Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przestałam praktykować tj porzuciłam Kościół

Polecane posty

Możesz w nic nie wierzyć, siła wyższa i tak ma kontrole nad każdą religią i każdym człowiekiem. Dla tego czegoś Matka Teresa i Stalin to były dwie tak samo bezsensowne i głupie postacie.

Gość Bóg Latający Potwór Spaghetti
nie bluźnij, synu

nie wiem ja tam wychodze z zalozenia ze skoro do stworzenia domniemanej bozi nie potrzeba bylo kolejnej bozi to i moze czlowiek wykluł sie jednak sam a moze cholera nie co do tego ,że o ile istnieje stwórca, to o stalinie i fredziu mercurym nie slyszal, bo ma to w glebokim, to sie zgodze o ile istnieje na co szanse sa dosc nikle

Gość Żigolak
Dobra decyzja. Już nawet samo określenie parafianin oznacza człowieka tępego umysłowo, o ciężkim myśleniu tudzież z brakiem kompletnym. Jest to określenie stworzone przez sam kościół, czyli daje świadectwo za kogo się uważa ludzi. Za bydło po prostu. A co oznacza praktykowanie. Boga nosi się w sercu a nie chodzi na spotkania organizowane przez przebierańców aby zebrać kasy. Rezygnacja z chodzenia do kościoła nie jest rezygnacją z praktykowania. Praktykowanie to życie codzienne zgodne z dekalogiem. A ci co nawołują do praktykowania w ich stylu mają akurat z dekalogiem największe problemy.