Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość Ala

moja tesciowa jest spoko

Polecane posty

Gość gość Ala

A ja się pochwalę jaką mam fajna teściówkę, a co! Za pół roku wracam do pracy, syn będzie miał 16 mcy. Tesciowa zaoferowała sie że będzie się nim opiekować bo synek córki - Kamil, pójdzie wtedy do przedszkola ( opiekuje się nim od urodzenia). Niestety tesciowa zadeklarowała pomoc przy swojej córce. Ostatnio okazało się ze szwagierka jest w ciąży i szybko poszła na L4. Teściowa i tak chodzi do niej i pilnuje jej dziecko bo ona żle się czuje, ma kłopoty z ciśnieniem. Podczas rozmowy z siostrą mój maż usłyszał że Kamil nie idzie od wrzesnia do przedszkola bo przeciez ona będzie w domu no i teściowa będzie nadal przychodziła do pomocy nad maleństwem. Mąż się zdenerwował i chciał wyjaśnić z mamą sprawę. Teściowa okazała się na tyle spoko, że kazała córce szukac do 2 dziecka opiekunki, bo ona będzie siedzieć z naszym dzieckiem. Ozłocę kobietę, mam nadzieję, że się nie rozmyśli.

Gość gość
ale ty nie jestes spoko .

Gość gość
Przeraza mnie twój tok myślenia a jak by się nie zgodziła siedzieć ci z dzieckiem to byś założyła topik jaka mam wredna tesciowa Boże widzisz i nie grzmisz

O co wam chodzi? Córka siedzi w domu, bo jest w ciąży i może zająć się pierwszym dzieckiem albo dac do przedszkola, a autorka wraca do pracy i ma 16-miesięcznego malucha. Teściowa jako matka postąpiła sprawiedliwie.

Gość gość Ala
Jestem dorosłą osobą i sądzę, że gdyby mi odmówiła załatwiłabym inna opiekę, chociaż wyraziłabym swoje zdanie na temat całej sytuacji. Topiki o złych teścowych tworzą złe żony i matki - tyle w temacie

Gość gość
Jestem dobrą żoną i wpaniałą matką, każdy to mówi w rodzinie. Znajomi zawsze uważali mnie za przerówną osobę, taką która zawsze przyjdzie z pomocą bo tak jest. Lubię ludzi, zawsze ich wysłucham , takim jestem typem ale mam złą teściową i co? Moja teściowa nie jest spoko. Prawda jest taka że nie wszyscy dają się lubić, nie każy chce współpracować i wysilić się by być miłym , moja teściowa taka właśnie jest, niedostępna, racja generalna.

Wiesz nie zgodzę się do końca że złe żony i złe matki tworzą topiki o złych teściowych, nie znasz wszystkich. Ja miałam beznadziejną teściową i w ogóle rodzinka była porąbana - wyautowałam się z tego cyrku niech się taplają w swoim bagienku, dzieci nie mieliśmy - fakt, tematu nigdy nie założyłam z tego powodu. Teraz mam suuuuperową teściową, zakręconą, wesołą, nie wtrąca się, BA! sama latam do niej z pytaniami, sama zabierałam ją na USG i na pierwsze zajęcia w szkole rodzenia, zwiedzanie oddziału było wtedy. Od człowieka zależy jakim będzie teściem, teściową.

Gość gość
"Topiki o złych teścowych tworzą złe żony i matki - tyle w temacie" To, że mam złą teściową nie oznacza, że ja jestem złą matką czy też żoną :) Skąd zatem ten wniosek?

Gość gość
już samo nazewnictwo teściowej -teściówka wskazuje że jesteś nie tego ,znam taką jedną plotkarę też mówi teściówka co to w ogóle znaczy .

Gość gość
moja teściowa też nie jest zła, córy przypilnowała, psa zawsze mogę do niej podrzucić jak na dłużej wychodzę ale swoje za uszami ma i ja to wiem nie jest szczera tylko udaje miłą- to niech udaje ja póki będę mogła i póki mi nie powie że nie życzy sobie moich wizyt to będę sięgać po jej pomoc kiedy tylko będę chciała. Zresztą zależy mi na dobrych stosunkach bo jak będę chciała wyjechać na wakacje to będę miała gdzie psa zostawić- zobaczymy jak długo będzie miła i wyjdzie na jaw znowu jej prawdziwa natura. Tak na marginesie to już była teściowa ale jak to określiła ona ze myśmy się nie rozwodzili- ale pewnie zrobi się dym jak dostanie jej syn mój ex mąż wezwanie do sądu o podział majatku.

Gość gość
a ja mam super tesciowa a co pogoda do pogadania mozna z nia sie napic winka nie jest cala soba za kosciolem i klecha nie przeszkadza jej ze nie mamy slubu i wogule jest wyluzowana kobitka :) zycze wszystkim fajnych tesciowych

Gość gość
Moja tez jest z******ta bo: znam wszystkie plotki rodzinne prawie wszystko załatwi ma mnóstwo znajomych zawsze doradzi i pomoże siedzi w domu i ubóstwia mojego synka ( swojego wnuczka) potrafi wytrzaskać swojego synka ( mojego męża) po pysku jak nabroi;p i co najważniejsze wytrzymuje ze mną a ja jestem totalnie paskudna i wredna babą;p

Gość mmmm25
moja też jest super nigdy nie mogłam na nią narzekać, traktuje mnie jak własną córkę zawsze mogę z nią o wszystkim pogadać jak urodziłam córeczkę sama zaproponowała po pół roku żebym poszukała sobie pracy jeśli chcę bo ona i tak siedzi w domu więc się zajmie na te 8 godzin moją córką, teraz jestem drugi raz w ciąży i też już mi powiedziała że jak podchowam maleństwo i będę chciała iść do pracy to ona będzie pilnować dwójki. Naprawdę mam szczęście że trafiłam na ciepłą i serdeczną teściową bo wiem że niektóre są naprawdę wredne dla swoich synowych...

Gość gość
zapomniałam ze to tylko słowo pisane - jestem dobra zona i matka oznacza, ze nigdy nie pisalabym/mowila zle o matce mojego meza i babci syna. sadzilam ze to zrozumiale, a moze i nie. Chodzi o to ze chocby byla najgorsza to nie wypada zle mowic o matce/babci

Gość koipo
Moja też jest w porządku ,nie pracuje,dobrze się jej powodzi i ceni sobie swój czas i od razu powiedziała że dziećmi zajmują się rodzice a dziadki są do rozpieszczania .