaby niewydolność nerek. Stwierdzili u niej ropomocz i zapalenie odmiedniczkowe nerki. Teraz już jest dobrze. Nie lekceważ tego i powtórz badanie. Nie wiem kiedy moja córka wyjdzie ze szpitala.